Καταπραΰνει και το πιο ευαίσθητο δέρμα
Κέντρο Υδροθεραπείας Avène

Κέντρο Υδροθεραπείας Avène

Καταπραΰνει και το πιο ευαίσθητο δέρμα

Αφιερωμένο στη δερματολογία και εξοπλισμένο με υψηλής απόδοσης ιατρικό εξοπλισμό, το Κέντρο Υδροθεραπείας Avène εφαρμόζει επιστημονική και καινοτόμο υδροθεραπεία για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων.

Σε ένα υγιές περιβάλλον και σε προστατευμένο χώρο, το Κέντρο Υδροθεραπείας Avène σάς επιτρέπει να γνωρίσετε το ισχυρό και μοναδικό Νερό με τις επιστημονικά αποδεδειγμένες ιδιότητες.

Λόγοι για να υποβληθείτε σε θερμική θεραπεία στην Avène

Το Κέντρο Υδροθεραπείας Avène υποδέχεται ασθενείς από όλον τον κόσμο οι οποίοι πάσχουν από δερματικές παθήσεις όπως ατοπική δερματίτιδα και έκζεμα, ψωρίαση, ιχθύαση, χρόνιο κνησμό, δυσάρεστες ουλές, επιπτώσεις εγκαυμάτων, δερματικούς βλεννογόνους λειχήνες, προβλήματα με τους βλεννογόνους του στόματος, παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής ή ακόμη και μετά από ογκολογικές θεραπείες. Αυτός ο κατάλογος είναι ενδεικτικός ενώ μπορούν να αντιμετωπιστούν και άλλες παθήσεις μετά από τη συμβουλή του γιατρού σας και του ιατρού του κέντρου θερμαλισμού. 

AV_instit-bath-hydrotherapy-center-avene-hd

Εξατομικευμένες θεραπείες

Γνωρίζοντας ότι κάθε κατάσταση είναι μοναδική, κατά την άφιξή σας ο γιατρός μας θα δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας για τη διαμονή σας (η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια 1, 2 ή 3 εβδομάδες).

Αυτό περιλαμβάνει βασικές θεραπείες με ιαματικό Νερό: λουτρά, γενικά ντους και ψεκασμούς, καθώς επίσης και θεραπευτικά ποτά. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας, μπορούν να προσφερθούν συμπληρωματικές θεραπείες με ιαματικό Νερό, όπως νηματοειδή ντους ή ακόμα και κομπρέσες με ιαματικό Νερό, υποβρύχιο μασάζ, τοπικούς ψεκασμούς κ.λπ., καθώς επίσης ειδικές θεραπείες, όπως περιτυλίξεις ή ενυδατικές θεραπείες γλυπτικής σώματος, ενυδατικές θεραπείες προσώπου και πλήρεις θεραπείες στο τριχωτό της κεφαλής.

AV_instit-local-pulverization-hydrotherapy-center-hd

Υποστήριξη προσαρμοσμένη στα μέτρα σας

Οι θεραπείες στην Avène αποτελούν συχνά μια στιγμή ηρεμίας, κατά την οποία μπορείτε να επανασυνδεθείτε με τις πιο γλυκές πτυχές της ζωής. Αυτό που έχει σημασία είναι να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και με τους άλλους...

Γι' αυτό, σας προσφέρουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σεμινάρια και συνέδρια τα οποία θα σας ενημερώσουν και θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίζετε καλύτερα την κατάστασή σας, καθημερινά. Αυτό σας επιτρέπει να υιοθετήσετε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για να παρατείνετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της θερμικής θεραπείας, να αποτρέψετε τις εξάρσεις ή απλώς να μειώσετε το άγχος και το στρες. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις στιγμές, οι οποίες ευνοούν επίσης τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.

AV_workshop-make-up-Avene-hydrotherapy-center

Τα εργαστήριά μας:

υγιεινή και ενυδάτωση, εναλλακτικές λύσεις για το κνησμό, χαλάρωση και ιατρικό μακιγιάζ.

Τα συνέδριά μας:

Θερμαλισμός στην Avène, δερματολογία, διατροφή και δίαιτα.

Προσφέρονται νέα εργαστήρια ή θεματικά συνέδρια σε τακτική βάση.

Κέντρο Υδροθεραπείας Avène: το βασίλειο των παιδιών

Στην Avène, γνωρίζουμε ότι οι χρόνιες παιδικές δερματολογικές παθήσεις, όπως η ατοπική δερματίτιδα και το έκζεμα, δεν επηρεάζουν μόνο την καθημερινή ζωή των παιδιών αλλά και τις οικογένειές τους.

Οι θερμικές θεραπείες στην Avène μπορούν να θεωρηθούν ως μια ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με το παιδί σας, σε ένα νέο, μοναδικό και πραγματικά καταπραϋντικό περιβάλλον. Εδώ, ένας στους τέσσερις επισκέπτες των σπα είναι παιδιά και τα ιαματικά λουτρά υποδέχονται ακόμη και νήπια από 3 μηνών! Καθώς κάθε πάθηση είναι μοναδική, το παιδί σας θα λάβει αμέσως μετά την άφιξή του ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φροντίδας, το οποίο θα συστήσει ένας γιατρός του κέντρου μας. Χάρη στα ειδικά εργαστήρια, θα μπορείτε να συνοδεύσετε το παιδί σας και να επωφεληθείτε από τη διαμονή σας ώστε να ενημερωθείτε μαζί πώς να αντιμετωπίζετε καλύτερα την κατάστασή του κάθε μέρα.
 

AV_instit-hydrotherapy-treatment-compress-kid-hd

Πιστοποιημένο κέντρο υδροθεραπείας Aquacert ®

Από το 2010, το Κέντρο Υδροθεραπείας Avène έχει λάβει την πιστοποίηση «Aquacert HACCP thermalisme®». Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται την ασφάλεια του Νερού των ιαματικών πηγών το οποίο παρέχεται για τις θεραπείες. 

av_certification-aquacert-avene-center

Ορατά και μακροχρόνια αποτελέσματα

Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας για ορατές βελτιώσεις μέχρι το τέλος της θεραπείας, με στόχο την αποτελεσματικότητα και τη μείωση τυχόν ανεπιθύμητων επιδράσεων στο δέρμα. 

Σημαντική βελτίωση από την αρχή έως το τέλος της θεραπείας1

Στην Avène, πραγματοποιήσαμε μια μελέτη για οκτώ θεραπευτικές περιόδους με βάση τους φακέλους περισσότερων από 10.000 ασθενών με ατοπική δερματίτιδα ή ψωρίαση.

¹. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2011 Φεβ., 25 Παράρτ. 1:30-4

Ατοπική δερματίτιδα - 42%

μείωση του SCORAD (SCORing Atopic Dermatitis), αξιολόγηση της ατοπικής δερματίτιδας έπειτα από 3 εβδομάδες θεραπείας

av_treatment-result-da-d0d18 1:1
av_treatment-result-psoriasis-d0d18  473*473

Ψωρίαση - 54%

μείωση του δείκτη PASI (Δείκτης έκτασης και σοβαρότητας ψωρίασης) και της έκτασης της ψωρίασης έπειτα από 3 εβδομάδες θεραπείας

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα 2

Στο πλαίσιο της κληρονομικής ιχθύασης, διενεργήθηκε μελέτη σε 44 ασθενείς.

². Br J Dermatology 2011,165(6):1087-94

Κληρονομική ιχθύαση - 31%

μείωση της μακροχρόνιας ιχθύασης (6 μήνες)

av_treatment-result-ictyosis-d0d18  473*473

Μείωση των παρενεργειών των θεραπειών στο δέρμα έπειτα από θερμική θεραπεία3

³. Eur J Cancer Care. 2017,e12735.

AV_instit-postcancer-hydrotherapy-massage-hd 473*473

Θεραπεία μετά τον καρκίνο

Διενεργήθηκε πρόσφατη μελέτη σε 70 γυναίκες σε υποχώρηση του καρκίνου του μαστού μετά από θεραπεία για τον καρκίνο.

Μείωση της ξηρότητας και του κνησμού (ειδική κλίμακα NCI CTAE) και του λεμφοιδήματος (ειδική κλίμακα EORTC BR23) έπειτα από 3 εβδομάδες

ΞΗΡΟΤΗΤΑ: -100%
ΚΝΗΣΜΟΣ: -61%
ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ: -43%:

Επιστροφή στην κορυφή