Περιεχόμενα

Φροντίδα για το εφηβικό δέρμα με τάση ακμής

Η ακμή αποτελεί πραγματικότητα για περίπου το 80%* των εφήβων, επηρεάζοντας τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια. Τα καλά νέα είναι ότι με ορισμένες καλές συνήθειες υγιεινής και φροντίδας, συνήθως εξαφανίζεται, εάν η ακμή δεν είναι σοβαρή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε το δέρμα με τάση ακμής, όταν έχετε ήπια έως μέτρια ακμή.

Τι είναι η ακμή;

Τα πρώτα σπυράκια ακμής εμφανίζονται κατά την εφηβεία ως αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών που διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος. Το δέρμα γίνεται λιπαρό και το σμήγμα ίσως δυσκολεύεται να αποστραγγιστεί από τους πόρους. Στη συνέχεια, η ακμή αρχίζει να αναπτύσσεται στο πρόσωπο, στην πλάτη, στους ώμους και στο ντεκολτέ.

Άλλοι παράγοντες μπορούν και αυτοί να συμβάλουν στην ακμή, όπως τα γονίδια (ρωτήστε τους γονείς σας αν είχαν ακμή), το άγχος, το κάπνισμα, η ρύπανση, ορισμένα φάρμακα και μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη. Τα καλλυντικά μπορούν και αυτά να είναι ένοχα όταν δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για δέρμα με τάση ακμής.

Πώς μπορείτε λοιπόν να μειώσετε την ακμή; Χρησιμοποιήστε κατάλληλη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Επειδή το δέρμα με τάση ακμής παράγει περισσότερο σμήγμα... Και περισσότερα σπυράκια.

Δοκίμασα πολλές κρέμες, αλλά καμία δεν βοήθησε μακροπρόθεσμα - τα σπυράκια επέστρεψαν συνεχώς. Ο φαρμακοποιός μου με συμβούλεψε να κινηθώ απλά και να δώσω μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο ζωής μου. Από τότε, η ποιότητα του δέρματός μου έχει βελτιωθεί δραματικά!

Mathilde, 18 ετών

Φροντίδα για δέρμα με τάση ακμής: καθαρισμός

Το δέρμα με ακμή είναι συχνά λιπαρό, αλλά ορισμένες θεραπείες μπορεί να το ξηράνουν. Πώς να καθαρίζετε το δέρμα χωρίς να το καταστρέφετε

Το δέρμα μου είναι λιπαρό κι έχω ήπια έως μέτρια ακμή

Στόχος σας θα είναι να επιτυγχάνετε ματ αποτέλεσμα και να καθαρίζετε το δέρμα σας. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό; Μείωση της περίσσειας σμήγματος και απομάκρυνση των ρύπων που συμβάλλουν στην απόφραξη των πόρων. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό τζελ καθαρισμού χωρίς σαπούνι ή μικυλλιακό νερό, πρωί και βράδυ.

Το δέρμα μου είναι ξηρό από τη θεραπεία της ακμής μου

Εάν το δέρμα σας έχει αποδυναμωθεί από τη θεραπεία που σας έχει συνταγογραφήσει ο δερματολόγος σας, θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μην «απογυμνώσετε» περαιτέρω το δέρμα σας. Επιλέξτε μια απαλή κρέμα καθαρισμού, ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητο δέρμα με τάση ακμής, η οποία θα βοηθήσει στην αποκατάσταση και στην προστασία του δερματικού φραγμού.

Η ζωή με ακμή

Φροντίδα για δέρμα με τάση ακμής: ποια κρέμα πρέπει να επιλέξετε;

Η επιλογή της ενυδατικής κρέμας εξαρτάται επίσης από την εμφάνιση του δέρματός σας. Είναι το δέρμα σας λιπαρό ή ξηρό;

Το δέρμα μου είναι λιπαρό με μερικά σημάδια ακμής

Μετά τον καθαρισμό, ήρθε η ώρα για ενυδάτωση. Ναι, ακόμη κι αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, χρειάζεται ενυδάτωση! Επιλέξτε μια ελαφριά, μη λιπαρή κρέμα ημέρας με απορροφητικές μικροκάψουλες για να δώσετε στο δέρμα σας ματ αποτέλεσμα. Η ενυδατική κρέμα σας θα πρέπει επίσης να έχει μη-φαγεσωρογόνα σύνθεση κατά των ατελειών, για να προλαμβάνει και να μειώνει τα σπυράκια. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια μάσκα απολέπισης με απορροφητικές και καθαριστικές ιδιότητες, αλλά να μην τη χρησιμοποιείτε περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα.

Το δέρμα μου είναι ξηρό από τη θεραπεία της ακμής μου

Μια μικρή συμβουλή πριν το στάδιο της ενυδάτωσης: ψεκάστε στο πρόσωπό σας ιαματικό Νερό! Αυτό θα σας βοηθήσει να καταπραΰνετε το δέρμα σας μετά τον καθαρισμό και πριν από την εφαρμογή της ειδικά σχεδιασμένης κρέμας για δέρμα που έχει υποστεί ξηρότητα από τις θεραπείες ακμής. Η ενυδατική κρέμα σας θα πρέπει να είναι καταπραϋντική και θρεπτική για να επαναφέρει το υδρολιπιδικό φιλμ και να αποκαταστήσει την άνεση στο δέρμα σας. Όταν το δέρμα είναι πολύ ξηρό, πρέπει να αποφεύγεται η απολέπιση.

Η ζωή με ακμή

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

Οι ατέλειες μπορούν να αντιμετωπιστούν πριν καν γίνουν ορατές.

Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένα καινοτόμα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας απευθύνονται πλέον για μικρο-φαγέσωρες. Αυτό είναι το στάδιο που προηγείται του φαγέσωρα ή του σπυριού της ακμής. Όταν εφαρμόζεται αυτός ο τύπος θεραπείας, αντιμετωπίζονται οι υπάρχοντες μικρο-φαγέσωρες και αποτρέπεται η εμφάνιση νέων. Εν ολίγοις, πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος και να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο!

Καλές συνήθειες για φροντίδα του δέρματος με τάση ακμής

Για να φροντίσετε το δέρμα με τάση ακμής, πρέπει πρώτα να αξιολογήσετε προσεκτικά το δέρμα σας. Είναι το δέρμα σας λιπαρό; Ξηρό; Έχετε πολλά σπυράκια; Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης που ταιριάζουν καλύτερα στο δέρμα σας. Αλλά η πρώτη (και πιο δύσκολη) συμβουλή είναι η ακόλουθη: μην πιέζετε τα σπυράκια σας!

Οι λύσεις μας για φροντίδα της επιδερμίδας σας με τάση ακμής

Προϊόντα περιποίησης Eau Thermale Avène, σχεδιασμένα για να σας συμφιλιώσουν με το δέρμα σας
Από την ίδια σειρά
Cleanance Gel καθαρισμού

Cleanance Gel καθαρισμού

Χαρίζει ματ όψη - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Επιστροφή στην κορυφή