Françoise, ασθενής στο Κέντρο Υδροθεραπείας Avène για θεραπεία μετά από καρκίνο
Το δέρμα κάθε ανθρώπου έχει τη δική του ιστορία

Το δέρμα κάθε ανθρώπου έχει τη δική του ιστορία

Françoise, ασθενής στο Κέντρο Υδροθεραπείας Avène για θεραπεία μετά από καρκίνο

Είτε ως ασθενείς, είτε ως συνοδοί ασθενών, έχουν ακολουθήσει μια θεραπευτική αγωγή και έχουν επωφεληθεί από τις αρετές του Ιαματικού Νερού της Avène, καθώς και από τις συμβουλές των εξειδικευμένων ομάδων του Κέντρου Υδροθεραπείας Avène. Ανακαλύψτε τη μαρτυρία της Françoise. Η πρώτη μετακαρκινική θερμική θεραπεία της ήταν μια στιγμή ανάπαυσης.

Πώς ανακαλύψατε τη θεραπεία για μετά τον καρκίνο στο Κέντρο Υδροθεραπείας Avène 

Όλα ξεκίνησαν σε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης για τις θερμικές θεραπείες που διοργάνωσε το Maison Rose στο Μπορντό, ένας χώρος αφιερωμένος στις καρκινοπαθείς γυναίκες. Όταν άκουσα τις μαρτυρίες, τις περιγραφές των θεραπειών οι οποίες ήταν σωματικά και ψυχολογικά ιαματικές, είπα στον εαυτό μου ότι θα το χρειαζόμουν αυτό στο τέλος των θεραπειών μου. Η περιγραφή των τοπίων κοντά στην Avène και στις παρυφές του Πιεμόντε τελικά με έπεισε. Και καθώς μου αρέσει το περπάτημα, δεν απογοητεύτηκα.

Πώς σας φάνηκε η θερμική θεραπεία στην Avène;

Σαν μια στιγμή ανάπαυσης. Ήρθα χωρίς να γνωρίσω πώς θα λειτουργούσε στην πραγματικότητα για μένα η θεραπεία μετά τον καρκίνο, καθώς αντιμετωπίζω σοβαρά δερματικά προβλήματα. Από τότε που υποβλήθηκα σε χημειοθεραπεία και έκανα την επέμβαση στο στήθος μου, υποφέρω από υπερευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής, αίσθηση βάρους στον βραχίονα και μυρμήγκιασμα στο χέρι της χειρουργημένης πλευράς. Ανακάλυψα εντελώς εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας, τα οποία μου συνταγογράφησε ο γιατρός μου. Στα ντους με το Ιαματικό Νερό της πηγής έκαναν μασάζ στους προσβεβλημένους εσωτερικούς ιστούς, ενώ τα λουτρά με χαλάρωσαν και με έκαναν να αισθάνομαι καλά. Έκανα επίσης μασάζ και μαθήματα γυμναστικής με φυσιοθεραπευτή. Και σε ό,τι έχει να κάνει με το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής μου, αγόρασα επίσης ένα ειδικό προϊόν περιποίησης για να το πάρω μαζί μου στο σπίτι. Μετά από μια βδομάδα, παρατήρησα ήδη σαφή βελτίωση.

AV_post-cancer-treatment-patient_lifestyle 1638x722

Και πώς αισθάνεστε τρεις εβδομάδες μετά από αυτή τη θερμική θεραπεία;

Μπόρεσα να ξεχαστώ εντελώς. Κατάφερα να επικοινωνήσω με άλλους ανθρώπους που υποβάλλονται και αυτοί σε θεραπεία μετά από καρκίνο. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Το τριχωτό της κεφαλής μου είναι λιγότερο ξηρό και νιώθω το χέρι μου πολύ λιγότερο μουδιασμένο, ενώ είναι πιο ελαφρύ. Ελπίζω ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα θα συνεχιστούν στο σπίτι, ενώ γνωρίζω ότι τα αποτελέσματα των θεραπειών μπορούν να έχουν διάρκεια. Όμως θα επιστρέψω του χρόνου, αυτό είναι σίγουρο! Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη μίας αγροικίας για να κάνω κράτηση.

AV_post-cancer-treatment-patient_care 473x473
AV_instit-village-drone-view-hd 472x472

 

Ένα μέρος: ο πεζόδρομος που οδηγεί από τα ιαματικά λουτρά στο χωριό Avène

Μία θεραπεία: το μασάζ του φυσιοθεραπευτή

Μία ανακάλυψη: το εστιατόριο Auberge de Madale στην περιοχή (ή οι πολλοί μικροί τοπικοί παραγωγοί βιολογικών προϊόντων στην περιοχή)

 

Λίγες περισσότερες πληροφορίες

Γιατί η θερμική θεραπεία μπορεί να είναι ευεργετική μετά από ογκολογική θεραπεία;

Εκτός από την ίδια τη χειρουργική επέμβαση ή ακόμη και τη χειρουργική αποκατάσταση του μαστού, η οποία μπορεί να αφήσει αντιαισθητικές ή επώδυνες ουλές, οι ογκολογικές θεραπείες (ακτινοθεραπεία, συμβατική χημειοθεραπεία ή/και νέες στοχευμένες θεραπείες) μπορεί να έχουν παρενέργειες στο δέρμα: ξηροδερμία, βλάβες, ακτινοδερματίτιδα κ.λπ. Η θερμική θεραπεία μπορεί να είναι ευεργετική για αποκατάσταση της άνεσης και της υγείας του δέρματος.

Επιστροφή στην κορυφή