Περιεχόμενα

Ρυτίδες προσώπου: ο οδηγός

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να περιορίσετε τις ρυτίδες; Η εμφάνισή τους αποτελεί συχνά πηγή άγχους. Αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση. Όμως το φαινόμενο αυτό είναι επίσης μέρος της ζωής μας και των προηγούμενων εμπειριών μας. Είτε εμφανίζονται γύρω από τα μάτια, το στόμα ή το μέτωπο, η υιοθέτηση των κατάλληλων συνηθειών και των απαραίτητων προϊόντων θα σας βοηθήσει να τις αποδεχτείτε ευκολότερα. Θα σας τα πούμε όλα.

av_anti-age_jeune-femme_miroir_premieres-rides-1x1_v1 472X472

Γιατί το δέρμα ρυτιδώνεται;

Σε τι οφείλονται οι ρυτίδες; Το δέρμα μας είναι ένας καταπληκτικός μηχανισμός Ανανεώνεται συνεχώς. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου, ο μηχανισμός αυτός γίνεται λιγότερο αποτελεσματικός. Τα επίπεδα κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος - τα οποία προσδίδουν στο δέρμα τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του - μειώνονται. 

Το αποτέλεσμα: θαμπή επιδερμίδα (χωρίς λάμψη), το δέρμα μας ξηραίνεται, γίνεται πιο λεπτό, χάνει τον τόνο του και οι μυϊκοί ιστοί χαλαρώνουν. Οι ρυτίδες εμφανίζονται και βαθαίνουν.

Άλλοι ατομικοί παράγοντες (ορμόνες, κληρονομικότητα, οξειδωτικό στρες) και αυτοί που συνδέονται με τον τρόπο ζωής (έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα κ.λπ.) παίζουν επίσης ρόλο. 

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν περιθώρια για την αντιμετώπιση (και την επιβράδυνση) αυτού του φυσικού φαινομένου.

Μείωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια

Οι διαφορετικοί τύποι ρυτίδων 

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τις ρυτίδες έχει αλλάξει. Κάποτε ήταν σημάδι της φθοράς του χρόνου, τώρα θεωρούνται σύμβολο μιας δυνατής προσωπικότητας... και γοητείας! 

Υπάρχουν δύο κύριες οικογένειες ρυτίδων: 
• «Ρυτίδες έκφρασης» (ή «δυναμικές»). Οι γωνίες των ματιών σας ή το χαμόγελό σας φανερώνουν τη ζωντάνια σας! Ναι, και αυτό διότι σχηματίζονται από την επαναλαμβανόμενη σύσπαση ορισμένων μυών του προσώπου. 
• Οι «στατικές ρυτίδες» συνδέονται άμεσα με την απώλεια κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Οι ρυτίδες στο λαιμό ή το ντεκολτέ, οι γραμμές «θλίψης» στις γωνίες του στόματος ή οι ρυτίδες πάνω από το άνω χείλος είναι κάποιες από αυτές.

Ανακαλύψτε περισσότερα

av_anti-age_femme_senior_bouche_rides_1x1_v1 472X472

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μην αφήνετε τις ρυτίδες να σας τρομάζουν

Η αποδοχή των ρυτίδων σας είναι αποδοχή του εαυτού σας. Βέβαια, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την εμφάνισή τους. 
Η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων αρχίζει να μειώνεται... στα είκοσί σας! Ναι, τόσο σύντομα! Όποια κι αν είναι η ηλικία σας, παράλληλα με την υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα, υιοθετήστε το «αντανακλαστικό ενυδάτωσης του δέρματός σας». 
Μην ξεχνάτε ότι το κάπνισμα είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του δέρματος (και της υγείας σας). Προκαλεί οξειδωτικό στρες στην επιδερμίδα, η οποία στη συνέχεια ρυτιδώνεται ταχύτερα (ιδίως γύρω από το στόμα και τα μάτια, όπου το δέρμα είναι λεπτότερο).
Η ρύπανση αφήνει και αυτή τα ίχνη της. Αποδυναμώνει το υδρολιπιδικό φιλμ που προστατεύει το δέρμα και δημιουργεί ελεύθερες ρίζες με ισχυρή οξειδωτική ισχύ. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, θα πρέπει να καθαρίζετε το δέρμα σας πρωί και βράδυ. Και φυσικά, μην παραλείπετε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας. Και να χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία! Όχι μόνο στο πρόσωπο... αλλά και στο ντεκολτέ, το οποίο συνήθωςξεχνάμε! 

Πρόληψη των ρυτίδων του ντεκολτέ 

Εστίαση στις ρυτίδες του μετώπου 

Οι ρυτίδες στο μέτωπο είναι από τις πρώτες που εμφανίζονται στο πρόσωπό σας. Πρόκειται για πραγματικές γραμμές έκφρασης, καθώς εμφανίζονται όταν ξαφνιάζεστε και σηκώνετε τα φρύδια σας. Αλλά σε αντίθεση με τις ρυτίδες στις γωνίες των ματιών σας, οι οποίες μπορούν να σας χαρίσουν ένα παιχνιδιάρικο βλέμμα, οι ρυτίδες στο μέτωπό δίνουν στο πρόσωπό σας ένα αυστηρό βλέμμα. 

Επομένως, θα πρέπει να αναλάβετε δράση το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους στα πενήντα σας χρόνια. Να είστε σίγουροι ότι έχουμε τη λύση. 

Όλα για τις ρυτίδες του μετώπου

av_anti-age_femme_etonnee_rides-front_1x1_v1 472X472

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ;

Ποια καλλυντική φροντίδα πρέπει να χρησιμοποιώ στην ηλικία μου;

Ακόμη και το νεανικό δέρμα δικαιούται προληπτική φροντίδα

Για το νεανικό δέρμα, ως προληπτικό μέτρο, επιλέξτε μια αντιοξειδωτική θεραπεία και εφαρμόστε την στο πρόσωπο και το λαιμό (συμπεριλαμβανομένου του ντεκολτέ) το βράδυ πριν κοιμηθείτε: αυτή είναι η στιγμή κατά την οποία η διαδικασία αναγέννησης του δέρματος κορυφώνεται. Και μην ξεχνάτε τις ευαίσθητες περιοχές όπου εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, όπως η περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τι γίνεται με τις ρυτίδες που έχουν ήδη εμφανιστεί για τα καλά;

Στραφείτε σε προϊόντα με πιο στοχευμένη δράση. Ξεκινήστε με την εφαρμογή ενός αντιρυτιδικού ορού για να συσφίξετε το δέρμα σας. Αυτό είναι ιδανικό για τις πιο εμφανείς ρυτίδες. Στη συνέχεια, κάθε πρωί, εφαρμόστε ένα προϊόν φροντίδας πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά που βελτιώσουν την υφή του δέρματός σας. Για το βράδυ, επιλέξτε μια αναζωογονητική θεραπεία που χαλαρώνει τα χαρακτηριστικά σας.

 

av_anti-age_femme_senior_sourire_rides-nasolabiales_1x1_v1 472X472

Εστίαση στις βαθιές ρυτίδες 

Με την πάροδο του χρόνου, οι ρυτίδες γίνονται μόνιμες και βαθαίνουν. Πρόκειται κυρίως για γραμμές έκφρασης. Για την εξομάλυνσή τους, οι αισθητικές επεμβάσεις (έγχυση fillers, όπως το υαλουρονικό οξύ, ή ακόμη και laser ή peeling) είναι πολύ αποτελεσματικές. 

Αλλά τα καλλυντικά προϊόντα φροντίδας μπορούν επίσης να βοηθήσουν πολύ. Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που είναι εμπλουτισμένα με υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη βοηθούν στο γέμισμα των ρυτίδων και στη σύσφιξη του δέρματος. 

Πώς να μειώσετε τις βαθιές ρυτίδες;

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ

Προϊόντα φροντίδας του δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για τη μείωση εμφάνισης ρυτίδων

Επιστροφή στην κορυφή