Περιεχόμενα

Γήρανση του δέρματος

Ρυτίδες και λεπτές γραμμές, χαλάρωση του δέρματος, απώλεια σφριγηλότητας: όσο μεγαλώνουμε, ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα. Αυτό δεν απειλεί απαραίτητα την εμφάνισή μας, όμως είναι ξεκάθαρο ότι την αλλάζει! Αν και η γήρανση του δέρματος δεν μπορεί να αποφευχθεί, μπορείτε να την επιβραδύνετε ή να περιορίσετε τις επιπτώσεις της με απλές κινήσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στο δέρμα μας όταν μιλάμε για γήρανση.

Γήρανση του δέρματος: περί τίνος πρόκειται; 

Όπως και το υπόλοιπο σώμα, το δέρμα μας υπόκειται στις επιδράσεις του χρόνου. Αυτό φαίνεται μέσα από μια σειρά φαινομένων που ξεκινούν νωρίτερα από ό,τι φανταζόμαστε συνήθως. Το δέρμα χάνει σταδιακά τη λάμψη και τη σφριγηλότητά του, εμφανίζονται ρυτίδες οι οποίες μάλιστα στη συνέχεια βαθαίνουν... Αυτά είναι τα κακά νέα. Το καλό σχετικά με τη 

av_anti-age_femme_trentenaire_inquiet_rides_1x1_v1 472X472

Γήρανση του δέρματος

Αρχικά, το δέρμα μας ανανεώνεται κάθε 28 ημέρες. Σταδιακά, η διαδικασία αυτή επιβραδύνεται, ξεπερνώντας τις 30 ημέρες. Τα παλαιότερα κύτταρα αρχίζουν και συσσωρεύονται, η λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων εξασθενεί, ο αριθμός των μελανοκυττάρων (υπεύθυνα για το χρωματισμό του δέρματος) μειώνεται... Αυτή είναι η διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Πότε ξεκινάει λοιπόν; Ακόμα και αν δεν είναι αισθητή, η διαδικασία αυτή ξεκινά από τα είκοσί σας χρόνια (ναι, τόσο νωρίς!). Και από την ηλικία των 30 ετών και μετά, τα πρώτα σημάδια του χρόνου μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή λεπτών γραμμών. 
 
 

Ρυτίδες: δείκτες γήρανσης του δέρματος

Όταν μιλάμε για τη γήρανση του δέρματος, σκεφτόμαστε πρώτα τις ρυτίδες. Όντως, πρόκειται για το πιο εμφανές σημάδι!

Λοιπόν, σε τι οφείλονται; Δεν υπάρχει ένας αλλά πολλοί παράγοντες που εξηγούν την εμφάνιση των ρυτίδων. Εσωτερικοί παράγοντες (γονίδια, οξειδωτικό στρες κ.λπ.) και εξωτερικοί παράγοντες (ήλιος, καπνός, ρύπανση, ελλιπής ενυδάτωση κ.λπ.). 

Μην ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό! 
 

av_anti-age_femme_sourire_rides-expressions_1x1_v1

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Το σώμα και το δέρμα μας αποτελούνται από ένα υψηλό ποσοστό νερού, το οποίο είναι απαραίτητο για τον κύκλο ανανέωσης των κυττάρων και του δέρματος. Επομένως, η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη. Είναι το πρώτο όπλο κατά της πρόωρης γήρανσης και στη βάση κάθε αντιγηραντικής φροντίδας. Η υγρασία είναι το κλειδί για ένα όμορφο δέρμα καθώς και για την επιβράδυνση των επιπτώσεων του χρόνου.

Aline StennevinΕπιστημονικός και ιατρικός εμπειρογνώμονας
av_anti-age_femme_creme_visage_1x1_v1 472X472

Άλλα σημάδια γήρανσης του δέρματος

Οι ρυτίδες δεν είναι τα μόνα σημάδια που αφήνει ο χρόνος. Η επιβράδυνση του μεταβολισμού των κυττάρων του δέρματος σε συνδυασμό με ορισμένους εξωτερικούς παράγοντες (όπως ο ήλιος) εκφράζονται με άλλους τρόπους. Η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της και το δέρμα την ελαστικότητά του. Οι ποσότητες υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου μειώνονται. Το αποτέλεσμα; Ο ιστός χαλαρώνει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα σημάδια αυτά συνοδεύονται από ξηρό δέρμα.

Φυσικά, δεν μπορείτε να επιβραδύνετε τον χρόνο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να δράσετε. Ένα μόνο σύνθημά: πρόληψη! 
Ανακαλύψτε περισσότερα

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Προϊόντα φροντίδας του δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε καλά στο δέρμα σας
AV_A-OXITIVE_Antioxidant-Defense-Serum_Font_15ML_3282770145403_3282779288453

A-OXitive SERUM - Ορός Αντιοξειδωτικής Προστασίας

Το χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μέρα και νύχτα, μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς. Ενυδατώνει και δεν φράζει τους πόρους. Ανακαλύψτε τον ορό A-OXitive

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό

Ο ήλιος είναι ο δημόσιος εχθρός νούμερο ένα. Ενώ ο ήλιος έχει πολλά οφέλη για την υγεία (ιδίως για τη διάθεσή σας), έχει επίσης και αρκετές αρνητικές επιπτώσεις. Ειδικά αν δεν προσέχετε καθόλου. Στην πραγματικότητα, οι υπεριώδεις ακτίνες αυξάνουν το ρυθμό της κυτταρικής αποδόμησης του δέρματος σε σύγκριση με εκείνον της αναδόμησης. Το δέρμα γίνεται λιγότερο ανθεκτικό.

Ισχύει το ίδιο πράγμα. Το κάπνισμα καταστρέφει το υαλουρονικό οξύ, προκαλώντας την παραγωγή κακής ελαστίνης.

Η αφυδάτωση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στη γήρανση του δέρματος. Η ενυδάτωση του δέρματός σας βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητάς του.

Επιστροφή στην κορυφή