• 1/1
18/11/2020 - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευκαιρία για παιχνίδι υγιεινής & φροντίδας μαζί με τα παιδιά σας

Η περίοδος του lock down που διανύουμε μας δίνει την ευκαιρία να μοιραστούμε με τα παιδιά μας νέες συνήθειες και στιγμές επαφής που είναι διαφορετική από τις άλλες. Αν και, ας το παραδεχτούμε, δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστούμε την όλη κατάσταση, μπορούν να βγουν πολύ θετικά πράγματα μέσα από αυτές τις δυσκολίες, όπως το να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και το δέρμα μας, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας.

Πλένουμε τα χέρια

hands_washing_kids.jpg
Υγιεινή των παιδιών


Μια καθημερινή αναμέτρηση

Μιλάμε συνέχεια για νέες συνήθειες, το τακτικό πλύσιμο των χεριών δεν είναι μια από αυτές.
Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήμασταν πάντα τόσο σχολαστικοί με το πλύσιμο των χεριών, όσο τώρα λόγω της πανδημίας. Σήμερα η κίνηση αυτή είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Κυρίως για τα μικρότερα παιδιά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Βρίσκουν απίστευτες δικαιολογίες για να αποφύγουν τη διαδικασία.
Πώς μπορούμε να κάνουμε αυτή την κίνηση συνήθεια;


Ιδέες για να γίνει το τακτικό πλύσιμο των χεριών συνήθεια

Μια απλή ιδέα είναι να κάνουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν μέσα από εμπειρίες τη χρησιμότητα του να πλένουνε τα χέρια τους.
Μπορείτε, για παράδειγμα, μετά από ένα πρόγευμα σοκολάτας όπου τα δάχτυλα έχουν λερωθεί με σοκολάτα να παρομοιάσετε τα υπολείμματα σοκολάτας στα χέρια με τον ιό. Αν πλύνουν τα χέρια μόνο με νερό τα υπολείμματα δεν φεύγουν εύκολα – Πείραμα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά. Αν επαναλάβουν το πείραμα χρησιμοποιώντας ένα κρεμοντούς, θα διαπιστώσουν και μόνα τους πόσο εύκολα πλέον μπορεί να φύγει κάθε υπόλειμμα άρα πόσο σημαντική είναι η σωστή υγιεινή των χεριών.
Μπορείτε επίσης να επινοήσετε μαζί με το παιδί σας κάποιο τραγούδι που συνοδεύει το πλύσιμο των χεριών – ΧΑΡΩΠΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΩ, ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ….. ή να το παρακινήσετε να μετράει μέχρι το 30 την ώρα που πλένει τα χέρια του : εξαιρετικός επίσης τρόπος να θυμηθούν τα παιδιά όλα τα μέρη του χεριού – ΠΑΛΑΜΗ – ΔΑΧΤΥΛΑ – ΝΥΧΙΑ
Για τα μεγαλύτερα παιδιά, θα πρέπει να μην ξεχνάτε να εξηγείτε γιατί το κάνετε (πλύσιμο χεριών), πότε το κάνετε (μετά την τουαλέτα, μετά το φύσημα της μύτης, μετά το παιχνίδι στην κονσόλα ή τα πλήκτρα του υπολογιστή). Προτείνετε διάφορα δημιουργικά εργαστήρια με τα παιδιά σας, με σχέδια, με εικονογραφημένα, με κολάζ δημιουργώντας το δικό τους πρωτόκολλο πλυσίματος των χεριών το οποίο μπορεί να μπει στο μπάνιο με κάποια κορνίζα ….αφήστε την φαντασία τους να τα καθοδηγήσει.

Χαρίστε σε εσάς και τα παιδιά σας μοναδικές στιγμές καταπράυνσης

Με τα μεγαλύτερα παιδιά : στιγμές ευεξίας
care_mum_little_girl.jpg


Με τα μεγαλύτερα παιδιά σας, απολαύστε στιγμές ευεξίας μέσα από τις οποίες ανακαλύπτετε μαζί τελετουργικά φροντίδας του δέρματός. Τέτοιες στιγμές αποτελούν ευκαιρία για να εξηγήσετε ξανά τα οφέλη της υγιεινής του δέρματος, της σωστής ενυδάτωσής του αλλά κυρίως να νιώσουν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουν τον εαυτό τους.

100% χαλάρωση με μια φροντίδα του προσώπου με 3 κινήσεις:

1. προτείνετε τον καθαρισμό του προσώπου με το Trixera NUTRITION λεπτόρρευστο θρεπτικό Καθαριστικό
2. στη συνέχεια ένα απαλό πήλινγκ με το απαλό Peeling Προσώπου
3. στη συνέχεια μια Καταπραϋντική μάσκα λάμψης

Μπορείτε να συμπληρώσετε αυτό το τελετουργικό με κομπρέσσες ιαματικού Νερού – η απόλυτη στιγμή ευεξίας, ΠΡΟΣΩΠΟ – ΜΑΤΙΑ – ΝΤΕΚΟΛΤΕ

av_atsw_spray_soothingafterafamilysportssession_social_post_ld.jpg

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.