Περιεχόμενα

Μακιγιάζ για δέρμα με τάση ακμής

Πώς να ζήσετε με περισσότερη ψυχική ηρεμία όταν έχετε ακμή και προσπαθείτε να αποδεχτείτε τα σπυράκια; Είτε υποβάλλεστε σε θεραπεία είτε όχι, το μακιγιάζ είναι μία από τις λύσεις, εφόσον όμως επιλέξετε το σωστό τύπο, και μόνο τότε. Διαφορετικά, η ακμή σας μπορεί να επιδεινωθεί. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέγετε και να εφαρμόζετε σωστά το μακιγιάζ.

av_acne_jeune-femme_miroir_1x1

Επιλογή του μακιγιάζ για κάλυψη της ακμής

Ορμονικές αλλαγές, κληρονομικότητα, διατροφή πολύ πλούσια σε σάκχαρα, άγχος... Αυτές είναι οι κύριες αιτίες της εμφάνισης ακμής στους εφήβους (κορίτσια και αγόρια) και της επιμονής ή επανεμφάνισής της σε πολλές γυναίκες στην ενήλικη ζωή.

Η ακμή δεν είναι ποτέ ευπρόσδεκτη, σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής. Το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος για να καλύψετε τα σπυριά και να σας διευκολύνετε την καθημερινότητά σας. Είναι επίσης ένας τρόπος να αντισταθείτε στον πειρασμό να τα αγγίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν είναι καλυμμένα, είναι ευκολότερο να αντισταθούμε στον πειρασμό να τα πειράξουμε.

Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι επιλέγετε προσεκτικά το μακιγιάζ σας, καθώς αν αποδειχθεί ακατάλληλο η ακμή σας μπορεί να επιδεινωθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί αν είναι φαγεσωρογόνο (ευνοεί με άλλα λόγια το σχηματισμό σπυριών), για παράδειγμα. Ή στο ό,τι ορισμένες φορές ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας και να καθαρίσουμε τα σφουγγάρια και τα πινέλα μας, αφήνοντας έτσι να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια.

 

Προετοιμασία του δέρματός σας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ για κάλυψη της ακμής

Καθαρισμός του δέρματος με τάση ακμής 

Δεν πρέπει να παραλείπετε τον καθαρισμό του δέρματός σας όταν ξυπνάτε, καθώς είναι σημαντικό να εξαλείφετε το σμήγμα που παράγεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, έχετε μια επιλογή: νερό μικκυλίων ή ένα απαλό gel καθαρισμού χωρίς σάπωνες. Επιλέξτε τη σύνθεση που θεωρείτε πιο ευχάριστη. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό λόγω της θεραπείας που σας έχει συνταγογραφήσει ο δερματολόγος σας, επιλέξτε ένα καταπραϋντικό καθαριστικό με κρεμώδη υφή για δέρμα με τάση ακμής.

Αντιμετώπιση και ενυδάτωση του δέρματος με τάση ακμής

Στη συνέχεια, εφαρμόστε την τοπική θεραπεία ή τη στοχευμένη φροντίδα, εφόσον έχετε μία, ή απευθείας την ενυδατική σας κρέμα. Και πάλι, η επιλογή του προϊόντος είναι σημαντική και εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας. Αν το δέρμα σας με τάση ακμής τείνει να είναι λιπαρό, επιλέξτε ένα ελαφρύ, μη λιπαρό emulsion με απορροφητικές μικροκάψουλες που να προσφέρει ενυδάτωση και ματ αποτέλεσμα στο δέρμα σας. Αν υποβάλλεστε σε ξηραντική δερματολογική θεραπεία, προτιμήστε καλύτερα μια καταπραϋντική και θρεπτική κρέμα. Σε κάθε περίπτωση, η σύνθεση θα πρέπει να είναι μη φαγεσωρογόνος και ειδικά σχεδιασμένη για δέρμα με ατέλειες.

Φροντίδα για δέρμα με τάση ακμής

 

av_acne_femme_creme_visage_1x1

Από τότε που αποφάσισα να φροντίζω το δέρμα μου και να αφαιρώ το μακιγιάζ μου κάθε βράδυ, τα δερματικά μου προβλήματα έχουν μειωθεί πολύ, η επιδερμίδα μου είναι πιο φωτεινή και χρησιμοποιώ λιγότερο μακιγιάζ.

Elise

Είτε ήπιος είτε μέτριος, ή ακόμη και σοβαρός, κάθε τύπος ακμής έχει τη δική του σύνθεση

Έτοιμοι λοιπόν! Είστε έτοιμη να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας ανάλογα με τη σοβαρότητα της ακμής σας. Στόχος είναι η κάλυψη των σπυριών και των ουλών και η ομοιομορφία της επιδερμίδας.

ΗΠΙΕΣ ΕΩΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ

Για να κρύψετε τα μικρά σπυράκια σας, καλύψτε τις ατέλειές σας με ένα μπεζ διορθωτικό πινέλο. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να σβήσετε τις άκρες χωρίς να το χαλάσετε. Συμβουλή: για πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα και για να καλύψετε τους διεσταλμένους πόρους, μπορείτε να ξεκινήσετε με την εφαρμογή ενός υγρού foundation σε όλο το πρόσωπό σας, απλώνοντάς το με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού.

Σοβαρή ακμή

Ξεκινήστε απλώνοντας με το δάκτυλό σας λίγο διορθωτικό στικ πάνω στην ατέλεια: πράσινο χρώμα για κόκκινα σπυράκια, κίτρινο για τα μωβ (συνήθως σε ανοιχτόχρωμο δέρμα), κοραλλί για τις ουλές που γίνονται καφέ. Ταμπονάρετε μέχρι το χρώμα να πάρει μια γκρίζα απόχρωση. Για την ομαλοποίηση της επιδερμίδας σας, χρησιμοποιήστε μια συμπαγή κρέμα foundation με σφουγγάρι. Ταμπονάρετε πάνω στον διορθωτή ώστε να μην μετακινηθεί. Για ένα διάφανο τελείωμα στο υπόλοιπο πρόσωπο, σβήστε προς τις άκρες. Ολοκληρώστε με την εφαρμογή μιας ημιδιαφανούς πούδρας.

 

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να αναδείξετε το πρόσωπό σας και να τελειοποιήσετε την εμφάνισή σας, μην ξεχνάτε την τελική πινελιά! 

Το μόνο που σας απομένει είναι να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας και να δώσετε στο δέρμα σας ένα ματ αποτέλεσμα με μια στρώση ημιδιαφανούς πούδρας. Εφαρμόστε το σε όλο το πρόσωπο, ξεκινώντας από το περίγραμμα και κινούμενοι προς το κέντρο του προσώπου για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και για να αποφύγετε να αναδειχθεί περισσότερο η υφή των σπυριών. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο τεχνική από μια πινελιά bronzer ή highlighter στα ζυγωματικά για να σμιλέψετε το πρόσωπό σας!

Αλλά για να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας περισσότερο, χωρίς να προσθέσετε επιπλέον στρώση, ψεκάστε στο πρόσωπό σας λίγο ιαματικό νερό. Και μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καλά το σφουγγάρι και τη βούρτσα σας! Γιατί; Για να αποτρέψετε τους ρύπους που παραμένουν στα εργαλεία μακιγιάζ σας από το να εναποτίθενται στο δέρμα σας και να σχηματίζουν νέα σπυράκια την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε.

Οι σωστές κινήσεις για την εφαρμογή μακιγιάζ για κάλυψη της ακμής

Δεν είναι όλα τα προϊόντα μακιγιάζ εξίσου αξιόπιστα όταν πρόκειται για διόρθωση, εξισορρόπηση και ενίσχυση της επιδερμίδας. Για να καλύψετε τις ατέλειες χωρίς να πνίξετε το δέρμα και να προκαλέσετε την εμφάνιση νέων σπυριών, προτιμήστε το ιατρικό διορθωτικό μακιγιάζ που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο του δέρματός σας και το οποίο δεν είναι φαγεσωρογόνο. Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα ομορφιάς.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για το μακιγιάζ για κάλυψη της ακμής

Προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να καταπραΰνουν το ατοπικό δέρμα

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Sable

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Sable

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Compact Make Up, Fini Mat Sable

Couvrance Compact Make Up, Fini Mat S...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Μειώνει τις ατέλειες

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Επιστροφή στην κορυφή