av_acne_adolescent_sourir_16x9
Περιεχόμενα

Λιπαρό δέρμα με κηλίδες και τάση ακμής

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

6 εκατομμύρια

άτομαυποφέρουν από ακμή¹

3

στους 4 εφήβους αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής²

Μεταξύ των ατόμων άνω των 25 ετών

12% των γυναικών και 3% των ανδρών αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής²

1.Société française de dermatologie - https://dermato-info.fr/
2.
Haute Autorité de santé - https://www.has-sante.fr/jcms/c_2574402/fr/acne-quand-et-comment-la-traiter

Λιπαρό δέρμα, μαύρα στίγματα, σπυράκια... Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση με πολλά πρόσωπα. Είναι πολύ συχνή και επηρεάζει κυρίως τους εφήβους. Όχι όμως αποκλειστικά...
Η ακμή είναι μια ασθένεια του θύλακα, όπου βρίσκεται η ρίζα της τρίχας. Στη βάση του βρίσκονται οι σμηγματογόνοι αδένες που εκκρίνουν σμήγμα, ένα λιπαρό υγρό που εκκρίνεται αδιάκοπα και του οποίου η κανονική λειτουργία είναι η προστασία του δέρματος. Ωστόσο, στην περίπτωση της ακμής, αυτός ο καλοκουρδισμένος μηχανισμός καταρρέει. Η υπερβολική έκκριση εμποδίζει το κανάλι της τρίχας από το να απομακρύνει το σμήγμα. Κατά συνέπεια, ευνοείται η βακτηριακή ανάπτυξη. 
Παρόλο που πρόκειται για μια συχνή νόσο, δεν πρέπει να υποτιμούμε τον αντίκτυπό της στην ποιότητα ζωής και την αυτοεκτίμησή μας. Γιατί; Επειδή αλλοιώνει την εικόνα του σώματος σε κρίσιμες περιόδους της ζωής και επειδή πλήττει το πρόσωπο. 
Είναι επίσης ο βασικότερος λόγος των δερματολογικών επισκέψεων. Δικαίως άλλωστε: διότι ακόμη και για ήπια συμπτώματα, έναςεπαγγελματίας θα σας χορηγήσει την καταλληλότερη θεραπεία ανάλογα με την περίπτωσή σας, είτε διαθέτετε απλώς λιπαρό δέρμα είτε πάσχετε από κάποια σοβαρή μορφή ακμής.
 

title

ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Κατανοήστε καλύτερα την κατάστασή σας για να φροντίσετε τον εαυτό σας

av_acne_peau-grasse_jeune-femme_4x5 500x500

Λιπαρό δέρμα

Γυαλάδα, διεσταλμένοι και ορατοί πόροι, ανομοιογενής υφή του δέρματος... Το λιπαρό δέρμα οφείλεται στην περίσσεια σμήγματος, τα αίτια της οποίας είναι συνήθως ορμονικά. Αυτή η υπερέκκριση σμήγματος συμβαίνει στις περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες (πρόσωπο, στήθος, πλάτη κ.λπ.). Η κύρια επιπλοκή του λιπαρού δέρματος είναι η εμφάνιση μαύρων στιγμάτων, μικροκυστιδίων ή σπυριών. Επομένως, αξίζει όλη σας την προσοχή και απαιτεί προσαρμοσμένη φροντίδα.

Ανακαλύψτε
av_acne_legere_femme_5x4 500x500

Δέρμα με τάση ακμής

Η ακμή είναι η πιο κοινή επιπλοκή της περίσσειας σμήγματος. Το δέρμα με τάση για ακμή έχει αυξημένη τάση να αναπτύσσει μαύρα στίγματα και σπυράκια. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά:

  • Γιατί δεν υπάρχει «μία», αλλά «πολλές» μορφές ακμής.
  • Επειδή μπορεί να επηρεάσει τους πάντες, όχι μόνο τους εφήβους.
  • Επειδή ο βαθμός σοβαρότητας διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση.

Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ανάλογα με τη μορφή της ακμής σας, από τις αιτίες μέχρι τα τελετουργικά φροντίδας που θα πρέπει να υιοθετήσετε για να απαλλαγείτε από αυτήν.

Ανακαλύψτε
av_acne_adolescents-groupe_5x4 500x500

Ζώντας με την ακμή

Η ζωή με την ακμή ξεκινά με την επίσκεψη στον παθολόγο ή τον δερματολόγο σας. Θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει και να σας δώσει μια εξατομικευμένη διάγνωση. Στη συνέχεια, υιοθετήστε τις σωστές συνήθειες όσον αφορά την υγιεινή, τη διατροφή, το μακιγιάζ και την αντηλιακή προστασία. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και να απαλλαγείτε σταδιακά από την ακμή.

Ανακαλύψτε
av_cleanance_comedomed-cleansing-gel-400ml_1_post_3282770202854_3282770207774_hd

Cleanance

Η Cleanance έχει διευρύνει το φάσμα των προϊόντων της και πρόκειται πλέον για μια δερμοκαλλυντική σειρά για το λιπαρό δέρμα που είναι επιρρεπές σε κηλίδες, προσφέροντας μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη λύση για κάθε στάδιο της ακμής. Αποστολή μας είναι να σας προσφέρουμε ανακούφιση μακράς διάρκειας και να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της αυτοεκτίμησής σας. Cleanance
Ποιο πρόγραμμα περιποίησης δέρματος πρέπει να ακολουθήσετε;

Ποιο πρόγραμμα περιποίησης δέρματος πρέπει να ακολουθήσετε;

Η επιδερμίδα σας είναι δυναμική και μοναδική: αναγνωρίστε τι χρειάζεται πραγματικά με τη βοήθεια των ειδικών μας και ανακαλύψτε το κατάλληλο πρόγραμμα περιποίησης δέρματος για εσάς.

Η διάγνωση του δέρματός μου
Επιστροφή στην κορυφή