Η Sylvie και η θεραπεία της με Ιαματικό Νερό για την ψωρίαση
Το δέρμα κάθε ανθρώπου έχει τη δική του ιστορία

Το δέρμα κάθε ανθρώπου έχει τη δική του ιστορία

Η Sylvie και η θεραπεία της με Ιαματικό Νερό για την ψωρίαση

Είτε ως ασθενείς, είτε ως συνοδοί ασθενών, έχουν επωφεληθεί από μια θεραπεία με το Ιαματικό Νερό της Avène και από τις συμβουλές της ομάδας ειδικών μας. Ανακαλύψτε τη μαρτυρία της Sylvie, η οποία επισκέπτεται το Κέντρο Υδροθεραπείας Avène εδώ και αρκετά χρόνια. Πάσχει από ψωρίαση. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, ξεχνιέται.

Πόσον καιρό επισκέπτεστε το Κέντρο Υδροθεραπείας Avène για να καταπραΰνετε την ψωρίαση σας;

Την πρώτη φορά, ήμουν τριάντα ετών και είχα ψωρίαση στους αγκώνες, στα πόδια και στο κάτω μέρος της πλάτης μου. Τα σημάδια ήταν φλεγμονώδη, ξυνόμουν πολύ και φορούσα μόνο μακριά ρούχα. Ήμουν πολύ αγχωμένη με αυτό. Έπειτα από συμβουλή του δερματολόγου μου, ήρθα δύο συνεχόμενες χρονιές. Το ιαματικό Νερό έκανε θαύματα για μένα. Σε τρεις/τέσσερις ημέρες, το δέρμα μου δεν ήταν πια το ίδιο. Και μετά, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, χρειάστηκε να περάσουν είκοσι χρόνια προτού επιστρέψω ξανά. Φέτος το καλοκαίρι ολοκληρώνω την τέταρτη θεραπεία μου στο σπα και αναχωρώ έχοντας ως πλάνο να κάνω άλλη μία του χρόνου.

Πώς αισθάνεστε όταν βρίσκεστε εδώ;

Η ψωρίαση επηρεάζει μόνο τους αγκώνες μου και έμαθα να την αποδέχομαι. Αλλά εδώ δεν αναρωτιέμαι κάθε μέρα αν οι πλάκες υποχωρούν ή όχι, λέω στον εαυτό μου «Θα δεις σε τρεις εβδομάδες». Και εν τω μεταξύ, ξεχνιέμαι. Αισθάνομαι πιο ελεύθερη και φροντίζω τον εαυτό μου. Λατρεύω τα λουτρά με το Ιαματικό Νερό της Avène, ζω τη στιγμή, εστιάζω πάλι στον εαυτό μου, αισθάνομαι ευτυχισμένη. Και τότε, εδώ, ανακαλύπτω ότι όλα είναι όμορφα: το κέντρο, το πάρκο, οι πεζόδρομοι...

av_psoriasis-patient_care
av_psoriasis-patient_lifestyle

Και μετά τη ιαμακτική θεραπεία σας;

Εδώ μαθαίνω να διαχειρίζομαι την ασθένειά μου. Νομίζω ότι έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα εργαστήρια: μακιγιάζ, υγιεινή, ενυδάτωση και εναλλακτικές λύσεις για το ξύσιμο και τη διαχείριση του άγχους. Δοκίμασα ακόμη και το Τάι Τσι μια χρονιά. Έτσι, φεύγω με πολλές συμβουλές και με κίνητρο να τις εφαρμόσω στην πράξη. Αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου και είμαι πιο ανοιχτή στους ανθρώπους.

Ένα μέρος: το δρομάκι που οδηγεί από τα λουτρά στο πάρκο.

Μία θεραπεία: το ιαματικό λουτρό της Avène.

Μία ανακάλυψη: νέες φιλίες

 

av_psoriasis-patient2_lifestyle

Ψωρίαση:

Τι είναι αυτό;

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που χαρακτηρίζεται από εμφανείς, ερυθρές, ανάγλυφες κηλίδες οι οποίες καλύπτονται από λευκωπά λέπια ή μια λεπτή ασημένια μεμβράνη που ξεφλουδίζει εύκολα. Υπάρχουν διάφορες μορφές ψωρίασης: αποτελεί σύνθετη ασθένεια και μπορεί να πάρει πολλές μορφές από τον ένα ασθενή στον άλλο ή να εκδηλωθεί διαφορετικά σε διαφορετικά στάδια της ζωής.

Επιστροφή στην κορυφή