Σεβόμενοι τους ωκεανούς

Περιεχόμενα

Σεβόμενοι τους ωκεανούς

Κάθε χρόνο, ρίχνουμε περίπου 25.000 τόνους αντηλιακής κρέμας στους ωκεανούς, ή 1 λίτρο ανά δευτερόλεπτο*. Περίπου το 10% των κοραλλιών στον κόσμο θεωρείται ότι επηρεάζεται άμεσα από τα φίλτρα UV**. Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου χωρίς να απειλήσουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα; Η Eau Thermale Avène Laboratories προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα μέσω της χάρτας περιβαλλοντικής ευθύνης Skin Protect / Ocean Respect. 

Πηγές:
* Πράσινος Σταυρός
**Μελέτη της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πολυτεχνείου Marche στην Ιταλία

av_solaires_oceans_1x1 1620x1620
av_solaires_ingredients-toxiques_plastique_ocean_1x1  1620x1620

Ενημέρωση για τον αντίκτυπο των αντηλιακών φίλτρων

Παγκοσμίως, οι θαλάσσιοι βιότοποι απειλούνται από τη βιομηχανική ρύπανση και τη ρύπανση από χερσαίες πηγές, οι οποίες αποτελούν μεγάλο μέρος της θαλάσσιας ρύπανσης (γεωργική ρύπανση, απόβλητα λιπασμάτων, φυτοφάρμακα, ανεπεξέργαστα απόβλητα και πλαστικά κ.λπ.). Η βιομηχανία καλλυντικών συνειδητοποιεί επίσης σταδιακά τον αντίκτυπο που έχουν τα αντηλιακά φίλτρα στο θαλάσσιο οικοσύστημα και αναζητά τρόπους αντιμετώπισής του.

 

Η Eau Thermale Avène αναπτύσσει τα προϊόντα της για αντηλιακή φροντίδα με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον Για την Eau Thermale Avène, αυτό συνεπάγεται τόσο ισχυρές δεσμεύσεις όσο και συγκεκριμένες αποφάσεις. Έτσι, η τα Εργαστήρια της Eau Thermale Avène δοκίμασαν τα φίλτρα των αντηλιακών μας προϊόντων σε 3 αντιπροσωπευτικά είδη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

av_solaires_coraux_1x1
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_phytoplancton_4x5_v2  2025x2880</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_ecosystème-marin-menace_4x5  2025x2880</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_zooplancton_4x5 2025x2880</span>
Skin Protect, Ocean Respect: Μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη προσέγγιση από την Eau Thermale Avène

10 δεσμεύσεις αντηλιακής προστασίας της Eau Thermale Avène

Ελάχιστα αντηλιακά φίλτρα χωρίς σιλικόνες για βέλτιστη βιοδιασπασιμότητα*.
Πηγή:
*Δοκιμή OECD 0301B

Κανένας αντίκτυπος στο κοράλλι, το φυτοπλαγκτόν και το ζωοπλαγκτόν. Επιστημονικά δεδομένα που το υποστηρίζουν σε βασικά μοντέλα θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Δεν μπορεί να αφομοιωθεί από ζωντανούς θαλάσσιους οργανισμούς.

Χωρίς κίνδυνο απώλειας πλαστικού καπακιού στη φύση.

Σεβασμός, ασφάλεια και καταπραϋντική δράση για το ευαίσθητο δέρμα.

Όλα τα προϊόντα μας δοκιμάζονται συστηματικά υπό δερματολογικό έλεγχο για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ανοχή του δέρματος.

Πολύ ευρεία φωτοσταθερή προστασία UVA-UVB, με ισχυρή αντιοξειδωτική δύναμη.

Ποσοτικοποιημένη in vivo αξιολόγηση της προστατευτικής επίδρασης του DNA.

Με τo Pur Project, η Eau Thermale Avène συμμετέχει στην αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων και των δασών μαγκρόβιων δέντρων, καθώς και στην ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων.

Ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο και εκπαίδευση για τη φωτοπροστασία.

av_sun-care_spray-50_front_200ml_3282770100617

Eau-thermale-avene - Αντηλιακή Φροντίδα - Ευαίσθητο Δέρμα - Αντηλιακό Σπρέι SPF 50+

«Το χρησιμοποιώ κάθε καλοκαίρι και το ευαίσθητο δέρμα μου είναι ευτυχισμένο. Το σπρέι είναι πρακτικό και η υφή και η μυρωδιά του είναι ευχάριστες. Μια αντηλιακή κρέμα που σέβεται το δέρμα και το περιβάλλον - τη συνιστώ!»

Justine, 29 ετών

*Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ωκεανολογικό Παρατηρητήριο Banyuls-sur Mer, μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Θαλάσσιας Βιολογίας. **Lim HW et al. Current challenges in photoprotection. J AM Acad Dermatol. 2017 Mar ;76(351) 591-599. Young AR et al. Sub-optimal Application of a High SPF Sunscreen Prevents Epidermal DNA Damage in Vivo. Acta Derm Venered. 2018 Oct 10;98(9):880-887.

**Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Ωκεανολογικό Παρατηρητήριο Banyuls-sur-Mer, συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Θαλάσσιας Βιολογίας, σε 3 αντιπροσωπευτικά είδη για τη βιοποικιλότητα, ένα κοράλλι, ένα φυτοπλαγκτόν και ένα ζωοπλαγκτόν, σε συγκεντρώσεις αντιπροσωπευτικές αυτών που βρίσκουμε στο περιβάλλον για τα αντηλιακά. Το TriAsorB™ δοκιμάστηκε με τις ίδιες μεθοδολογίες και από τους ίδιους ερευνητές με τις ακόλουθες δημοσιεύσεις: Stien, D. et al. A unique approach to monitor stress in coral exposed to emerging pollutants. Scientific Reports 10, 9601 (2020). Thorel, E. et al. Effect of 10 UV Filters on the Brine Shrimp Artemia salina and the Marine Microalga Tetraselmis sp. Toxics 8, 29 (2020).

Επιστροφή στην κορυφή