Η άποψη του ειδικού

ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Μια ουλή, ένα σπυράκι, μια κηλίδα εκ γενετής, θαμπό και άτονο χρώμα… Είναι τόσες οι ατέλειες του δέρματος που μπορούμε να διορθώσουμε ή να καλύψουμε με τα κατάλληλα διορθωτικά προϊόντα.

Οποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν ή να ευνοήσουν την εμφάνιση υπερβολικής ευαισθησίας : το δέρμα σας αντιδρά πιο έντονα, εκεί που θα προτιμούσατε να μην αντιδρά καθόλου...

Η ομάδα της Eau thermale Avène

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Οι δερματικές ατέλειες είναι πολυάριθμες και έχουν διαφορετική προέλευση και εμφάνιση.

Ορισμένες υπάρχουν από τη γέννησή μας. Ονομάζονται γιαυτό κηλίδες εκ γενετής. Μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμες, άχρωμες ή χρώματος καφέ, ακόμη και κόκκινες (αιμαγγειώματα).
 
 • Αλλες είναι επίκτητες δερματοπάθειες :
 • Οι άσπρες κηλίδες της λεύκης (εντοπισμένη εξαφάνιση του χρώματος του δέρματος), καλοήθεις αλλά αντιαισθητικές, είναι κυρίως ορατές στο σκουρόχρωμο δέρμα.
 • Οι καφέ κηλίδες είναι επακόλουθο υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Οι κηλίδες αυτές είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ονομάζονται μελάσματα, αλλά εμφανίζονται και σε γυναίκες που δεν είναι έγκυες, ακόμη και σε άνδρες.
 • Ορισμένες δερματοπάθειες του προσώπου (ερυθρο-ευρυαγγείες, ροδόχρους νόσος...) μπορεί να βελτιωθούν με ειδική θεραπεία χωρίς όμως να εξαφανισθούν τελείως.
 • Η ακμή, που είναι πολύ συχνή, αξίζει να αναφερθεί ξεχωριστά. Συχνά, ορισμένα σπυράκια αφήνουν επίμονα σημάδια, ειδικότερα όταν είναι μεγάλα, βαθιά ή όταν τα έχουμε πειράξει.
 • Ολες οι πράξεις της δερματοχειρουργικής ή της πλαστικής χειρουργικής στο πρόσωπο ακολουθούνται από μια δύσκολη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας η επούλωση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Και οι παροδικές αυτές ατέλειες δικαιολογούν την προσεκτική διόρθωσή τους. Τέλος, ορισμένεςπιο σοβαρές δερματικές παθήσεις χρειάζονται διορθωτικό μακιγιάζ.
 • Τέλος, ορισμένες δερματικές βλάβες πιο σοβαρές (ιχθύαση, εκτεταμένα εγκαύματα...) απαιτούν διορθωτικό μακιγιάζ.


ΚΥΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Οι δερματολόγοι προσέχουν ιδιαίτερα ώστε σε όλες αυτές τις καταστάσεις να μπορείτε να επωφελείστε από τις καλύτερες φροντίδες, προληπτικές και θεραπευτικές ταυτόχρονα. Γιατί το ρητό "καλύτερα προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν", ισχύει πραγματικά για τις ατέλειες του προσώπου.

Τα κύρια στοιχεία της πρόληψης είναι :
Σε πρώτη φάση, η έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία των φλεγμονωδών δερματοπαθειών.
Κατόπιν, η σωστή αντηλιακή προστασία. Η πλειονότητα των μελαγχρωματικών κηλίδων προκαλούνται ή επιδεινώνονται από τον ήλιο. Η προσεκτική και σωστή φωτοπροστασία είναι η καλύτερη εγγύηση κατά των κηλίδων. Επιλέξτε προϊόντα με υψηλό δείκτη και ευρέος φάσματος, καθώς και συνθέσεις που προσκολλώνται και παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στο δέρμα.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να μην τους προκαλείτε προσβάλλοντας το δέρμα παράκαιρα.
Είτε πρόκειται για φαγούρα ή για τικ, μόλις τα νύχια μας πλησιάσουν το πρόσωπό μας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκαλέσουμε επίμονα σημάδια.


 
ΟΥΛΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οταν μια πληγή χρειάζεται ράψιμο ή όταν μια βλάβη χρειάζεται να αφαιρεθεί, είναι σημαντικό η επανόρθωση να γίνει σύμφωνα με όλους τους κανόνες της δερματοχειρουργικής, έτσι ώστε η ουλή, συχνά αναπόφευκτη, να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική. Παρόλες όμως τις προφυλάξεις, ενδεχομένως οι ατέλειες δε μπορούν ούτε να προβλεφθούν αποτελεσματικά ούτε να αντιμετωπισθούν με ικανοποιητικό τρόπο με τα υπάρχοντα διαθέσιμα μέσα.
Στις περιπτώσεις αυτές ειδικότερα, οι τεχνικές του διορθωτικού μακιγιάζ αποτελούν μια ενδιαφέρουσα λύση.


ΤΤΑ ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

Προϊόντα υψηλής ανοχής : Η χρήση προϊόντων υγιεινής και περιποίησης με υψηλή ανοχή μας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τους ερεθισμούς που μπορεί να προκληθούν σε περίπτωση δυσανεξίας ή αλλεργίας σε κάποιο από τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων.

Το δερματολογικό μακιγιάζ : Το διορθωτικό μακιγιάζ είναι ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του δερματολόγου. Είτε πρόκειται για παροδική κατάσταση (επακόλουθα δερματοχειρουργικής πράξης) ή για επίμονες ατέλειες, η καλή χρήση των τεχνικών του ιατρικού μακιγιάζ μας βοηθά να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.


Τα μέτρα " κάλυψης" είναι κατάλληλα :
 • Για τις δερματολογικές παθήσεις όπως το αιμαγγείωμα, η λεύκη, το έκζεμα, η ψωρίαση, οι ερυθρο-ευρυαγγείες, η ροδόχρους νόσος, η ακμή και οι ουλές ακμής, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και το μέλασμα.
 • Για τα επακόλουθα της παρεμβατικής δερματολογίας όπως το λέιζερ, η δερματο-απόξεση, οι ενέσεις για το γέμισμα ρυτίδων και τα πήλιγκ.
 • Για τις χειρουργικές πράξεις όπως το λίφτιγκ, η βλεφαροπλαστική, η ρινοπλαστική...
 • Για να διορθώσουμε τις δερματικές ατέλειες, οι βασικές αρχές είναι οι ακόλουθες :

Η τοποθέτηση 2 συμπληρωματικών χρωμάτων του χρωματικού κύκλου, το ένα πάνω στο άλλο, εξουδετερώνει τις δερματικές ατέλειες.
. Το πράσινο εξουδετερώνει το κόκκινο (ερυθρο-ευρυαγγείες, πρόσφατες ουλές, αιμαγγειώματα...).
. Το κίτρινο εξουδετερώνει το μπλέ-μελανό (μαύροι κύκλοι, φλεβίτιδες,...).
. Το καφέ κρύβει το άσπρο.


Τα ανοιχτά χρώματα τονίζουν και τα σκούρα χρώματα «αδυνατίζουν».
Παίζοντας με τις αντιθέσεις, μπορούμε να διορθώσουμε το σχήμα του προσώπου, να μειώσουμε τις ουλές ή τις ρυτίδες του δέρματος και να καλύψουμε τις δυσχρωμίες.
Το άσπρο χαρίζει ελαφριά ομοιομορφία και προσελκύει το φως.


Τα 5 στάδια του φυσικού μακιγιάζ :

1 - Καθαρίστε προσεκτικά το δέρμα,
2 - Εφαρμόστε την κατάλληλη βάση μακιγιάζ για τον τύπο του δέρματος και την ευαισθησία του,
3 - Καλύψτε τις ατέλειες με τα έγχρωμα Διορθωτικά (πράσινο ή κίτρινο, ανάλογα με το χρώμα της ατέλειας),
4 - Κάνετε το χρώμα του δέρματος ομοιόμορφο με ένα υγρό διορθωτικό Μέικ απ ή ένα Μέικ απ σε μορφή κρέμας compact,
5 - Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ με τις πούδρες.

Ερωτήσεις

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.