Η άποψη του ειδικού

ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

Το μεικτό δέρμα είναι κοινός τύπος δέρματος και συχνά αποτελεί αιτία επίσκεψης στο δερματολόγο γιατί η φροντίδα του είναι δύσκολη…

Το μεικτό δέρμα είναι κοινός τύπος δέρματος και συχνά αποτελεί αιτία επίσκεψης στο δερματολόγο γιατί η φροντίδα του είναι δύσκολη…

Η ομάδα της Eau thermale Avène

ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

Τα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας μας διαφέρουν στα διάφορα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα, οι επιδερμίδες των βλεφάρων, της παλάμης των χεριών και της μασχάλης δε μοιάζουν μεταξύ τους ανατομικά και λειτουργικά. Εάν εξετάσουμε το πρόσωπο ξεχωριστά, θα παρατηρήσουμε ότι τα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

Το μεικτό δέρμα είναι κοινός τύπος δέρματος και συχνά αποτελεί αιτία επίσκεψης στο δερματολόγο γιατί η φροντίδα του είναι δύσκολη.
Το ίδιο το μεικτό δέρμα δεν αποτελεί δερματολογικό πρόβλημα, όπως συμβαίνει με το ξηρό ή το σμηγματορροϊκό δέρμα. Το μεικτό δέρμα χαρακτηρίζεται από τάση λιπαρότητας στο κέντρο του προσώπου ή αλλιώς στη «ζώνη Τ» (μέτωπο, μύτη και πηγούνι) και κανονική ή ξηρή όψη (ακόμη και επιδερμίδα που απολεπίζεται) στο υπόλοιπο πρόσωπο.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ;

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τύπο του δέρματός μας, αλλά για να αντισταθμίσουμε ορισμένες  ανισορροπίες θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα.
Παρόλα αυτά, ο τύπος του δέρματος μπορεί να αλλάξει για μεγάλα χρονικά διαστήματα : για παράδειγμα, η επιδερμίδα μπορεί από μεικτή να γίνει ξηρή, συχνό φαινόμενο μετά την ηλικία των πενήντα ετών. 
ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ;

Παρόλο που το μεικτό δέρμα περιλαμβάνει το σμηγματορροϊκό δέρμα ακόμη και το δέρμα με τάση ακμής, το γεγονός αυτό, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί ένα γενικευμένο τρόπο φροντίδας της επιδερμίδας με τη χρήση προϊόντων για λιπαρό δέρμα. Τα άτομα με αυτό τον τύπο δέρματος θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την ειδική αντιδραστικότητα της επιδερμίδας που συχνά συνδέεται με τις ξηρές ζώνες του προσώπου με μεικτό δέρμα. Η εφαρμογή καλλυντικού προϊόντος, κατάλληλο για το λιπαρό δέρμα, στις ξηρές περιοχές (ή αντίστροφα, η εφαρμογή προϊόντων κατάλληλων για ξηρό δέρμα στις λιπαρές περιοχές) συχνά έχει αρνητικές συνέπειες και μπορεί να προκαλέσει σημαντική έλλειψη άνεσης.


ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ;

Συστήνουμε τη χρήση προϊόντων που έχουν σχεδιασθεί ειδικά για το μεικτό δέρμα έτσι ώστε :
• Να φροντίσουμε τη ζώνη T όπως ακριβώς φροντίζουμε τη λιπαρή επιδερμίδα. Σκοπός μας είναι να μειώσουμε τη γυαλάδα και τη λιπαρή όψη χάρη στην ουσιαστική ρύθμιση της σμηγματόρροιας σε συνδυασμό με ματ αποτέλεσμα,
• Να προσφέρουμε ενυδάτωση και άνεση στις περιοχές με τραβήγματα.
Δε θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιούμε ισχυρά απολεπιστικά προϊόντα διότι είναι πολύ επιθετικά για τις ξηρές περιοχές του προσώπου και παράλληλα διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος στις λιπαρές περιοχές.
 

Ερωτήσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.