Δέσμευση για προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων της Avène-les-Bains
Για τη φύση

Για τη φύση

Δέσμευση για προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων της Avène-les-Bains

Στην καρδιά του Περιφερειακού Φυσικού Δρυμού Haut-Languedoc, στη νότια Γαλλία, σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον, αναβλύζει αυτό το δώρο της φύσης, το Ιαματικό Νερό της Avène. Οφείλουμε να κατανοήσουμε το εξαιρετικό αυτό Νερό. Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε τη μονιμότητα και την αγνότητά του, ώστε να συνεχίσει να είναι ασφαλές για θεραπεία του ευαίσθητου δέρματος, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

av_instit-biodiversity-hdrvb 1202x460

 

Η γέννηση και η ζωή του Ιαματικού Νερού της Avène

Το Ιαματικό Νερό της Avène αναβλύζει στο σημείο που συναντιέται ένα μεσογειακό, ένα ορεινό και ένα ηπειρωτικό κλίμα, στην Οξιτανία, στον Περιφερειακό Φυσικό Δρυμό Haut-Languedoc. Ο πλούτος της βιοποικιλότητας και το χαμηλό επίπεδο ανθρώπινης δραστηριότητας δημιουργούν ένα προστατευμένο περιβάλλον. Από το impluvium, έναν φυσικό χώρο συλλογής βρόχινου Νερού, ξεκινά μια αυθόρμητη και ενάρετη διαδικασία: ταξιδεύοντας από εδώ για περισσότερα από 50 χρόνια, βαθιά μέσα στην καρδιά των Δολομιτών, το Ιαματικό Νερό της Avène αναβλύζει, πλούσιο σε οφέλη, με σταθερή θερμοκρασία, σύνθεση και ροή, στην πηγή Sainte-Odile. 

AV_instit-biodiversity-impluvium-hd 1202x460

 

Προστασία του impluvium της Avène-les-Bains

Το impluvium της Avène-les-Bains καλύπτει έκταση 27 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Από εδώ ξεκινά το βρόχινο Νερό το μακρύ ταξίδι του και τροφοδοτεί τη δεξαμενή Ιαματικού Νερού της Avène. Το impluvium της Avène-les-Bains έχει πλούσια βιοποικιλότητα και το 76% του αποτελείται από δάση. Πέρα από τις δράσεις μας στον θερμικό δρυμό για την προστασία του, συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς φορείς για να επιτύχουμε συλλογικό καθορισμό ενός σχεδίου βιώσιμης διαχείρισης γι’ αυτό το εξαιρετικό έδαφος.

Ανακαλύψτε το impluvium της Avène

Ανακαλύψτε το impluvium της Avène

--

Γενέτειρα του ιαματικού Νερού, το impluvium της Avène, βρίσκεται στην καρδιά ενός προστατευόμενου περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας

Μάθετε περισσότερα
Κατανόηση και χρήση του Ιαματικού Νερού της Avène

Κατανόηση και χρήση του Ιαματικού Νερού της Avène

--

Όσο περισσότερο το κατανοούμε, τόσο καλύτερα μπορούμε να το προστατεύουμε και να το χρησιμοποιούμε με σύνεση.

Μάθετε περισσότερα
av_instit-water-research-center-hdrvb

Το Κέντρο Ερευνών Υδάτων 

Το Κέντρο Υδάτινων Ερευνώνεξασφαλίζει τον έλεγχο και την παρακολούθηση του Ιαματικού Νερού της Avène, αναπτύσσει γνώσεις σχετικά με την προέλευσή του και διασφαλίζει την προστασία του impluvium. Το Κέντρο Υδροθεραπείας Avène είναι το μοναδικό στη Γαλλία που επωφελείται από την τεχνογνωσία ενός Κέντρου Υδάτινων Ερευνών. Το κέντρο πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 40.000 ελέγχους σε ετήσια βάση για να εγγυηθεί την ποιότητα του ιαματικού Νερού. Είναι διαπιστευμένο από την Cofrac σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17025 στο πλαίσιο δραστηριοτήτων φυσικοχημικής και μικροβιολογικής δειγματοληψίας και ανάλυσης. Το Εργαστήριο Υδάτων συνεργάζεται επίσης με τοπικούς φορείς για εκπόνηση μελετών και ερευνών για την περιοχή και διενεργεί δράσεις για την υποστήριξη της βιώσιμης διαχείρισης των πόρων. Το Κέντρο Υδάτινων Ερευνώνμεταλαμπαδεύει επίσης τις γνώσεις σχετικά με το Νερό και το Ιαματικό Νερό της Avène μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης.

 

 

Στην καρδιά της Avène-les-Bains

av_instit-hydrotherapy-center-avene2-hdrvb-square 473x473

Για περισσότερα από 30 χρόνια, στη θερμική τοποθεσία, συμβάλλουμε θετικά στις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης για προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων της Avène-les-Bains. Διαθέτουμε μονάδα παραγωγής πιστοποιημένη κατά ISO 14001, θερμικό δρυμό με καθεστώς καταφυγίου από την LPO (Ένωση Προστασίας Πτηνών), αειφόρο πότισμα και αειφόρο διαχείριση των δασών. Εφαρμόζουμε δράσεις για ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας, συμμετέχουμε στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής και ενισχύουμε την κληρονομιά και τη βιοποικιλότητα των περιοχών μας. 
 

Ανακαλύψτε τι κάνουμε στη ιαματική τοποθεσία

Βιώσιμη δράση για προστασία του Ιαματικού Νερού της Avène 

Γνωρίζουν τη σημασία του σεβασμού των οικοσυστημάτων, της βιοποικιλότητας, των εδαφών και του υπεδάφους για διατήρηση της ισορροπίας του Ιαματικού Νερού της Avène. Φροντίζουν ώστε να καταπιάνονται με περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, καθώς επίσης να ενεργούν καθημερινά με βιώσιμο τρόπο. Ανακαλύψτε τη συνέντευξη με τους ειδικούς και τι κάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων της Avène-les-Bains.

Διασφάλιση ότι το περιβάλλον της Avène είναι σεβαστό

Διασφάλιση ότι το περιβάλλον της Avène είναι σεβαστό

--

Οι ειδικοί μας σε θέματα ΕΚΕ, Sévérine Roullet-Furnemont και Sandrine Bessou Touya, παρουσιάζουν τις προοπτικές των δράσεών μας.

Μάθετε περισσότερα
Νερό, άνθρωπος και δένδρα

Νερό, άνθρωπος και δένδρα

--

Ο Nicolas Kremer, Μηχανικός γεωργίας στην ONF, εξηγεί τη σπουδαιότητα των δασών για τα οικοσυστήματα της Avène-les-Bains και τι γίνεται ως προς τη φροντίδα τους.

Μάθετε περισσότερα
Επιστροφή στην κορυφή