Περιεχόμενα

Απαλλαγή από τα σημάδια ακμής

Τα σπυράκια ακμής αποτελούν λίγο-πολύ φλεγμονώδεις βλάβες. Καθώς ξεθωριάζουν, μερικές φορές αφήνουν σημάδι: τις ουλές ακμής, οι οποίες είναι συχνά τρομακτικές καθώς μπορούν να προκαλέσουν αμηχανία. Πώς μπορείτε λοιπόν να σβήσετε τα σημάδια αυτά

Στοχευμένες λύσεις για μείωση των ουλών της ακμής σας

Στοχευμένες λύσεις για μείωση των ουλών της ακμής σας

Με τη σωστή θεραπεία, οι δερματικές βλάβες στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο στήθος σας είναι πιθανό να εξαφανιστούν, ενώ ορισμένες επίμονες βλάβες ακμής ενδέχεται να αφήσουν ανεξίτηλα σημάδια. Για τις λιγότερο ορατές ουλές ακμής, οι θεραπείες προσαρμόζονται στον τύπο της ουλής. Η θεραπεία είναι χειρουργικής φύσης για τις ατροφικές ουλές και συχνά συμπληρώνεται από τεχνικές ανάπλασης. Για τις πιο επίμονες ουλές ή τις λεγόμενες υπερτροφικές ουλές, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι η κρυοθεραπεία, η κρυοχειρουργική, οι ενέσεις κορτικοειδών και οι επίδεσμοι σιλικόνης.

Πώς μπορείτε να «σβήσετε» τις ουλές στο πρόσωπο;

Πώς μπορείτε να «σβήσετε» τις ουλές στο πρόσωπο;

Για τις ουλές ακμής στο πρόσωπο που είναι πολύ ορατές, μπορεί να εφαρμοστεί μια σειρά τεχνικών (δερμοαπόξεση, λείανση με λέιζερ, απολέπιση με τριχλωροξικό οξύ ή φαινόλη, επαναφορά της επιφάνειας, κλασματική φωτοθερμόλυση) από τον δερματολόγο σας. Τα βήματα αυτά εξομαλύνουν την επιφάνεια του κατεστραμμένου δέρματος και συμβάλλουν στη νεο-κολλαγένεση: μια διαδικασία που ενθαρρύνει τα κύτταρά σας να παράγουν κολλαγόνο, μια απαραίτητη πρωτεΐνη για την επούλωση. Οι θεραπείες αυτές απαιτούν κοινωνική απομόνωση για περίπου δέκα μέρες και τακτική νοσηλευτική φροντίδα. 

Ένα μασάζ με μάλαξη κι ένα επανορθωτικό βάλσαμο θα μειώσει τη μελάγχρωση, τον πόνο και τον κνησμό και θα αυξήσει το πάχος, την ελαστικότητα και την πλαστικότητα του δέρματος.

Γαλλική Εταιρεία Δερματολογίας

Πώς να επιλέξετε μέικ-απ για τις ουλές της ακμής σας

Η απόκρυψη των ουλών ακμής μπορεί να γίνει διακριτικά και να προσαρμοστεί στον τύπο της ατέλειας, όσον αφορά την υφή και το χρώμα

 

Τα διορθωτικά προϊόντα, όπως τα μέικ-απ σε μορφή στερεής κρέμας με υψηλή κάλυψη, καλύπτουν τις κόκκινες (ανοιχτόχρωμο δέρμα) και τις υπερμελαγχρωματικές (σκουρόχρωμο δέρμα) ουλές. Αρχικά, η χρωματική διόρθωση είναι χρήσιμη για τη διακριτική συγκάλυψη των πολύ χρωματισμένων ουλών και αποφυγή του «φαινομένου της μάσκας». Συνιστούμε ένα κίτρινο διορθωτικό στικ για μπλε/μοβ ατέλειες, πράσινο διορθωτικό στικ για κόκκινες ατέλειες και κοραλί διορθωτικό στικ για καφέ ατέλειες

 

Για βαθιές ουλές, εξομαλύνετε την επιδερμίδα σας με ένα μέικ-απ που περιέχει χρωστικές ουσίες οι οποίες αντανακλούν το φως για να «θολώσει» την υφή των ουλών ακμής πιο αποτελεσματικά. Απλώστε το μέικ-απ με ένα σφουγγαράκι κι απλώστε μια πινελιά μπεζ concealer πάνω από κάθε ουλή ακμής για να γεμίσετε τα κοιλώματα των ουλών

 

Ανακαλύψτε τις συμβουλές μας για το μακιγιάζ

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αποφυγή ουλών ακμής: αφιερώστε χρόνο

Οι θεραπείες για τις ουλές ακμής δεν πρέπει να συνταγογραφούνται πολύ νωρίς. 

Ως πρώτο βήμα, χρησιμοποιήστε δερμο-καλλυντικά προϊόντα 2 σε 1 για φροντίδα των ουλών σας, τα οποία προλαμβάνουν την εμφάνισή τους και τις μειώνουν. Σε περίπτωση που το δέρμα σας αντιστέκεται στη θεραπεία, θα πρέπει να ξεκινήσει μόνο αφού περάσει ο ερεθισμός, όταν το δέρμα δεν έχει φλεγμονή. Εξετάστε τις επιλογές σας λίγες εβδομάδες μετά το τέλος του ερεθισμού, προτού αρχίσετε τη θεραπεία για μείωση των ουλών ακμής. Η περίοδος αυτή δεν είναι πάντα εύκολη για τους ασθενείς, ωστόσο είναι απαραίτητο να δοθεί η ευκαιρία στις ουλές να γίνουν λιγότερο ορατές από μόνες τους. Η λύση θα είναι τότε πιο κατάλληλη και λιγότερο επεμβατική. 

 

av_acne_adolescente_laver_visage_1x1 472x472

Αποφυγή ουλών ακμής: τι να κάνετε και τι να μην κάνετε

Ακολουθούν τα κύρια σημεία για να αποτρέψετε την εμφάνιση ουλών ακμής: 

  • Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας δύο φορές την ημέρα με το Τζελ καθαρισμού Cleanance για δέρμα με τάση ακμής, το Cleanance Micellar Water για μικτό δέρμα με ατέλειες και το Cleanance Hydra για το ευαίσθητο δέρμα.
  • Χρησιμοποιήστε μια κρέμα κατά των ατελειών για να προλάβετε και να μειώσετε την υπερμελάγχρωση των ουλών και μια κρέμα αποκατάστασης για να βοηθήσετε το δέρμα να επουλωθεί.
Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για φροντίδα της επιδερμίδας σας με τάση ακμής

Τα προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène είναι σχεδιασμένα για μείωση των ουλών ακμής

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική...

Καταπραΰνει - Επανορθώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cleanance WOMEN Φροντίδα Λείανσης Νύχτας

Cleanance WOMEN Φροντίδα Λείανσης Νύχτας

Μειώνει τις ατέλειες - Μειώνει τα επίμονα σημάδια - Λειαίνει την ανάγλυφη όψη του δέρματος

Couvrance Compact Διορθωτικό MakeUp, Confort Naturel

Couvrance Compact Διορθωτικό MakeUp,...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Επιστροφή στην κορυφή