Η άποψη του ειδικού

ΑΝΔΡΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Το ανδρικό δέρμα ξεχωρίζει από το γυναικείο δέρμα χάρη σε ορισμένα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να το φροντίζουμε καθημερινά με τα κατάλληλα προϊόντα που καταπραΰνουν και προστατεύουν το δέρμα προσφέροντάς του παράλληλα ευεξία και άμεση φρεσκάδα.

Το ανδρικό δέρμα ξεχωρίζει από το γυναικείο δέρμα χάρη σε ορισμένα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να το φροντίζουμε καθημερινά με τα κατάλληλα προϊόντα που καταπραΰνουν και προστατεύουν το δέρμα προσφέροντάς του παράλληλα ευεξία και άμεση φρεσκάδα.

Η ομάδα της Eau thermale Avène

ΑΝΔΡΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ...ΑΝΔΡΕΣ -  ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ...

Το ανδρικό δέρμα δεν είναι ίδιο με το γυναικείο δέρμα. Οι διαφορές είναι πολλές και σημαντικές. Οι υπεύθυνοι μηχανισμοί είναι εξαιρετικά σύνθετοι. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε ορισμένα σημαντικά σημεία.

ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
  • Πάχος : Το ανδρικό δέρμα είναι περίπου 25% πιο χονδρό από το γυναικείο δέρμα. Συνεπώς, είναι λιγότερο εύθραυστο. 
Γιαυτό, ζαρώνει πιο αργά αλλά σχηματίζει πιο βαθιές πτυχώσεις όταν εμφανίζονται οι ρυτίδες.
  • Γήρανση : Το γυναικείο δέρμα δείχνει ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια από την ηλικία των 25 ετών, ενώ το ανδρικό δέρμα τα ξεχνά μέχρι τα τριάντα. Αντίθετα, κατόπιν ανακαλείται στην τάξη και μάλιστα πιο βίαια…
  • Ορμόνες : Με περισσότερα ανδρογόνα παρά οιστρογόνα, το ανδρικό δέρμα εκκρίνει περισσότερο σμήγμα. Το γεγονός αυτό δικαιολογεί τις διαφορετικές θεραπείες σε σχέση με το γυναικείο δέρμα.
  • Ξηρότητα : Iδιοσυγκρασιακή ή επίκτητη, η ξηρότητα του ανδρικού δέρματος, όπως άλλωστε και του γυναικείου, είναι συχνή. Μια αυξημένη συχνότητα λόγω του τρόπου ζωής, ειδικότερα στα αστικά κέντρα (στρες, ρύπανση, κλιματισμός, υπερβολική θέρμανση) αλλά επίσης λόγω του κλίματος και της απουσίας προστασίας (πολύ κρύο ή υπερβολικός ήλιος).
ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
                                                                                                               

Έχετε θυλακίτιδα; 

- Η θυλακίτιδα είναι μια φλεγμονή του "σάκκου" που περιέχει τη ρίζα της τρίχας και που δέχεται την επίθεση ενός μικροβίου (συχνά του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου) ή ενός μύκητα.
Εκδηλώνεται με μικρά κόκκινα σπυράκια που φλεγμαίνουν και τα οποία εντοπίζονται συχνά στο λαιμό …
Ευτυχώς, γνωρίζουμε πώς να προλάβουμε την εμφάνισή της και ακόμη, όταν εμφανιστεί, ξέρουμε πώς να την ξεφορτωθούμε με τα κατάλληλα προϊόντα…- Ηλεκτρική μηχανή...Το καλό ξύρισμα με ηλεκτρική μηχανή θεωρείται μη επιθετικό και προϋποθέτει καλή προετοιμασία. Ειδικότερα όταν η τρίχα είναι από πριν ανασηκωμένη και σκληρή. Η πρόληψη και η φροντίδα της εγκλωβισμένης τρίχας, τόσο ενοχλητική και αντιαισθητική, είναι συνεπώς απαραίτητη.
… Και ξυράφι ! Η ανδρική αυτή αγγαρεία είναι πηγή πολλών μπελάδων. Το μηχανικό ξύρισμα είναι στην πραγματικότητα πηγή ερεθισμών, μικρο-κοψιμάτων, τραβηγμάτων, εγκαυμάτων, αμυχών… Επιπλέον, αποτελεί και πόρτα εισόδου στα ανεπιθύμητα μικρόβια.Ωστόσο, είναι πάντα επίκαιρο γιατί είναι το μόνο που επιτρέπει τέλειο ξύρισμα. Εξού και η σημασία των προϊόντων που πρέπει να χρησιμοποιούμε πριν, κατά και μετά το ξύρισμα.


ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ευτυχώς, υπάρχουν προϊόντα που έχουν πολλές δράσεις¨και τα οποία, μέσα στην ίδια σύνθεση, περιέχουν ουσίες που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος και την προστασία του (αντηλιακά για παράδειγμα). Ενα προϊόν μπορεί επίσης να είναι ενυδατικό και επανορθωτικό ταυτόχρονα (για παράδειγμα το Baume Avène για μετά το ξύρισμα).
Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να επιλέξουμε με προσοχή την κρέμα, τον αφρό ή το gel ξυρίσματος γιατί το καθένα έχει ειδικές ιδιότητες. Και εκείνο που θα πρέπει να διαλέξει τελικά, είναι το ίδιο σας το δέρμα. Για το καλό του.
 

Ερωτήσεις

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.