Περιεχόμενα

Υπερευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα

Το υπερευαίσθητο ή δυσανεκτικό δέρμα δεν είναι πάντα επαρκώς προετοιμασμένο ενάντια στις επιθέσεις της καθημερινότητας. Γνωρίστε καλύτερα το δέρμα σας και επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για τη φροντίδα του.

av_peaux-sensibles_visage_femme_europeenne_1x1 472x472

 

Δυσανεκτικό δέρμα: περί τίνος πρόκειται;

Το υπερευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα αντιδρά άμεσα στις επιθέσεις, γι' αυτό και χαρακτηρίζεται επίσης ως αντιδραστικό.
Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που επιτρέπουν να διαπιστώσετε αν όντως το δέρμα σας ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Αν αισθάνεστε μια έξαψη μόλις εφαρμόσετε μια νέα ενυδατική κρέμα, αν κοκκινίζετε εύκολα μέχρι τα αυτιά ή αν ένα αεράκι σας προκαλεί μια δυσάρεστη αίσθηση μυρμηγκιάσματος, το δέρμα σας είναι πιθανώς υπερευαίσθητο και αντιδραστικό. Αν η αίσθηση δυσφορίας και η ερυθρότητα αυξάνονται, τότε η διάγνωση είναι σαφής!

 

Πώς να κάνετε τη διαφορά μεταξύ δυσανεκτικού και επιρρεπούς σε αλλεργίες δέρματος;

Το δυσανεκτικό και αντιδραστικό δέρμα είναι από τη φύση του εύθραυστο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο δερματικός φραγμός δεν λειτουργεί στο βαθμό που θα έπρεπε και οι αισθητήρες στην επιφάνειά του ενεργοποιούνται πιο εύκολα. Αυτός ο τύπος δέρματος είναι επομένως λιγότερο καλά εξοπλισμένος για να αντισταθεί στις επιθέσεις της καθημερινής ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεστε ότι με το παραμικρό μπορεί να αντιδράσει και με απρόβλεπτο τρόπο.

Το αλλεργικό δέρμα αντιδρά με ασυνήθιστο τρόπο σε αλλεργιογόνες ουσίες. Η αλλεργική αντίδραση είναι περισσότερο ή λιγότερο ορατή στο δέρμα: έκζεμα, κνίδωση, κνησμός ή απλές κόκκινες κηλίδες. Η πιο συνηθισμένη αλλεργική αντίδραση είναι η αλλεργία εξ επαφής: το δέρμα αντιδρά στην απλή επαφή του με ένα προϊόν ή υλικό (από άρωμα μέχρι μέταλλα), πράγμα που προκαλεί την αντίδραση. Ωστόσο, δεν οφείλονται όλες οι αλλεργικές αντιδράσεις στην επαφή: κάποιες προκαλούνται από το αναπνευστικό σύστημα, κάποια τρόφιμα ή φάρμακα.

A: Υγιής δερματικός φραγμός - B: Εξασθενημένος δερματικός φραγμός

 

av_peaux-sensibles_schema_barriere-cutanee_1x1 472x472 1. Υποδερμίδα 2. Χόριο 3. Επιδερμίδα 4. Δερματικός φραγμός 5. Ερεθιστικοί παράγοντες και βακτήρια 6. Αφυδάτωση

Πάντα φοβάμαι ότι το δέρμα μου θα αντιδράσει σε εξωτερικά στοιχεία ή στη ψυχολογία μου. Ποτέ δεν ξέρω πότε θα εκδηλωθεί η αντίδραση ή πότε θα φύγει.

MELANIE, 33 ετών

 

Τι προκαλεί την αντίδραση του υπερευαίσθητου δέρματος;

Γιατί το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι τόσο ευερέθιστο; Γιατί το δέρμα σας είναι κνησμώδες και το πρόσωπό σας κόκκινο; Για την καλύτερη πρόληψη των αντιδράσεων του υπερευαίσθητου δέρματός σας, μάθετε να αναγνωρίζετε τις πιθανές αιτίες αυτών των ενοχλήσεων.

Κατανοώντας σε τι οφείλεται η αντιδραστικότητα του δέρματός μου

av_texture_creme-hypersensibilite_1x1 472x472

 

Μπορεί να μειωθεί η υπερευαισθησία του δέρματος; Με τη σωστή φροντίδα, ναι!

Λίγες στιγμές έκεθεσης στις ακτίνες του ήλιου ή μια αγχωτική περίοδος αρκούν για να προκληθεί μια πραγματική αίσθηση δυσφορίας. Όταν ετοιμάζεστε το πρωί, κινδυνεύετε να εμφανίσετε κοκκινίλες όταν δοκιμάζετε μια νέα ενυδατική κρέμα. Αυτή η καθημερινή δυσφορία μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε με υπερευαίσθητο δέρμα. Για τη φροντίδα των υπερ-αντιδραστικών τύπων δέρματος, όπως το δυσανεκτικό δέρμα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε καλλυντικά χωρίς ερεθιστικές ουσίες. Αυτό θα συμβάλλει στην ανακούφιση από τον ερεθισμό και τον περιορισμό της υπερευαισθησίας του δέρματος. Το δυσανεκτικό δέρμα είναι συχνά λεπτό, ανοιχτόχρωμο και ξηρό και χρειάζεται προϊόντα φροντίδας που περιέχουν αποκλειστικά και μόνο ουσίες οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση.

 

Πώς θα φροντίσετε το δυσανεκτικό δέρμα;

Όταν ξυπνάτε το πρωί, όταν είστε στο γραφείο ή καθώς μετακινείστε, αλλά και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο: το υπερευαίσθητο δέρμα σας δεν σας αφήνει ορισμένες φορές να νιώσετε ανακούφιση. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την πρόληψη των ερεθισμών και την ανακούφιση από το μυρμήγκιασμα, το σφίξιμο και την ερυθρότητα. Με την εφαρμογή μιας απλής και αποτελεσματικής καθημερινής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος και την επιλογή των σωστών προϊόντων, το υπεραντιδραστικό δέρμα σας θα ανακουφιστεί.

Οι συμβουλές μας για τη φροντίδα του δυσανεκτικού δέρματος

av_peaux-sensibles_vie-active_quotidien_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_crise_1x1 472x472

 

Πώς να ανταποκριθείτε άμεσα σε περίπτωση κρίσης

Αρκεί η εφαρμογή ενός ακατάλληλου προϊόντος ομορφιάς ή μερικές φορές απλώς ένα κρύο αεράκι για να αντιδράσει το δέρμα. Το υπερευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα θερμαίνεται, το πρόσωπο αρχίζει να μυρμηγκιάζει ή εμφανίζεται ερυθρότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να ξέρετε πώς να αντιδράσετε για να αποτρέψετε την εμφάνιση δυσφορίας. Ακολουθούν μερικές απλές (αλλά αποτελεσματικές) κινήσεις οι οποίες θα καταπραΰνουν γρήγορα το δέρμα σας.

Όλες οι συμβουλές μας για το πώς να ανταποκριθείτε σε περίπτωση επίθεσης

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί!

Ο δερματικός φραγμός παίζει δύο σημαντικούς ρόλους: προστατεύει από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες και συγκρατεί το νερό που περιέχεται στο δέρμα σας. Εάν έχετε δυσανεκτικό δέρμα, ο εύθραυστος φραγμός του είναι εκ φύσεως λιγότερο ανθεκτικός στους επιθετικούς παράγοντες, ενώ επιτρέπει επίσης τη διαφυγή νερού από το δέρμα σας. Έτσι, το υπερ-αντιδραστικό δέρμα σας γίνεται ακόμη πιο ευαίσθητο, καθώς είναι συχνά ξηρό και αφυδατωμένο. Ένα από τα κλειδιά για τη φροντίδα του υπερευαίσθητου δέρματος είναι η χρήση καταπραϋντικών ενυδατικών προϊόντων που ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος και το καθιστούν ισχυρότερο απέναντι στα στοιχεία της φύσης.

Κατανόηση των οφελών της ενυδάτωσης

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΕΚΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Προϊόντα φροντίδας του δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα με το δέρμα το οποίο έχει δυσάρεστη αίσθηση
av_tolerance control_cream_eretail_5_post_3282770138801_hd

TOLÉRANCE CONTROL ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

Μου τη συνέστησε ο φαρμακοποιός μου και τη χρησιμοποιώ εδώ και μερικές εβδομάδες. Μόλις την εφαρμόσω, το δέρμα μου ανακουφίζεται ενώ μειώνει την αίσθηση δυσφορίας. Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα Αποκατάστασης Sterile Cosmetics®
Επιστροφή στην κορυφή