ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ

ΈΛΑΙΟ ΓΑΪΔΟΥΡΆΓΚΑΘΟΥ

Τα πολλά οφέλη του για το ξηρό δέρμα
Εξάγεται από ένα φυτό με πολλά οφέλη και χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες, το έλαιο γαϊδουράγκαθου έχει γίνει το κορυφαίο ενεργό συστατικό των φροντίδων μας XERACALM NUTRITION για το ξηρό δέρμα.
Πρώτα απ' όλα, θρέφει έντονα και σε βάθος. Επίσης, αποκαθιστά και ενισχύει τον δερματικό φραγμό, καθιστώντας το δέρμα πιο ανθεκτικό στις εξωτερικές επιθέσεις. Τέλος, το έλαιο γαϊδουράγκαθου ενισχύει τη σύνθεση των κεραμιδίων (τα λιπίδια που υπάρχουν στο δέρμα) και έτσι βοηθά στον περιορισμό της ξηρότητας του δέρματος. Μια αξιοσημείωτη τριπλή δράση που το καθιστά έναν σπουδαίο σύμμαχο για το ξηρό δέρμα, σε όλες τις ηλικίες.
Προέλευση,Φυσικό
Πηγή,Γαλλία
Πατέντα,Πατενταρισμένο ενεργό συστατικό*

ΣΥΣΤΑΤΙΚΌ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΆΦΗΣΗΣ

Έλαιο γαϊδουράγκαθου στην Eau Thermale Avène

av_cleanance_page-gamme_2 472x472

Ενεργή θρέψη κατά της ξηρότητας

Χάρη στην περιεκτικότητά του στα απαραίτητα λιπαρά οξέα και ιδιαίτερα σε ωμέγα 6, το έλαιο γαϊδουράγκαθου αναγεννά το υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος.
av_xeracalm-nutrition_moisturizing_lotion_5_3282770155181_hd_4x5 472x472

Ενεργό προστατευτικό αποτέλεσμα φραγμού

Πέρα από τα οφέλη του για έντονη και παρατεταμένη θρέψη, το έλαιο γαϊδουράγκαθου ενεργοποιεί τη σύνθεση του κεραμιδίου 1 (EOS), των λιπιδίων δηλαδή που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα και παίζουν ρόλο στην προστασία του φραγμού και στη διατήρηση της ενυδάτωσης.
av_cleanance comedomed_chardon-marie_3282770202854 472x472

100% πατενταρισμένο φυτικό έλαιο

Εξάγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ιδιότητες του φυτού.
av_xeracalm-nutrition_champs-chardon-marie 472x472

Περιορισμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Στη λογική της κυκλικής και τοπικής οικονομίας, το γαϊδουράγκαθο καλλιεργείται στη Γαλλία. Το ενεργό συστατικό που χρησιμοποιείται για τη σειρά XERACALM NUTRITION προέρχεται από την αρχή της επαναχρησιμοποίησης για τον περιορισμό της χρήσης της γεωργικής γης. Επιπλέον, η καλλιέργεια του γαϊδουράγκαθου απαιτεί ελάχιστο νερό, μόνο μία άρδευση στη φυτεία, και η μονάδα σύνθλιψης βρίσκεται κοντά στις καλλιέργειες.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι ένα επαναχρησιμοποιημένο (upcycled) στοιχείο;

 

Η αρχή της επαναχρησιμοποίησης (upcycling)

Η αρχή της επαναχρησιμοποίησης (upcycling), μιας ισχυρής δράσης της κυκλικής οικονομίας, είναι η ανάκτηση κατά τη διάρκεια μιας παραγωγικής διαδικασίας των παραγομένων παραπροϊόντων ή υλικών που παράγονται και δεν χρησιμοποιούνται για να αξιοποιηθούν σε προϊόντα ανώτερης ποιότητας. Στόχος αυτής της προσέγγισης είναι η μείωση των αποβλήτων που σχετίζονται με την παραγωγή ενός προϊόντος.

Η περίπτωση του γαϊδουράγκαθου

Στην Eau Thermale Avène χρησιμοποιούμε αχαίνια (αποξηραμένοι καρποί του φυτού) για να εξάγουμε την ComedoclastinTM (ενεργό συστατικό της σειράς Cleanance Comedomed που καταπολεμά το υπερβολικό σμήγμα και τις ατέλειες). Από το παραπροϊόν αυτής της εκχύλισης λαμβάνουμε το εξευγενισμένο έλαιο γαϊδουράγκαθου που χρησιμοποιείται στη σειρά XERACALM NUTRITION. Η επαναχρησιμοποίηση μας επιτρέπει να λαμβάνουμε δύο υψηλής ποιότητας ενεργά συστατικά από την ίδια φυτική πρώτη ύλη, περιορίζοντας παράλληλα την παραγωγή αποβλήτων όσο το δυνατόν περισσότερο.

av_xeracalm-nutrition_moisturizing_lotion_9_3282770155181_hd_4x5 472x472

Έλαιο γαϊδουράγκαθου + Νιασιναμίδη = XERACALM NUTRITION

Αναζητώντας τα καλύτερα συστατικά για το ξηρό δέρμα, οι ομάδες μας δημιούργησαν αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό για θρέψη και ενίσχυση της άμυνας του δέρματος! Συνδύασαν έτσι τα 2 κορυφαία ενεργά συστατικά αυτής της θρεπτικής σειράς: τη νιασιναμίδη για την καθολική και γρήγορη δράση της, και το έλαιο γαϊδουράγκαθου για την τριπλή δράση του μακροπρόθεσμα.

Ανακαλύψτε τη σειρά XERACALM NUTRITION
 

ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΣ

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα θρεπτικό δίδυμο αποκλειστικά για τη μάρκα μας. Η νιασιναμίδη εξασφαλίζει γρήγορη και ολοκληρωμένη δράση για την ενίσχυση της λειτουργίας φραγμού και τη διέγερση της σύνθεσης κεραμιδίου 1. Το έλαιο γαϊδουράγκαθου συνδυάζει μακροπρόθεσμη δράση κατά της ξηρότητας, προστασία της λειτουργίας φραγμού και ενίσχυση του φυσικού μεταβολισμού των λιπιδίων του δέρματος.

Xuly LABARREREActive Manager, Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Pierre Fabre

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ

Ας αποκρυπτογραφήσουμε το λεξικό των ειδικών

Πρόκειται για τη βασική κατηγορία λιπιδίων που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα μας. Ο ρόλος τους είναι να συνδέουν τα κύτταρα του δέρματος μεταξύ τους για την προστασία όλων των στρωμάτων του δέρματος. Τα κεραμίδια βοηθούν το δέρμα να αντιστέκεται καλύτερα στις εξωτερικές επιθέσεις και να διατηρεί καλό επίπεδο ενυδάτωσης. Με την πάροδο των ετών, το σώμα μας παράγει όλο και λιγότερα και έτσι εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές ή το αίσθημα δυσφορίας.

Πρόκειται για δύο λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος. Είναι γνωστά για τις θρεπτικές, επανορθωτικές και προστατευτικές τους ιδιότητες. Υπάρχουν στη διατροφή μας και βρίσκονται επίσης στο έλαιο γαϊδουράγκαθου.

Είναι η ασπίδα που σχηματίζεται από ένα γαλάκτωμα νερού και λίπους που καλύπτει την επιφάνεια του δέρματος, σχηματίζοντας τον λιπιδικό φραγμό. Αυτός ο φραγμός προστατεύει από τα βακτήρια και τους επιθετικούς παράγοντες και συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΣ

Τα συστατικά των προϊόντων μας επιλέγονται προσεκτικά για την αποτελεσματικότητά τους.

Νιασιναμίδη

av_ingredient_niacinamide_1x1

Γνωστή και ως βιταμίνη Β3, διεγείρει τα κύτταρα και παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους για την μακροπρόθεσμη αναγέννηση του δέρματος. Μειώνει τις ρυτίδες και τη μελάγχρωση του δέρματος και βελτιώνει την ελαστικότητα.

Δείτε περισσότερα

Ιαματικό Νερό της Avène

AV_EAU-THERMALE_Representation-Eau_png 500x500

Χάρη σε ένα μοναδικό ορυκτό και βιολογικό χαρακτηριστικό, διαθέτει μαλακτικές, καταπραϋντικές και επανορθωτικές ιδιότητες.

Δείτε περισσότερα
Επιστροφή στην κορυφή