• 1/1
17/05/2021 - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΓΟΝΕΙΣ, ΗΛΙΟΣ & ΠΑΙΔΙΑ

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο συχνός καρκίνος στον άνθρωπο.
1 στους 3 καρκίνους αφορά το δέρμα. Η αόρατη ακτινοβολία που εκπέμπεται από τον ήλιο, η UV Ακτινοβολία, αποτελεί τον κύριο παράγοντα κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι θα πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο. Δε χρειάζεται να τον αποφεύγουμε τελείως, αλλά κυρίως να ακολουθούμε ορισμένους κανόνες με σκοπό να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Ο άνθρωπος χρειάζεται τον ήλιο για διάφορους λόγους : για τη φυσική του ευεξία, την παραγωγή βιταμίνης D και τη διέγερση του μεταβολισμού του. Δεκαπέντε λεπτά καθημερινής έκθεσης είναι αρκετά !
Αντίθετα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος, και ως εκ τούτου τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος στη μετέπειτα ζωή.
Η υπεριώδης (UV) ακτινοβολία διακρίνεται σε δύο είδη :  τη UVB ακτινοβολία με βραχύ μήκος κύματος που διαπερνά μόνο τις ανώτερες στιβάδες του δέρματος και τη UVA ακτινοβολία που διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.
Τα δύο αυτά είδη ακτινοβολίας μπορούν μακροπρόθεσμα να προάγουν την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος τροποποιώντας τις γονιδιακές πληροφορίες που περιέχονται στα δερματικά κύτταρα.
Κάθε άτομο διαθέτει το προσωπικό του “ηλιακό κεφάλαιο“, το οποίο μειώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η μείωση αρχίζει στην παιδική ηλικία και είναι αδύνατο να ανακτηθεί το κεφάλαιο που έχει ήδη χαθεί. Για να αποφευχθεί η πολύ γρήγορη εξάντληση του ηλιακού μας κεφαλαίου, θα πρέπει να προστατευόμαστε από πολύ μικρή ηλικία.

Τα παιδιά, ειδικότερα, θα πρέπει να προστατεύονται. Το δέρμα τους είναι πολύ λεπτό και δε διαθέτει ακόμα τους φυσικούς μηχανισμούς προστασίας από τη UV ακτινοβολία. Κάθε ηλιακό έγκαυμα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή.
Για τον λόγο αυτό τα παιδιά, από πολύ μικρά, θα πρέπει να προστατεύονται από την πολύ έντονη έκθεση.
Δεν είναι όλα τα παιδιά ίσα απέναντι στον ήλιο.
Ο φωτότυπος είναι αυτός που καθορίζει τη συμπεριφορά που έχει το δέρμα μας απέναντι στον ήλιο.
Όσο πιο ανοιχτός φωτότυπος, τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος μεγαλώνοντας!
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!

serie1v_d4-quad.png

Μέτρα και πρακτικές συμβουλές για την αντηλιακή προστασία και τα οποία θα πρέπει να εφαρμόζονται στο σπίτι, στο σχολείο και κατά τη διάρκεια των διακοπών :
1) Αποφεύγετε την έκθεση των παιδιών όταν η ακτινοβολία είναι μέγιστη, μεταξύ 11.00 και 15.00.
2) Κάνετε τις εξωτερικές δραστηριότητές σας μαζί τους το πρωί και αργά το απόγευμα.
3) Να μένουν στη σκιά όσο η ηλιακή ακτινοβολία είναι έντονη. Τα σύννεφα συγκρατούν μόνο το 20% της UV ακτινοβολίας.
4) Να πίνουν πολύ νερό..
5) Προστατεύετε το δέρμα τους με τα κατάλληλα ρούχα. Οι ώμοι, οι αγκώνες και τα γόνατα θα πρέπει να είναι καλυμμένα...και μην ξεχνάτε να προστατεύετε το κεφάλι τους!
serie1v_d3-quad.png

6) Προστατεύστε τα εκτεθειμένα μέρη του σώματός τους με μία αντηλιακή κρέμα πολύ υψηλής προστασίας, με SPF50+. Οι προτάσεις μας;
  • Το Réflexe Solaire για Βρέφη & Παιδιά SPF 50+ με κρεμώδη υφή του ενυδατώνει το ευαίσθητο βρεφικό και παιδικό δέρμα. Εφαρμόστε το σε επαρκή ποσότητα. Θα το βρείτε σε πρακτική συσκευασία για να μπορούν γονιός και παιδί να το έχετε παντού μαζί σας!
  • Το παιδικό Σπρέι SPF 50+ με καινοτόμα λεπτόρρευστη υφή, που ενώ αρχικά απλώνεται πολύ εύκολα, στη συνέχεια δημιουργεί ένα ισχυρό προστατευτικό φιλμ για μεγάλη ανθεκτικότητα στο νερό και τον ιδρώτα. Για παιδιά από 3 ετών και άνω.
Θα το βρείτε σε πρακτική συσκευασία για να μπορούν γονιός και παιδί να το έχετε παντού μαζί σας!
7) Εφαρμόστε το αντηλιακό 20 λεπτά πριν την έκθεση.
8) Να βάζετε στην τσάντα του παιδιού καπέλο, γυαλιά ηλίου, ένα μπουκαλάκι νερό και το αντηλιακό του ώστε να μπορεί να παίζει στα διαλείμματα με απόλυτη ασφάλεια.
        
avene_focus_produit_2.png


ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ Ή/ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ
fototypos.png


Για να πετύχετε το βαθμό προστασίας που αναγράφεται πάνω στο σωληνάριο της κρέμας σου, εφαρμόστε την κρέμα σε ικανοποιητική ποσότητα στο δέρμα σας.
-              1 δάκτυλο προϊόντος στο πρόσωπο και το λαιμό
-              2 δάκτυλα προϊόντος ή 6 ψεκασμοί (αν είναι σε μορφή σπρέι) για κάθε μία από τις ζώνες 2 έως 11.
fototypos_4.png

 

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.