ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

Ατέλειες του δέρματος

ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Οι ουλές, οι κηλίδες, τα σημάδια γέννησης και η θαμπή επιδερμίδα αποτελούν ατέλειες του δέρματος που μπορούν να διορθωθούν ή να καλυφθούν με την κατάλληλη διορθωτική φροντίδα.

Διαφορετικές ατέλειες του δέρματος

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ατέλειες του δέρματος αλλά και διαφορετικές πτυχές των δερματικών ατελειών. Ορισμένες είναι συγγενείς, όπως τα εκ γενετής σημάδια. Μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμα, αποχρωματισμένα, μελαγχρωματισμένα ή κόκκινα (αγγειώματα).
Άλλες είναι επίκτητες δερματικές παθήσεις:

 • οι λευκές κηλίδες λεύκης (τοπικός αποχρωματισμός) είναι ακίνδυνες ωστόσο αντιαισθητικές και ιδιαιτέρως ορατές στο σκουρόχρωμο δέρμα.
 • Οι σκούρες κηλίδες είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εξ ου και η ονομασία «μάσκα εγκυμοσύνης», ωστόσο εμφανίζονται ακόμα και εκτός εγκυμοσύνης στις γυναίκες και μερικές φορές ακόμη και σε άνδρες.
 • Ορισμένες δερματικές παθήσεις στο πρόσωπο (ερυθρο-ευρυαγγείες, ροδόχρου ακμή, κ.λπ.) μπορούν να βελτιωθούν με συγκεκριμένες θεραπείες, ωστόσο δεν εξαφανίζονται ποτέ εντελώς.
 • Η κοινή ακμή αξίζει ειδικής μνείας. Ορισμένες κηλίδες ακμής μπορεί να αφήσουν μακράς διάρκειας σημάδια, ειδικά αν είναι μεγάλες, βαθιές ή αν τις έχετε «πειράξει» υπερβολικά.

Κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση ή πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο μπορεί να ακολουθείται από μια «δύσκολη» περίοδο, κατά την οποία η επούλωση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Οι προσωρινές αυτές ατέλειες χρήζουν και αυτές ιδιαίτερης προσοχής.

Τέλος, ορισμένες πιο σοβαρές δερματικές διαταραχές (ιχθύαση, σοβαρά εγκαύματα κ.λπ.) ενδέχεται να απαιτούν διορθωτικό μακιγιάζ.

av_carnets-experts_imperfections-teint_dermatologue_1x1

Κύρια στοιχεία της πρόληψης

Οι δερματολόγοι φροντίζουν ώστε να διασφαλίζουν πως, σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επωφεληθείτε από την καλύτερη δυνατή φροντίδα, τόσο προληπτική όσο και θεραπευτική. Επειδή «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» ισχύει πραγματικά για τις ατέλειες στο πρόσωπό σας.
Τα κύρια στοιχεία της πρόληψης είναι:

 • Πρώτον, έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία της φλεγμονώδους δερματίτιδας και
 • εν συνεχεία, καλή αντηλιακή προστασία. Οι περισσότερες κηλίδες μελάγχρωσης είτε προκαλούνται είτε επιδεινώνονται από τον ήλιο. Η προσεκτική φωτοπροστασία αποτελεί καλή διασφάλιση κατά των «σκούρων κηλίδων». Επιλέξτε προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας και ευρύ φάσμα SPF, καθώς επίσης γαληνικές συνθέσεις οι οποίες επιτρέπουν καλή εφαρμογή στο δέρμα, ώστε να έχουν μεγάλη διάρκεια.
 • Αποφύγετε τα τραύματα.

Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να «μη συμβάλλετε» μέσω ακούσιων επιθέσεων στο δέρμα σας.
Είτε το ξύνουμε είτε το τσιμπάμε από συνήθεια, μόλις πλησιάσουν τα νύχια μας το δέρμα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκαλέσουμε μόνιμα σημάδια.

 

Προσοχή στις ουλές!

Εάν μια πληγή χρειάζεται ράμματα ή πρέπει να αφαιρεθεί μία αλλοίωση, η αποκατάσταση πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της δερματολογικής χειρουργικής, ώστε η ουλή, η οποία συχνά είναι αναπόφευκτη, να είναι όσο το δυνατόν πιο δυσδιάκριτη. Παρά το σύνολο των εν λόγω προφυλάξεων, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε ορισμένες ατέλειες και να μην μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά με κανένα από τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα.
Στις περιπτώσεις αυτές, ιδιαιτέρως, οι τεχνικές διορθωτικού μακιγιάζ αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική.

av_carnets-experts_imperfections-teint_cicatrice-visage_1x1 473*473

Δερμοκαλλυντικές θεραπείες

«Προϊόντα υψηλής ανοχής: η χρήση προϊόντων φροντίδας με υψηλή ανοχή σάς επιτρέπει να ελαχιστοποιείτε τον ερεθισμό που μπορεί να εμφανιστεί σε περίπτωση μη ανοχής ή αλλεργίας σε ένα συγκεκριμένο συστατικό.

Δερματολογικό μακιγιάζ: το διορθωτικό μακιγιάζ αποτελεί σημαντικό εργαλείο στο οπλοστάσιο των δερματολόγων. Είτε πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση (έπειτα από δερματολογική χειρουργική επέμβαση) είτε για μακροχρόνιες ατέλειες, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το ιατρικό μακιγιάζ επιτρέπει πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα.

Τα μέτρα «καμουφλάζ» είναι κατάλληλα για

 • δερματολογικές παθήσεις όπως αγγειώματα, λεύκη, έκζεμα, ψωρίαση, ερυθρο-ευρυαγγείες, ροδόχρου ακμή, ακμή και ουλές ακμής, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μέλασμα,
 • ή έπειτα από δερματολογικές επεμβάσεις, όπως λέιζερ, δερμοαπόξεση, ενέσεις πληρωτικών ουσιών, απολέπιση,
 • ή μετά από χειρουργικές επεμβάσεις όπως λίφτινγκ, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική κ.λπ.

Για τη διόρθωση ατελειών του δέρματος, οι βασικές αρχές είναι:

Χρήση δύο συμπληρωματικών χρωμάτων στον χρωματικό κύκλο για εξουδετέρωση των ατελειών του δέρματος.

 • Το πράσινο εξουδετερώνει το κόκκινο (ερυθρο-ευρυαγγίες, ουλές, αγγειώματα κ.λπ.).
 • Το κίτρινο εξουδετερώνει το ιώδες (μαύροι κύκλοι, κιρσοί κ.λπ.).
 • Το καφέ «κρύβει» το λευκό.

Οι ανοιχτές αποχρώσεις φωτίζουν, ενώ οι σκούρες αποχρώσεις διαμορφώνουν το περίγραμμα.

Παίζοντας με αυτές τις αντιθέσεις, μπορούμε να διορθώσουμε το σχήμα του προσώπου, να μειώσουμε την εμφάνιση ουλών ή βυθισμένων περιοχών και να αποκρύψουμε δυσχρωμίες.
Ο λευκός τόνος εξομαλύνει διακριτικά και αντανακλά το φως.

Ο ειδικός μας απαντά στις ερωτήσεις σας

Ζώντας καλύτερα με δέρμα με τάση για κηλίδες

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εκ γενετής σημάδια. Για να μειώσετε τα εκ γενετής σημάδια, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να λάβετε τις σχετικές πληροφορίες, να πραγματοποιήσετε ιατρικές εξετάσεις και, αν είναι απαραίτητο, να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Για την απόκρυψη εκ γενετής σημαδιών, η χρήση διορθωτικού μακιγιάζ αποτελεί εξαιρετική λύση.

Εξαρτάται από την ουλή:
- Εάν η ουλή είναι βυθισμένη (κοίλωμα), εξομαλύνετε την με το προϊόν μας μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας κι έπειτα χρησιμοποιήστε ένα διορθωτικό στικ.
- Εάν η ουλή είναι ανάγλυφη, αφού εξομαλύνετε την επιδερμίδα, απλώστε λίγο ακόμα από το προϊόν μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας σε μια απόχρωση ελαφρώς πιο σκούρα από την προηγούμενη (τα σκούρα χρώματα κάνουν την ουλή λιγότερο εμφανή).

Τα χέρια σας έχουν συχνά παρόμοιο χρώμα με το πρόσωπό σας, οπότε χρησιμοποιήστε την περιοχή κοντά στη βάση του αντίχειρά σας (μεταξύ παλάμης και της πίσω πλευράς του χεριού σας) για να δοκιμάσετε το χρώμα. Εφαρμόστε το μέικ απ στην πιο ανοιχτή περιοχή. Η απόχρωση που βρίσκεται πιο κοντά στη σκούρα περιοχή είναι αυτή που πρέπει να θυμάστε. Αν προτιμάτε έναν πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο τόνο, επιλέξτε έναν τόνο πιο κάτω ή πιο πάνω.

Καθαρίστε καλά το δέρμα σας. Εφαρμόστε μια βάση μέικ απ προσαρμοσμένη στο επίπεδο ευαισθησίας του δέρματός σας. Εξουδετερώστε ατέλειες με ένα διορθωτικό στικ. Εξομαλύνετε το δέρμα με ένα μέικ απ σε υγρή μορφή ή σε μορφή στερεής κρέμας. Διορθώστε τοπικές ατέλειες με ένα πινέλο concealer. Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ με την πολύχρωμη πούδρα μας. Ενισχύστε το πρόσωπό σας με την πολύχρωμη πούδρα για τα βλέφαρα, το μολύβι διόρθωσης φρυδιών για να φωτίσετε τα μάτια σας και το διπλό μολύβι χειλιών και περιγράμματος για να κάνετε πιο έντονο το χαμόγελό σας.

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που διαθέτουμε είναι προσαρμοσμένα στις ατέλειες του δέρματος

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που διαθέτουμε είναι προσαρμοσμένα στις ατέλειες του δέρματος

Ανακαλύψτε το

COUVRANCE

Μακιγιάζ

Εξομαλύνετε την επιδερμίδα σας

 • Έξι αποχρώσεις
 • Νέα ελαφριά, δομημένη υφή η οποία εφαρμόζεται εύκολα χάρη στο υψηλής ανοχής σφουγγάρι με μικροκόκκους, για ένα ελαφρύ, φυσικό τελείωμα.

Διορθώνει τις σοβαρές ατέλειες του δέρματος και εξομαλύνει την απόχρωση του δέρματος σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Χωρίς άρωμα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς paraben.

Ανακαλύψτε το μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας Compact Make-Up
Μακιγιάζ
Επιστροφή στην κορυφή