Περιεχόμενα

Φροντίδα για δέρμα με τάση ακμής: καθαρισμός

Η ακμή είναι απρόβλεπτη: μπορεί να σας είχε αφήσει ήσυχη ως έφηβη και να εμφανίστηκε ξανά στην ενήλικη ζωή. Μπορεί να επανεμφανιστεί από το πουθενά στα τριάντα σας, σαν να μην είχε φύγει ποτέ. Με λίγα λόγια, η ακμή των ενηλίκων είναι τόσο περίπλοκη όσο και συχνή, καθώς επηρεάζει τουλάχιστον το ένα τέταρτο όλων των γυναικών. Αντιμετώπιση, κάλυψη και πρόληψη της επιδείνωσης: πώς να φροντίζετε καθημερινά το ενήλικο δέρμα με τάση ακμής; Είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε τα πάντα.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του δέρματος των ενηλίκων με τάση ακμής

Η ακμή των ενηλίκων είναι περισσότερο φλεγμονώδους τύπου (μεγάλα κόκκινα σπυράκια με ή χωρίς λευκή κεφαλή) και εντοπίζεται κυρίως στο πηγούνι, το σαγόνι και το άνω μέρος του λαιμού. Αν δεν αντιμετωπιστεί, οι βλάβες αυτές, οι οποίες ενίοτε είναι αρκετά βαθιές, ενδέχεται να αφήσουν σημάδια.

Μια άλλη διαφορά με την εφηβική ακμή είναι ότι με την ηλικία, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και παράγει λιγότερο σμήγμα. Συνήθως είναι μικτό, δηλαδή λιπαρό στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και ξηρό στο υπόλοιπο σώμα. Γίνεται επίσης πιο ευαίσθητο και αντιδραστικό. Επομένως, η επιλογή των προϊόντων είναι σημαντική για την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος των ενηλίκων με τάση ακμής. Ειδικά αν ακολουθείται θεραπεία από δερματολόγο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ορισμένες θεραπείες ακμής μπορούν να ξηράνουν το δέρμα.

Όσο περισσότερα προϊόντα δοκίμαζα για να προσπαθήσω να ξεράνω τα σπυράκια μου, τόσο περισσότερο ερεθιζόταν το δέρμα μου, εμφανίζοντας όλο και πιο κόκκινα σπυράκια. Από τότε που χρησιμοποιώ γυναικεία προϊόντα για την ακμή, χωρίς να τα αλλάζω, τα σπυράκια εξαφανίζονται μέρα με τη μέρα.

OCEANE, 29 ετών

Φροντίδα για ενήλικο δέρμα με τάση ακμής

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας για το δέρμα των ενηλίκων με τάση ακμής.

 

1. Καθαρισμός του ενήλικου δέρματος με τάση ακμής

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την ήπια απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ. Για παράδειγμα, το νερό με μικύλλια για επιδερμίδες με τάση για κηλίδες μπορεί να εφαρμοστεί απαλά με ένα βαμβάκι και δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί. Αν το δέρμα σας έχει ξηραθεί από τις θεραπείες, επιλέξτε μια ήπια κρέμα καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένη για το ευαίσθητο και επιρρεπές στην ακμή δέρμα: θα ενισχύσει και θα προστατεύσει τον δερματικό φραγμό. Σε κάθε περίπτωση, ολοκληρώστε με έναν ψεκασμό με σπρέι ιαματικού νερού για να καταπραΰνετε τις βλάβες της ακμής.

2. Ενυδάτωση του ενήλικου δέρματος με τάση ακμής

Για να εξαλείψετε τα σπυράκια σας, προτιμήστε έναν ορό! Πρόκειται για συμπυκνώματα με δραστικά συστατικά που συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και στοχεύουν με ακρίβεια τις ατέλειες. Μείωση της περίσσειας σμήγματος, σύσφιξη των πόρων, λείανση της υφής του δέρματος, ακόμη και μείωση των υπολειπόμενων σημαδιών: ορισμένα προϊόντα είναι αποτελεσματικά σε κάθε περίσταση! Εφαρμόστε τον ορό με τις άκρες των δακτύλων σας. Ωστόσο, μη σταματάτε εκεί: δεδομένου ότι η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι επίσης σημαντική, ολοκληρώστε εφαρμόζοντας μια προστατευτική, ενυδατική κρέμα ημέρας για το δέρμα που είναι επιρρεπές σε ατέλειες, και το βράδυ, ένα προϊόν λείανσης την περιποίηση των πόρων και τη μείωση των υπολειπόμενων σημαδιών.

 

Συνιστώμενες και ανεπιθύμητες κινήσεις

picto_apaisant-adoucissant_gris

Ιαματικό Νερό, ο σύμμαχος κατά της ακμής για τις ενήλικες γυναίκες 

Οι θεραπείες για την ακμή σοβαρής μορφής στους ενήλικες έχουν αρκετές παρενέργειες. Εμφανίζεται ερυθρότητα, το δέρμα ξηραίνεται και γίνεται υπερευαίσθητο. Αυτή η αύξηση της ευαισθησίας επηρεάζει την ποιότητα ζωής σε τέτοιο βαθμό που ορισμένοι ασθενείς προτιμούν να τα παρατήσουν.

Το ιαματικό Νερό της Avène είναι ένας καταπραϋντικός σύμμαχος για το δέρμα με τάση ακμής ο οποίος μειώνει την ερυθρότητα και τη δυσφορία σε ένα απλό βήμα, χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Όλα αυτά σε ένα απλό βήμα; Αυτά είναι σπουδαία νέα!

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ήλιος: άλλος ένας εχθρός του ενήλικου δέρματος με ακμή

Ο ήλιος κάνει καλό στη διάθεσή σας. Όταν όμως είναι έντονος, είναι πολύ επιβλαβής για το δέρμα. Για παράδειγμα, όσον αφορά το ενήλικο δέρμα με τάση ακμής: αν τα σπυράκια μοιάζουν να υποχωρούν στον ήλιο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση. Θα επανέλθουν δριμύτερα μόλις η ηλιακή ακτινοβολία εξασθενήσει και το δέρμα, το οποίο έχει παχύνει υπό την επίδραση του ήλιου, ανακτήσει το φυσιολογικό του πάχος. 

Άλλες βλαβερές συνέπειες του ήλιου: επιτείνει τα σημάδια γήρανσης ενώ οι ουλές της ακμής αφήνουν τη θέση τους σε μικρές καφέ κηλίδες. Επιλέξτε μια κρέμα ημέρας με ενσωματωμένη αντηλιακή προστασία για χρήση σε καθημερινή βάση. Και όταν εκτίθεστε σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία, θα πρέπει να εφαρμόζετε υψηλή (SPF 50+) και ευρέως φάσματος (κατά των ακτινών UVA και UVB) αντηλιακή προστασία, ειδικά αν ακολουθείτε θεραπεία κατά της ακμής. Ορισμένες από αυτές τις θεραπείες δεν συμβιβάζονται εύκολα με την ηλιοθεραπεία.

Κοινές παρανοήσεις: ήλιος και ακμή

Οι σωστές πρακτικές για τη φροντίδα του ενήλικου δέρματος με τάση ακμής

Το ενήλικο δέρμα με τάση ακμής έχει κάποια κοινά, λίγο-πολύ, χαρακτηριστικά με το εφηβικό δέρμα με τάση ακμής. Όμως, όμως η ουσία βρίσκεται σε αυτό το «λίγο-πολύ»: ορισμένα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για εφήβους μπορεί να είναι κατάλληλα για ενήλικες, αλλά πάλι όχι. Για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή κατεύθυνση, επιλέξτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ακμή των ενηλίκων!

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας ειδικά σχεδιασμένες για ενήλικες γυναίκες

Προϊόντα περιποίησης Eau Thermale Avène, σχεδιασμένα για να σας συμφιλιώσουν με το δέρμα σας

Cleanance Women Ορός Διόρθωσης

Cleanance Women Ορός Διόρθωσης

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μειώνει τις ατέλειες - Λειαίνει την ανάγλυφη όψη του δέρματος

Cleanance WOMEN Κρέμα Ημέρας με Χρώμα SPF 30

Cleanance WOMEN Κρέμα Ημέρας με Χρώμα...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μειώνει τις ατέλειες - Συσφίγγει τους πόρους

Cleanance WOMEN Φροντίδα Λείανσης Νύχτας

Cleanance WOMEN Φροντίδα Λείανσης Νύχτας

Μειώνει τις ατέλειες - Μειώνει τα επίμονα σημάδια - Λειαίνει την ανάγλυφη όψη του δέρματος

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Επιστροφή στην κορυφή