Η άποψη του ειδικού

ΑΤΟΠΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

ΑΤΟΠΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Η ατοπική δερματίτιδα συχνά οφείλεται σε οικογενειακή προδιάθεση. Είναι η πιο συχνή πάθηση της παιδικής ηλικίας, κατόπιν η έντασή της μειώνεται με την ηλικία.

Οποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν ή να ευνοήσουν την εμφάνιση υπερβολικής ευαισθησίας : το δέρμα σας αντιδρά πιο έντονα, εκεί που θα προτιμούσατε να μην αντιδρά καθόλου...

Η ομάδα της Eau thermale Avène

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ;

Η ατοπική δερματίτιδα, αυτή η παραγνωρισμένη πάθηση...
Η ατοπική δερματίτιδα προσβάλλει το 10% - 15% των νεογέννητων, γεγονός που την κάνει την πιο συχνή χρόνια παιδική πάθηση.
Είναι ενοχλητική, τόσο για το μικρό παιδί όσο και για το οικογενειακό του περιβάλλον και συχνά εμφανίζεται πολύ νωρίς αλλά δεν εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη. Τις πιο πολλές φορές, η βαρύτητα της ατοπικής δερματίτιδας μειώνεται με την πάροδο της ηλικίας.
Εμφανίζεται συχνότερα σε μικρά παιδιά που έχουν ατοπική προδιάθεση με άλλα λόγια οικογενειακή προδιάθεση σε αλλεργική ρινίτιδα, έκζεμα, αναπνευστικές ή τροφικές αλλεργίες …


ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ;

Η ατοπική δερματίτιδα συνδυάζει τις εξάρσεις εκζέματος, που συνίστανται σε κόκκινες βλάβες που ορορροούν και είναι πηγή έντονου κνησμού, με την ατοπική δερματίτιδα, που αφήνει ένα πολύ ξηρό δέρμα που πρέπει κατά προτεραιότητα να το ενυδατώσουμε και να αναπληρώσουμε τα λιπίδια που του λείπουν.

Οι προσβεβλημένες ζώνες (μάγουλα, μέτωπο, κορμός και κατόπιν οι μεγάλες πτυχές των αγκώνων και των γονάτων) ποικίλλουν από παιδί σε παιδί.
Οι συνέπειες :
Σε όλες τις περιπτώσεις, η φαγούρα που παρουσιάζεται είναι πηγή ενόχλησης για το παιδί, ενόχληση που συχνά έχει αντίχτυπο στην ισορροπία ολόκληρης της οικογένειας... Και οι αυπνίες, που συχνά το παιδί τις μοιράζεται με τους γονείς του …
 
Μεταξύ των επιπλοκών που μπορεί να παρουσιασθούν, επισημαίνουμε τις συχνές επιμολύνσεις, η εμφάνιση των οποίων συνδέεται με τις βλάβες του κνησμού που ανοίγουν μια πόρτα εισόδου σε σταφυλόκοκκους, στρεπτόκοκκους και ιούς όπως αυτός του έρπητα.


Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ :

Ο γιατρός δεν είναι ευτυχώς άοπλος μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις :
 
  • Tα μαλακτικά προϊόντα, σε περίπτωση ατοπικής ξηρότητας, για να καθαρίσουμε, να ενυδατώσουμε, να εξυγιάνουμε το δέρμα και να αποφύγουμε τις μολύνσεις ή τις επιμολύνσεις. Και κυρίως να καταπραΰνουμε το δέρμα.
  • Τα μαλακτικά και χαλαρωτικά μασάζ. Θυμηθείτε ότι το μασάζ με ενυδατική  (ή μαλακτική) κρέμα είναι μια σημαντική στιγμή της ημέρας για το παιδί. Στιγμή απαλότητας και καταπράυνσης και ακόμη στιγμή επαφής και επικοινωνίας με τη μαμά ή το μπαμπά του.
  • Τα τοπικά κορτικοστεροειδή (τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες που δόθηκαν από το γιατρό σχετικά με τις εφαρμογές, τη μέτρηση των σωληναρίων που χρησιμοποιήθηκαν, κ.λ.π.) συνταγογραφούνται στις εξάρσεις του εκζέματος.

Ερωτήσεις

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.