Περιεχόμενα

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δέρματος;

Ο ήλιος κάνει κακό στο δέρμα. Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε (λίγο πολύ) τι σημαίνει αντηλιακή προστασία, δεν γνωρίζουμε πάντα τον τρόπο με τον οποίο ο ήλιος βλάπτει το δέρμα και επιταχύνει τη γήρανσή του. Και δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος εχθρός του δέρματος για τον οποίο πρέπει να ανησυχείτε... Ακολουθούν μερικά παραδείγματα και κυρίως μερικές συμβουλές για το πώς να προστατευτείτε από τις επιπτώσεις τους.

av_anti-age_jeune-femme_soleil_1x1_v1 472X472

Οι εχθροί του δέρματος ή η επιτάχυνση της γήρανσης

Έχεις ακούσει ποτέ για την γήρανση του δέρματος; Είναι η αντανάκλαση, με την πάροδο του χρόνου, διαφόρων παραγόντων στο δέρμα μας. 

Πρώτα απ' όλα, εσωτερικοί παράγοντες. Η γήρανση του δέρματος είναι εγγεγραμμένη στα γονίδιά μας και είναι χρονικά προγραμματισμένη. Πραγματοποιείται μια προοδευτική και φυσική μεταβολή των λειτουργιών του δέρματος, η οποία αλλάζει την εμφάνισή του (ρυτίδες, έλλειψη λάμψης, χαλάρωση, δυσφορία).
 
Όμως, οι βλάβες στα κύτταρα προκαλείται επίσης με ύπουλο τρόπο από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ο ήλιος, η ρύπανση, το κάπνισμα, το άγχος... η συσσώρευση τους ευνοεί τη γήρανση του δέρματος.
 
Λόγω έκθεσης σε τόσους επιθετικούς παράγοντες, η γήρανση του δέρματος μπορεί να επιταχυνθεί.
«Γερασμένο» δέρμα: περί τίνος πρόκειται;

Εχθροί του δέρματος: εστίαση στις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες

Οι ελεύθερες ρίζες έχουν πολλά πρόσωπα: αυτά τα στοιχεία του οξυγόνου βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από τους ρύπους και να καταπολεμήσει τους ιούς και τα βακτήρια. Ωστόσο, όταν παράγονται σε υπερβολικές ποσότητες, ως αποτέλεσμα εξωτερικών παραγόντων, γίνονται επιβλαβείς για τον οργανισμό. Πρόκειται για το γνωστό οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με ορισμένες νευροεκφυλιστικές νόσους, ασθένειες των αρθρώσεων ή ορισμένες μορφές καρκίνου, καθώς και τη γήρανση του δέρματος.
Όπως βλέπετε, ο ήλιος, η ρύπανση, το κάπνισμα κ.λπ. είναι μερικοί από τους εξωτερικούς παράγοντες που ευθύνονται για το οξειδωτικό στρες. Και εφόσον οι συγκεκριμένοι εχθροί του δέρματος σχετίζονται με το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.
Πώς να αποτρέψετε τη γήρανση του δέρματος;

av_peaux-sensibles_femme_stress_1x1 472X472

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η μάχη κατά του οξειδωτικού στρες διεξάγεται στο δέρμα... και στο πιάτο σας!

Ο ήλιος είναι ο κύριος παράγοντας γήρανσης του δέρματός σας. Θα πρέπει να τον αποφεύγεται με κάθε κόστος; Όχι. Εννοείται πως όχι! Αλλά αν θέλετε να καθυστερήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης (και να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος...), να «καταναλώνετε» ήλιο με μέτρο. Όχι τις πιο ζεστές ώρες και όχι χωρίς την κατάλληλη προστασία. Η διακοπή του καπνίσματος θα σας βοηθήσει επίσης να καταπολεμήσετε το οξειδωτικό στρες, όπως και μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που βρίσκονται κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά. Ο καθημερινός αγώνας κατά των εχθρών του δέρματος περιλαμβάνει επίσης σωστή ενυδάτωση.
 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ

Από το μέτωπο μέχρι το ντεκολτέ, να ενυδατώνεστε!

 

Αντιρρυπαντικό φράγμα

Η ενυδάτωση κάνει πολύ καλό. Να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν δραστικά συστατικά που λειαίνουν, συσφίγγουν και χαρίζουν λάμψη στο δέρμα σας. Αυτά χρειάζεστε! Και αν περιέχουν επίσης φίλτρα UV και αντιρρυπαντικό φράγμα, το δέρμα σας θα σας πει ευχαριστώ!
 

Ολοκληρωμένη δράση

Για το πιο «ώριμο» δέρμα, επιλέξτε θεραπείες που, εκτός από την επαναφορά πυκνότητας και τον επαναπροσδιορισμό του περιγράμματος του προσώπου, προσφέρουν άνεση στο δέρμα και φωτεινότητα στην επιδερμίδα. Τέλος, το επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά γιατί ποτέ δεν είναι αρκετά: με φίλτρα UV, είναι ακόμα καλύτερα!
 

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Προϊόντα φροντίδας του δέρματος Eau Thermale Avène για τη μείωση των σημείων γήρανσης του δέρματος

A-OXitive Ορός Αντιοξειδωτικής Προστασίας

A-OXitive Ορός Αντιοξειδωτικής Προστα...

Λειαίνει - Ενυδατώνει - Αναζωογονεί

DermAbsolu DAY JOUR Βασική Κρέμα Ημέρας

DermAbsolu DAY JOUR Βασική Κρέμα Ημέρας

Αναγεννά - Επαναφέρει την πυκνότητα - Επαναπροσδιορίζει το περίγραμμα του προσώπου

Επιστροφή στην κορυφή