• 1/1
08/06/2021 - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

The Sun is Blue

Μια νέα εποχή στη φωτοπροστασία ξεκινά!

Η προστασία από τον ήλιο πήρε αποφασιστική στροφή στη δεκαετία του 1980 με την ανακάλυψη του ρόλου των ακτινών UVB στην εμφάνιση ηλιακoύ εγκαύματος, μια άμεση και ορατή συνέπεια βλάβης από τη φωτοακτινοβολία.
Αργότερα, στη δεκαετία του '90, ο επιστημονικός κόσμος θα αποκαλύψει τους κινδύνους ενός νέου τύπου ακτινοβολίας: της UVA. Η UVA έχει ικανότητα διείσδυσης βαθύτερα στο δέρμα και προκαλεί ακόμη πιο σοβαρές βλάβες: είναι λιγότερο ορατές και ανιχνεύονται μακροπρόθεσμα, είναι υπεύθυνες για τη φωτογήρανση του δέρματος και τον καρκίνο του δέρματος.
Πιο πρόσφατα, μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει τον επιβλαβή αντίκτυπο του ορατού μπλε φωτός υψηλής ενέργειας στα κύτταρα του δέρματος: το μπλε φως βλάπτει τα κυτταρικά συστατικά μέσω μηχανισμών οξείδωσης που συμμετέχουν στη γήρανση του δέρματος, στην εμφάνιση μελάσματος και στην ανάπτυξη του δερματικού καρκίνου.

ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ;
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΕ ΦΩΣ
Το μπλε φως χωρίζεται σε δύο πολύ διαφορετικούς τύπους ακτινοβολίας: το τυρκουάζ μπλε φως και το μπλε-ιώδες φως.
Το τυρκουάζ μπλε φως απαιτείται από τον οργανισμό: είναι αυτό που ρυθμίζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς και καθορίζει τη διάθεση μέσω του σήματος των ματιών.
Αντίθετα, το μπλε-ιώδες φως είναι επιβλαβές για το σώμα: επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων και είναι απαραίτητο να προστατευόμαστε από αυτό.

blue-light.png


Ορατό μπλε φως  υψηλής ενέργειας: ο νέος εχθρός
Βρισκόμενο πέρα από το υπεριώδες, το ορατό μπλε φως υψηλής ενέργειας διεισδύει στο δέρμα ακόμη πιο βαθιά από τη UVA: φτάνει στο υπόδερμα. Περιέχει επίσης άφθονη ενέργεια εξ ου και το όνομά του - ορατό μπλε φως υψηλής ενέργειας - και είναι ζημιογόνο για τα κύτταρα. Είναι αποδεδειγμένο: από μόνο του, το ορατό μπλε φως υψηλής ενέργειας που περιέχεται σε 1 ώρα έκθεσης στον ήλιο βλάπτει σοβαρά τα κύτταρα του δέρματος.
triasorb.pngΤο αντηλιακό φίλτρο, εμπνευσμένο από τη φυσική φωτοπροστατευτική δύναμη της μελανίνης ...
Τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τη μελανίνη που παρέχει φυσικά την πιο κατάλληλη φωτοπροστασία στο δέρμα. Η μελανίνη μας προστατεύει καθημερινά από τις βλαβερές επιπτώσεις των ακτινών του ήλιου - ηλιακό έγκαυμα - αλλά και από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του - φωτογήρανση και καρκίνος του δέρματος. Είναι ακόμα αυτή που προστατεύει από το ορατό μπλε φως υψηλής ενέργειας. Εμπνευσμένο από αυτή τη μοναδική λειτουργία, το TriAsorB™ παρέχει στο δέρμα πολύ ευρεία και αποτελεσματική φωτοπροστασία.

phototypes.png


Το TriAsorB™ είναι το 1ο οργανικό φίλτρο με τη μοναδική δυνατότητα να απορροφά και να αντανακλά το βλαβερό μέρος του ηλιακού φάσματος, το οποίο περιλαμβάνει UVB, βραχεία UVA, μακρά UVA αλλά επίσης και το ορατό μπλε φως υψηλής ενέργειας.
Εξαιρετικά ασφαλές, το TriAsorB™ παραμένει στην επιφάνεια του δέρματος, υγιούς ή κατεστραμμένου .
Οι κλινικές δοκιμές αποδεικνύουν ότι προστατεύει το κυτταρικό DNA από βλάβες που προκαλούνται από το στρες της UV ακτινοβολίας και προλαμβάνει την εμφάνιση μελάσματος & καφέ κηλίδων!
Το πρώτο αντηλιακό INTENSE PROTECT SPF 50+ με το νέο φίλτρο ήρθε και ανοίγει την πόρτα στο μέλλον της φωτοπροστασίας.av_suncare_intenseprotect50_social_25_post_3282770141214_ld.jpg
 

1200px-question_mark.svg_.png
   Το ξέρατε ότι;


ΜΠΛΕ ΦΩΣ
ΗΛΙΟΣ VS ΟΘΟΝΕΣ

Το μπλε φως των οθονών είναι εκτός σύγκρισης με την ένταση αυτού που εκπέμπεται από τον ήλιο. Η απόδειξη είναι ότι μπορούμε να κοιτάζουμε μια οθόνη για ώρες αλλά ποτέ δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τον ήλιο κατάματα. Η ένταση του φωτός του ήλιου μπορεί να είναι 1000 φορές μεγαλύτερη από αυτή των οθονών και θα πρέπει να περάσουμε σχεδόν 3 μήνες στο τηλέφωνο για έκθεση ισοδύναμη με μία ώρα στον ήλιο.
Μια άλλη διαφορά είναι ότι στο εξωτερικό του, το δέρμα εκτίθεται απευθείας στον ήλιο ενώ το μάτι εκτίθεται κυρίως σε διάχυτη ακτινοβολία από σωματίδια του αέρα και ανακλώμενη από τις επιφάνειες ακτινοβολία.


 

Αποστολή μέσω email

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό

You can't post more than one comment on a product

Πείτε μας τη γνώμη σας

* Υποχρεωτικά πεδία

Η εγγραφή μου

-Ημέρα
-Μήνας
-Έτος

Μάρκες του Ομίλου Pierre Fabre:

*Υποχρεωτικά πεδία

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας!

Το σχόλιό σας είναι υπό έλεγχο από τη διαχείριση του site και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί.