Έκζεμα και ψωρίαση: παθήσεις που προκαλούν φαγούρα

av_eczema-psoriasis_nuque_dos_1x1
Περιεχόμενα

Έκζεμα και ψωρίαση: παθήσεις που προκαλούν φαγούρα

Το έκζεμα και η ψωρίαση δεν είναι σπάνιες παθήσεις, αλλά δεν είναι και ευρέως γνωστές στο ευρύ κοινό.....

title

Έκζεμα και ψωρίαση σε αριθμούς

2,5

εκατομμύρια Γαλλίδες υποφέρουν από έκζεμα

15%

των βρεφών προσβάλλονται από έκζεμα

3%

του πληθυσμού πάσχει από ψωρίαση

Το έκζεμα και η ψωρίαση δεν είναι σπάνιες παθήσεις, αλλά δεν είναι και ευρέως γνωστές στο ευρύ κοινό και συνοδεύονται από πολλές λανθασμένες αντιλήψεις. Όχι, αυτές οι δερματοπάθειες δεν είναι μεταδοτικές. Όχι, δεν οφείλονται στην έλλειψη υγιεινής. Τι θα λέγατε αν μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά; 
Το έκζεμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, η οποία εκδηλώνεται ως κόκκινες κηλίδες, ερεθισμός, φαγούρα (που ονομάζεται επίσης κνησμός), με εναλλασσόμενες περιόδους κρίσεων (εξάρσεων) και ηρεμίας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εκζέματος: το έκζεμα εξ επαφής και το ατοπικό έκζεμα είναι τα πιο συνηθισμένα. Είναι σημαντικό να τα διακρίνουμε, ώστε να γνωρίζουμε την προέλευσή τους και, συνεπώς, να εφαρμόσουμε την κατάλληλη θεραπεία και πρόληψη. 
Η ψωρίαση είναι επίσης μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από κόκκινες κηλίδες καλυμμένες με λευκωπές φολίδες. Εμφανίζεται σε άτομα με γενετικό υπόβαθρο και υπό την επίδραση ορισμένων παραγόντων. Και εδώ επίσης, ο κνησμός είναι συχνός. 
Αν και οι δύο παθήσεις μοιάζουν σε πολλά σημεία, είναι διαφορετικές. Η ψωρίαση είναι πολύ σπάνια στα βρέφη, ενώ το 15% των παιδιών ηλικίας κάτω του ενός έτους προσβάλλονται από ατοπικό έκζεμα. Επομένως, είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ των δύο, προκειμένου να αντιμετωπίζονται σωστά. 

title

ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Κατανοήστε καλύτερα την κατάστασή σας για να φροντίσετε τον εαυτό σας

av_eczema-psoriasis_plaque_interieur-bras_1x1 472x472

Έκζεμα

Είτε πρόκειται για ατοπικό έκζεμα είτε για έκζεμα εξ επαφής, το έκζεμα είναι η δεύτερη πιο συχνή δερματική πάθηση μετά την ακμή. Έτσι, είτε πρόκειται για ενήλικες είτε για παιδιά, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πάθηση που μπορεί να κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά και να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά. 
Μορφή εκζέματος - ατοπικό έκζεμα 

Ανακαλύψτε
av_eczema-psoriasis_psoriasis_close-up_1x1 368x460

Ψωρίαση

Η ψωρίαση προκαλείται από την υπερβολική και επιταχυνόμενη ανανέωση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος, σε συνδυασμό με μια φλεγμονώδη αντίδραση. Όσον αφορά τη μορφή της και τις περιοχές που προσβάλλει, η πάθηση αυτή έχει διάφορες πτυχές. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα αίτια, τα χαρακτηριστικά και τις θεραπείες της.

Ανακαλύψτε
av_eczema-psoriasis_enfant_maman_dermatologue_4x5 472x500

Έκζεμα, ψωρίαση... ζώντας καλύτερα με το δέρμα σας

Ορατές κηλίδες, κνησμός... Τα κύρια συμπτώματα του εκζέματος και της ψωρίασης μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινή σας ζωή. Ωστόσο, με την κατάλληλη υγιεινή, την επαρκή ενυδάτωση και μερικές απλές συμβουλές για την αποφυγή του ξυσίματος, μπορείτε να ζήσετε αρμονικά με την πάθησή σας. Οι συμβουλές των ειδικών μας για το πώς να νιώσετε καλύτερα με το δέρμα σας και τη ζωή σας.

Ανακαλύψτε το
Στο Κέντρο Υδροθεραπείας Avène, φροντίζουμε κάθε σεζόν περισσότερα από 2.000 άτομα που πάσχουν από αυτές τις δερματικές παθήσεις. Φυσικά, τους φροντίζουμε, ανακουφίζουμε τον πόνο τους. Αλλά τους διδάσκουμε επίσης πώς να χειριστούν την πάθησή τους και να ζήσουν καλύτερα με αυτήν, ώστε να αισθάνονται καλύτερα στο δέρμα τους (και στο μυαλό τους) κάθε μέρα.
Αποστολή μας είναι να παρέχουμε διαρκή ανακούφιση.

Οι λύσεις μας για το έκζεμα και την ψωρίαση

Προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα με τη φαγούρα στο δέρμα σας.
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

XeraCalm A.D Baume για Αναπλήρωση των Λιπιδίων

Το λατρεύω! Δεν έχω πλέον κοκκινίλες, φαγούρα ή αλλεργίες. Το δέρμα μου είναι απαλό.
Επιστροφή στην κορυφή