ΔΙΑ ΓΝΩΣΗ

Βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα σας!

Θέλετε να μάθετε πώς να φροντίζετε το δέρμα σας καθημερινά χωρίς να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό; Θα θέλατε να μάθετε ποια προϊόντα ταιριάζουν στον τύπο δέρματός σας; Έχουμε καλά νέα! Οι ομάδες της Eau Thermale Avène εργάζονται σκληρά για να σας παρέχουν μια online διάγνωση δέρματος, ώστε να προσδιορίσετε τον τύπο δέρματός σας. Απαιτούνται μόνο λίγα λεπτά. Όσο περιμένουμε να τεθεί σε λειτουργία, δεν θα μπορούσαμε να σας απογοητεύσουμε - είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε πώς να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

av_visual-gif_application_cream 577x577

Η διάγνωση του δέρματός σας για μια εξατομικευμένη ρουτίνα φροντίδας

Ίσως μερικές φορές να νιώσετε μπερδεμένοι μπροστά στα ράφια των φαρμακείων και στα χίλια κι ένα προϊόντα τους... Είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα... Ευαίσθητο, υπερευαίσθητο, ξηρό έως πολύ ξηρό, αφυδατωμένο, λιπαρό ή με τάση ακμής... Κάθε τύπος δέρματος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, γνωρίσματα και ανάγκες. Το δέρμα σας χρειάζεται το ΔΙΚΟ του προϊόν και μια κατάλληλη ρουτίνα φροντίδας. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, είμαστε εδώ για να σας συμβουλεύσουμε. 

 

Τα βασικά βήματα μιας ρουτίνας φροντίδας του δέρματος

Για να φροντίζετε το δέρμα σας καθημερινά, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ρουτίνα φροντίδας προσαρμοσμένη στον τύπο του δέρματός σας, βασισμένη σε βήματα και προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε επαναλαμβανόμενα κάθε μέρα. Όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, οι ρουτίνες αυτές έχουν τρία βασικά βήματα: καθαρισμό, ενυδάτωση και προστασία. 

av_ trixera nutrition_cleansing gel_social_post_2_3282770202946_hd

Βήμα 1

Καθαρίζω το δέρμα μου

Όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, δεν παραβλέπουμε ποτέ τον καθαρισμό του προσώπου: είναι Β.Α.Σ.Ι.Κ.Ο.Σ. Στην πραγματικότητα, η απομάκρυνση των ακαθαρσιών για οξυγόνωση του δέρματος αποτελεί το πρώτο βήμα για τη φροντίδα του, ειδικά αν ζείτε στην πόλη και το δέρμα εκτίθεται καθημερινά σε ρύπανση.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας

av_tolerance control_cream_social_3_post_3282770138801_hd

Βήμα 2

Ενυδατώνω το πρόσωπό μου

Μόλις το δέρμα σας απαλλαγεί από τους ρύπους που έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνεια, η υγρασία του επιτρέπει να αναγεννηθεί - κλειδί γι’ αυτό είναι το νερό και το λάδι . Η καθημερινή ενυδάτωση παρέχει αυτούς τους δύο βασικούς πόρους. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, επιλέξτε μια υφή περισσότερο ή λιγότερο λιπαρή για να αποκαταστήσετε την άνεση και να επαναφέρετε την αρχική φρεσκάδα του.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας

av_sun care_fluid 50-_social_1_post_3282770112047_hd

Βήμα 3

Προστατεύω το δέρμα μου από τις υπεριώδεις ακτίνες όλο το έτος

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, το δέρμα σας εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και στις βλαβερές επιπτώσεις τους... Θα πρέπει λοιπόν να υιοθετήσετε μια σωστή συνήθεια και να προστατεύετε το δέρμα σας καθημερινά, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν φροντίδας προσώπου με τουλάχιστον χαμηλό δείκτη προστασίας SPF. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να εκτεθείτε έντονα στον ήλιο, επιλέξτε αντηλιακή προστασία SPF 50+ προς αποφυγή τυχόν δυσάρεστων εκπλήξεων!

Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας

av_xeracalm_cream_social_1_post_3282779405553_hd

Βήμα 4

Θρέφω το σώμα μου σε βάθος

Συχνά, ξεχνάμε να συμπεριλάβουμε το δέρμα του σώματός σας στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, ειδικά τον χειμώνα. Ωστόσο, η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική. Συνιστούμε ενυδάτωση μετά το ντους, όταν το δέρμα είναι ελαστικό, καθαρό και στεγνό. Επιλέξτε μια υφή που είναι περισσότερο ή λιγότερο λιπαρή, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και την εποχή.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας

 

Ποια είναι η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης για κάθε τύπο δέρματος; 

Η ρουτίνα μου βήμα-προς-βήμα
Κατανοώντας καλύτερα το ευαίσθητο δέρμα σας

Κατανοώντας καλύτερα το ευαίσθητο δέρμα σας

Τα χαρακτηριστικά σας: Αισθάνεστε συχνά μυρμήγκιασμα, τράβηγμα και δυσφορία; Έχετε λεπτό, τις περισσότερες φορές ανοιχτόχρωμο, εύθραυστο δέρμα με τάση να κοκκινίζει εύκολα

Τότε έχετε ευαίσθητο δέρμα. Με άλλα λόγια, το δέρμα σας τείνει να αντιδρά πολύ εύκολα σε εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με τον καιρό, τον τρόπο ζωής και ακατάλληλα καλλυντικά.

Οι ανάγκες σας: Βαθιά ενυδάτωση με προϊόντα υψηλής ανοχής, κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα.

Ανακαλύψτε προϊόντα κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα σας.
Από την ίδια σειρά

Ρουτίνα φροντίδας του δέρματος

Φροντίζοντας το ευαίσθητο δέρμα μου

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Intense Protect 50+

Intense Protect 50+

Προστατεύει - Ενυδατώνει

Κατανοώντας καλύτερα το υπερευαίσθητο δέρμα σας

Κατανοώντας καλύτερα το υπερευαίσθητο δέρμα σας

Τα χαρακτηριστικά σας: Αντιδρά το δέρμα σας υπερβολικά σε μια ουσία ή κατάσταση που προκαλεί ερυθρότητα και μερικές φορές απολέπιση; Επιπλέον, έχετε ενοχλήσεις όπως μυρμήγκιασμα, σφίξιμο ή εξάψεις; 

Τότε έχετε υπερευαίσθητο ή δυσανεκτικό δέρμα το οποίο αντιδρά έντονα σε καθημερινούς επιθετικούς παράγοντες, όπως ο καιρός, τα χημικά, το άγχος ή ακατάλληλα καλλυντικά. 

Οι ανάγκες σας: Χρήση προϊόντων υψηλής ανοχής, κατά προτίμηση χωρίς άρωμα ή συντηρητικά, για καταπράυνση της δυσφορίας και αποκατάσταση του δερματικού φραγμού.

Ανακαλύψτε προϊόντα κατάλληλα για το υπερευαίσθητο δέρμα σας.
Από την ίδια σειρά

Ρουτίνα φροντίδας του δέρματος

Φροντίζοντας το υπερευαίσθητο δέρμα μου

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα Αποκατάστασης Sterile Cosmetics®

Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα...

Ενυδατώνει - Ηρεμεί - Ενισχύει τον φραγμό του δέρματος

Καταπραϋντική κρέμα για το περίγραμμα των ματιών

Καταπραϋντική κρέμα για το περίγραμμα...

Καταπραΰνει - Ενυδατώνει - Αποσυμφορεί

Κατανοώντας καλύτερα το λιπαρό δέρμα σας

Κατανοώντας καλύτερα το λιπαρό δέρμα σας

Τα χαρακτηριστικά σας: Έχει γυαλάδα το δέρμα σας; Είναι η υφή του δέρματός σας ανομοιόμορφη, με μεγάλους πόρους; Θεωρείτε ότι το μακιγιάζ σας δεν διαρκεί;

Τότε έχετε λιπαρό δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα σας παράγει υπερβολικό σμήγμα, λόγω υπερέκκρισης των σμηγματογόνων αδένων. Εκτός από ορισμένες καταστάσεις όπως η ακμή, το λιπαρό δέρμα δύναται να προκληθεί από ορμονικές ανισορροπίες, ακατάλληλα καλλυντικά, άγχος ή διατροφικές ανισορροπίες. 

Οι ανάγκες σας: Απομακρύνετε τους ρύπους και ρυθμίστε την παραγωγή σμήγματος καθαρίζοντας τακτικά την επιδερμίδα με απαλά καθαριστικά, χρησιμοποιώντας επίσης ενυδατική κρέμα με ελαφριά υφή και ματ αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε προϊόντα κατάλληλα για το λιπαρό δέρμα σας.
Κατανοώντας καλύτερα το δέρμα σας με τάση ακμής

Κατανοώντας καλύτερα το δέρμα σας με τάση ακμής

Τα χαρακτηριστικά σας: Εκκρίνει το δέρμα σας υπερβολικό σμήγμα; Έχει κηλίδες, φαγεσωρογόνα ή μαύρα στίγματα; Είναι οι ατέλειες αυτές φλεγμονώδεις ή επώδυνες; 

Τότε έχετε δέρμα με τάση ακμής. Οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν περίσσεια σμήγματος, μπλοκάρουν και αναπτύσσουν κύστες και σπυράκια. Εμφανίζεται κυρίως κατά την εφηβεία, ωστόσο μπορεί επίσης να επηρεάσει τους ενήλικες και σε άλλες περιόδους της ζωής τους, ιδίως λόγω ορμονικών διαταραχών.

Οι ανάγκες σας: Τακτικός καθαρισμός της επιδερμίδας (πρωί και βράδυ) με ήπια καθαριστικά, ώστε να μη «ξεγυμνώνεται» η επιδερμίδα και χρήση μη-φαγεσωρογόνων προϊόντων που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το δέρμα σας. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι η ακμή σας είναι πιο έντονη, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε δερματολόγο.

Ανακαλύψτε προϊόντα κατάλληλα για το δέρμα σας με τάση ακμής.
Κατανοώντας καλύτερα το ξηρό δέρμα σας

Κατανοώντας καλύτερα το ξηρό δέρμα σας

Τα χαρακτηριστικά σας: Νιώθετε το δέρμα σας να τραβάει μετά το ντους και το πρόσωπό σας είναι τραχύ, σφιχτό και τραβάει παντού; 

Τότε έχετε ξηρό δέρμα. Αποτελεί ένδειξη ότι δεν διαθέτει λιπίδια (λίπη) και πως ο δερματικός φραγμός, ο οποίος έχει πλέον υποστεί βλάβη, δεν επιτελεί πλέον σωστά τη λειτουργία του φραγμού, ο οποίος προστατεύει από τους καθημερινούς επιθετικούς παράγοντες (τριβή, κρύο, ρύπανση κ.λπ.).
Αυτό χαρακτηρίζεται κυρίως από την απώλεια απαλότητας, ελαφρώς ξεφλουδισμένο δέρμα, σφιχτή υφή δέρματος και πρόωρες λεπτές γραμμές. 

Οι ανάγκες σας: Εφαρμογή μιας κρέμας θρέψης για αποκατάσταση του λιπιδικού φραγμού του δέρματος και επαναφορά της άνεσης και της ελαστικότητας.

Ανακαλύψτε προϊόντα κατάλληλα για το ξηρό δέρμα σας.
Από την ίδια σειρά

Ρουτίνα φροντίδας του δέρματος

Φροντίζοντας το ξηρό δέρμα μου

Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ

Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης

Θρέφει - Καταπραΰνει - Προστατεύει

Κατανοώντας καλύτερα το πολύ ξηρό δέρμα σας

Κατανοώντας καλύτερα το πολύ ξηρό δέρμα σας

Τα χαρακτηριστικά σας: Το δέρμα σας γίνεται φολιδωτό και μερικές φορές ξεφλουδίζει; Για να μην αναφέρουμε ότι νιώθετε δυσφορία και τράβηγμα, που μπορεί να είναι ενοχλητικό ή επώδυνο; Το δέρμα σας ξεφλουδίζει σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, όπως τα μάγουλα, τα πλαϊνά της μύτης, τα βλέφαρα ή το μέτωπο; 

Τότε έχετε πολύ ξηρό δέρμα. Ο δερματικός φραγμός έχει πραγματικά καταστραφεί. Πρέπει να καταπραΰνετε και να επανορθώσετε γρήγορα το δέρμα με ένα προϊόν με πλούσια υφή, ειδικά κατά τον χειμώνα, καθώς ο κρύος καιρός μπορεί να προκαλέσει ένα πραγματικά δυσάρεστο σκασμένο δέρμα.

Οι ανάγκες σας: Εφαρμογή ενός προϊόντος με πλούσια υφή, όπως ένα baume, για αποκατάσταση του λιπιδικού φραγμού.

Ανακαλύψτε προϊόντα κατάλληλα για το πολύ ξηρό δέρμα σας.
Κατανοώντας καλύτερα το μικτό δέρμα σας

Κατανοώντας καλύτερα το μικτό δέρμα σας

Τα χαρακτηριστικά σας: Το δέρμα σας έχει τάση λιπαρότητας στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι); Τι γίνεται με τα ζυγωματικά και το σαγόνι σας, φαίνονται ξηρά ή φυσιολογικά; Νιώθετε πως δεν έχετε τον έλεγχο της επιδερμίδας σας και ότι η εύρεση της τέλειας θεραπείας αποτελεί χαμένο παιχνίδι; Τότε έχετε μικτή επιδερμίδα.

Οι ανάγκες σας: Χρήση προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων για μικτή επιδερμίδα ώστε να: 
- περιποιηθείτε τη ζώνη Τ, όπως ακριβώς θα κάνατε για το λιπαρό δέρμα, για να μειώσετε τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα και να χαρίσετε ματ αποτέλεσμα.
- παρέχετε υγρασία και άνεση σε περιοχές που αισθάνονται σφιχτές.
- αποφύγετε τη χρήση υπερβολικά σκληρών θεραπειών «απογύμνωσης», οι οποίες είναι πολύ επιθετικές για τα ξηρά σημεία του προσώπου και διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος στα λιπαρά σημεία.

Ανακαλύψτε προϊόντα κατάλληλα για το μικτό δέρμα σας.
Από την ίδια σειρά

Ρουτίνα φροντίδας του δέρματος

Φροντίζοντας το μικτό δέρμα μου

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Απαλό Peeling Προσώπου

Απαλό Peeling Προσώπου

Απολεπίζει

Καταπραϋντική Μάσκα Λάμψης

Καταπραϋντική Μάσκα Λάμψης

Θρέφει - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

 

Πού μπορείτε να μας βρείτε;

Οι φαρμακοποιοί μας είναι εκεί για να σας συμβουλεύσουν

Εντοπίστε ένα σημείο λιανικής πώλησης

Επιστροφή στην κορυφή