ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΑΝΑΓΚΕΣ
TriXera NUTRITION

Σειρά TriXera NUTRITION

Σειρά αφιερωμένη στο ξηρό και το πολύ ξηρό δέρμα όλης της οικογένειας.

Η άποψη του γιατρού μας

Ερωτήσεις/ Απαντήσεις
  • - Το «κοινό» ξηρό δέρμα είναι το πιο συχνό. Πολλοί παράγοντες ενοχοποιούνται : Η ηλικία (κυρίως σε επίπεδο χεριών και ποδιών), οι κλιματικές συνθήκες (το ξηρό κρύο το χειμώνα, ο αέρας και ο ήλιος), τα προϊόντα υγιεινής που περιέχουν επιφανειοδραστικά με πολύ επιθετική καθαριστική δράση …
    - Το παθολογικά ξηρό δέρμα. Θα πρέπει πρώτα να κάνουμε ακριβή διάγνωση  για να αποκλείσουμε κάποιο μεμονωμένο δερματικό πρόβλημα που μπορεί να διορθωθεί μόνο του (καταργώντας τα επιθετικά καθαριστικά και χρησιμοποιώντας ενυδατική κρέμα). Κατόπιν, ο δερματολόγος σας θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για την ξηρότητα του δέρματός σας.

  • Ναι, αλλά όχι μόνο : Δε μπορούμε να επανυδατώσουμε την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας μόνο πίνοντας νερό ή υγραίνοντας το δέρμα. Τα λιπίδια (λίπη) είναι επίσης απαραίτητα για να σταθεροποιήσουμε το νερό.

  • Ναι. Η έκθεση στον ήλιο συνιστά μια επίθεση (κάψιμο) στην οποία η επιδερμίδα αντιδρά με την παραγωγή περισσότερης χρωστικής (μαύρισμα) και  με την πάχυνση : Παρατηρούμε παροδική ξηρότητα με αύξηση της απώλειας νερού και λόγω της πάχυνσης αυτής.

  • Ναι. Ορισμένα νερά της βρύσης περιέχουν πολλά άλατα : Είναι τα λεγόμενα «σκληρά» νερά. Αυτά μπορεί να αυξήσουν τις ξηραντικές δράσεις των προϊόντων υγιεινής. Μπορούμε να «μαλακώσουμε» το νερό με ειδικά βοηθήματα ή να αντισταθμίσουμε τη σκληρότητα με υπερλιπαντικά προϊόντα (surgras).

  • Στόχος είναι να ενυδατώσουμε και να θρέψουμε το δέρμα περιορίζοντας τις επιθέσεις και τους ερεθισμούς. Ετσι, θα πρέπει να αποφεύγουμε τα σαπούνια και να  προτιμούμε τα υπερλιπαντικά στερεά σαπούνια και τα gel, εμπλουτισμένα σε προστατευτικές και ενυδατικές ουσίες. Τα μαλακτικά προϊόντα έχουν μια σημαντική λειτουργία, όχι μόνο να ενυδατώσουν και να θρέψουν το δέρμα  αλλά επίσης να εξασφαλίσουν την καλή συνοχή της επιδερμίδας, απαραίτητη για την προστατευτική λειτουργία φραγμού. Είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τα προϊόντα αυτά τακτικά, ιδανικά σε καθημερινή βάση.

Όλες οι υφές

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.