Η άποψη του ειδικού

ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ

ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ

ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ : Η αφυδάτωση προσβάλλει όλους τους δέρματος. Για να ανακτήσουμε την προστασία και την άνεση του δέρματος, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τα επίπεδα υδάτωσης.

Οποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν ή να ευνοήσουν την εμφάνιση υπερβολικής ευαισθησίας : το δέρμα σας αντιδρά πιο έντονα, εκεί που θα προτιμούσατε να μην αντιδρά καθόλου...

Η ομάδα της Eau thermale Avène

ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ

Παρόλο που το σύνολο του οργανισμού μας, συμπεριλαμβανομένου και του κυρίως δέρματος, αποτελείται από 60% νερό, αυτό δεν ισχύει για την επιδερμίδα, της οποίας η επιφανειακή στιβάδα παίζει το ρόλο  παρεμβαλλόμενης επιφάνειας μεταξύ του πολύ υγρού εσωτερικού περιβάλλοντος και του πολύ πιο ξηρού εξωτερικού αέρα. Η επιδερμίδα περιέχει 20 - 30% νερό και η πιο επιφανειακή στιβάδα της, η κεράτινη στιβάδα, 10 - 20%. Η κεράτινη αυτή στιβάδα έχει μια ιδιαίτερη δομή, που παρομοιάζεται συχνά με ένα τοίχο από τούβλα (τα κερατινοκύτταρα) και τσιμέντο (τα μεσοκυττάρια λιπίδια), ρόλος του οποίου είναι η αποφυγή της εξάτμισης του νερού του σώματος.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ;

Ξηρό, μεικτό, κανονικό ή λιπαρό, το δέρμα σας μπορεί να αφυδατωθεί από τις εξωτερικές επιθέσεις.
Το δέρμα, που παρεμβάλλεται ανάμεσα στον οργανισμό και το εξωτερικό περιβάλλον, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε όλες τις επιθέσεις, φυσικές (σοκ, αλλαγές θερμοκρασίας, αέρας…) ή χημικές (επιφανειοδραστικά, ερεθιστικά, ….).
Το αφυδατωμένο δέρμα είναι θαμπό, ρωγμώδες και τραχύ στην αφή. Απολεπίζεται συχνά, εμφανίζει γραμμές αφυδάτωσης, ρωγμές.


ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ορισμένα δέρματα είναι από τη φύση τους καλά ενυδατωμένα, ή λιγότερο ξηρά από τα άλλα. Το ξηρό δέρμα, είτε πρόκειται για απλή ξηρότητα, ξηρότητα ατοπικής δερματίτιδα ή ιχθύαση, περιέχει πολύ λιγότερο νερό από το κανονικό δέρμα. Η ξηρότητα αυτή οφείλεται σε διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων (κεραμίδια), των πρωτεϊνών (πρωτεάσες, φιλαγγρίνη) ή ακόμη και σε διαταραχές της διαφοροποίησης της επιδερμίδας.
 
ΤΟ "ΚΟΙΝΟ" ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ:
 Οι απλές ξηρότητες είναι οι πιο συχνές. Αντιμετωπίζονται πλήρως με την εφαρμογή μαλακτικών.
 Η γεροντική ξηρότητα : Είναι πιο έντονη σε επίπεδο άκρων.
 Η χειμωνιάτικη ξηρότητα είναι η αύξηση της απλής ξηρότητας κάτω από την επίδραση του κρύου και του αέρα.
 Η προκλητή ξηρότητα αντιστοιχεί στο αφυδατωμένο δέρμα από προϊόντα υγιεινής που περιέχουν πολύ επιθετικά επιφανειοδραστικά (σάπωνες). Με τον ίδιο τρόπο, οι ερεθιστικές θεραπείες (ρετινοειδή, οξέα φρούτων) ξηραίνουν το δέρμα.

ΤΟ «ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ» ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ :


 Η ατοπική ξηρότητα : Η ατοπική δερματίτιδα, ή έκζεμα του παιδιού, χαρακτηρίζεται από λιγότερο ή περισσότερο αυξημένη ξηρότητα. Η ξηρότητα αυτή που συνδέεται με δομικές διαταραχές της επιδερμίδας είναι υπεύθυνη για τη διείσδυση αλλεργιογόνων και την απώλεια νερού από την επιδερμίδα.
 
Ορισμένα σημαντικά τροφικά ελλείμματα μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν μια δερματική ξηρότητα.
 
Ορισμένες συστηματικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν δερματική ξηρότητα..
 Οι ιχθυάσεις : Πρόκειται για σπάνιες γενετικές ή επίκτητες παθήσεις, με ποικίλη βαρύτητα. 

Ερωτήσεις

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.