Η άποψη του ειδικού

ΒΡΕΦΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

ΒΡΕΦΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ εύθραυστο. Οι φροντίδες, και ειδικότερα οι φροντίδες υγιεινής, τα μπάνια και οι αλλαγές της πάνας είναι προνομιακές στιγμές. Δημιουργείτε έτσι και μοιράζεσθε πολλές στιγμές απαλότητας με το μωρό σας.

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ εύθραυστο. Οι φροντίδες, και ειδικότερα οι φροντίδες υγιεινής, τα μπάνια και οι αλλαγές της πάνας είναι προνομιακές στιγμές. Δημιουργείτε έτσι και μοιράζεσθε πολλές στιγμές απαλότητας με το μωρό σας.

Η ομάδα της Eau thermale Avène

ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ

Το δέρμα του βρέφους έχει διπλό ρόλο :

Kατ' αρχάς επικοινωνιακό ρόλο γιατί από τη γέννηση, με την επαφή δέρμα με δέρμα, το μωρό κάνει τη γνωριμία του με τον κόσμο που το περιβάλλει. Και μάλιστα, προτού ακόμη τον δει. Το δέρμα είναι το μέσο για τις πρώτες επικοινωνίες του.
Κατόπιν, προστατευτικό ρόλο γιατί το δέρμα του βρέφους παρεμποδίζει την υπερβολική απώλεια νερού, πρωτεϊνών, μετάλλων, θερμότητας καθώς και την είσοδο μικρο-οργανισμών και βακτηριδίων…


Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το δέρμα, για να εκπληρώσει σωστά τη λειτουργία φραγμού του, οφείλει να είναι ιδιαίτερα συμπαγές και ανθεκτικό, συνεπώς σε πολύ καλή κατάσταση.

Αρα, λογικά, κατά τη γέννηση το δέρμα είναι ιδιαίτερα απαλό, βελούδινο, λεπτό και συνεπώς ευαίσθητο, τρυφερό και ευάλωτο. Ακόμη και χωρίς διαταραχές, ο δερματικός φραγμός δεν είναι ένας τέλειος φραγμός. Συνεπώς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ειδικότερα στο δέρμα του μωρού σας που απαιτεί όλη σας την προσοχή και μεγάλη απαλότητα.
Πόσο μάλλον που η φυσική ευθραυστότητά του μπορεί να του προκαλέσει μικρά ή και καμμιά φορά μεγαλύτερα προβλήματα.


 
ΜΙΚΡΑ Η ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Οι εχθροί  είναι πολυάριθμοι, γιαυτό καλό είναι να τους γνωρίζουμε :
  • Τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν επιφανειοδραστικά που χρησιμεύουν για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και που μπορούν μερικές φορές να περιέχουν ερεθιστικές ουσίες : χρωστικές, συντηρητικά…
  • Τα ούρα και τα κόπρανα που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επαφή με το δέρμα.
  • Ο ήλιος, που μπορεί να κάψει το δέρμα αλλά και να προκαλέσει την αφυδάτωσή του. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση κάθε στιγμή.
  • Ενας τραυματισμός (ακόμη και μικρός φαινομενικά, όπως η απλή κίνηση της αφαίρεσης ενός λευκοπλάστη), μια αμυχή, ένα έγκαυμα ακόμη και επιφανειακό, μπορούν να προκαλέσουν μικρή βλάβη που γρήγορα θα ανοίξει μία πόρτα εισόδου στις μολύνσεις …

ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΟΧΗΣ

Οι φροντίδες, και ειδικότερα τα προϊόντα υγιεινής, το μπάνιο και η αλλαγή της πάνας είναι προνομιακές στιγμές με το Μωρό.
Ετσι, συνδέοντας τις κινήσεις υγιεινής του δέρματος με τη συναισθηματική ζωή του μωρού σας, δημιουργείτε πολλές στιγμές απαλότητας, αγάπης και επικοινωνίας.
Είναι όμως απαραίτητο να του προσφέρετε και τα πιο ασφαλή προϊόντα :

- Σχεδιασμένα με ελάχιστα συστατικά, επιλεγμένα για τη μεγάλη απαλότητα και την εξαιρετική ανεκτικότητά τους,
- Χωρίς άρωμα, χωρίς χρωστικές, χωρίς οινόπνευμα και χωρίς paraben,
- Ελεγμένα κάτω από την επίβλεψη παιδιάτρων και δερματολόγων,
- Κατάλληλα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα,
- Με πολύ υψηλή ανοχή.
 

Ερωτήσεις

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.