Περιεχόμενα

Γιόγκα και μασάζ προσώπου

Τι θα λέγατε για μια νέα, εύκολη στην εφαρμογή, καθημερινή ρουτίνα αντιγήρανσης; Όπως γνωρίζετε, η γιόγκα και τα μασάζ έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες για το σώμα και τον νου. Αυτά τα οφέλη ισχύουν και για το πρόσωπό σας. Υιοθετώντας τις σωστές συνήθειες, θα μπορέσει το δέρμα σας - μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες - να αποκτήσει ξανά τη λάμψη και τη σφριγηλότητά του, ενώ παράλληλα θα περιοριστούν οι ρυτίδες. Πάμε για μια πλήρη συνεδρία;

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-bas_ovale_1x1_v1 472X472

Γυμναστική προσώπου: το κάτω μέρος του προσώπου

Κάθε μέρος του προσώπου σας και κάθε σημείο του χρόνου μπορεί να επωφεληθεί από τη γυμναστική προσώπου. Διστάζετε; Ας ξεκινήσουμε με ασκήσεις για το κάτω μέρος του προσώπου: 

 

  •  Αν ο λαιμός σας είναι χαλαρός και έχει χάσει τον τόνο του, τεντώστε τον προς τα πάνω, σαν να κοιτάτε προς το ταβάνι. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 10 φορές
  • Γραμμή του σαγονιού: γνάθος Οι περιοχές κάτω από τα μάγουλα χάνουν εύκολα τη σφριγηλότητά τους. Για να ενισχύσετε το κάτω μέρος του προσώπου σας, τραβήξτε την γνάθο προς τα κάτω όσο το δυνατόν περισσότερο (βλ. εικόνα). Κάντε το 10 φορές για 5 δευτερόλεπτα.
  • Για να ενισχύσετε το περίγραμμα των χειλιών σας, σφίξτε τα με μια υπερβολική κίνηση προς τα εμπρός. 10 φορές για 5 δευτερόλεπτα και τα χείλη σας θα είναι πιο γεμάτα.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Γυμναστική προσώπου: η μέση του προσώπου

Το στόμα, τα μάγουλα και τα ζυγωματικά χρειάζονται επίσης την πλήρη προσοχή σας. Λίγη άσκηση θα επαναφέρει τη λάμψη σας.
• Γνωρίζετε τις ρινοπαρειακές πτυχές, αυτές τις ρυτίδες που ξεκινούν από το εξωτερικό της μύτης και καταλήγουν στη γωνία του στόματος; Αποτελούν απόδειξη ότι γελάτε συχνά. Όμως ορισμένες φορές, σκέφτεστε πόσο θα θέλατε να τις ξεφορτωθείτε. Σωστά; Για να το επιτύχετε, ανοίξτε το στόμα σας και ασκήστε πίεση προς τα κάτω στα πλάγια της μύτης (10 x 5 δευτερόλεπτα)
• Για να αποκαταστήσετε τον όγκο στα επίπεδα ή χαλαρά μάγουλα, απλά φουσκώστε τα μάγουλά σας για 30 δευτερόλεπτα (βλ. την εικόνα)
• Τα πεσμένα ζυγωματικά προσδίδουν αυστηρότητα. Για να συσφίξετε τα χαρακτηριστικά σας, χαμογελάστε υπερβάλλοντας, φροντίζοντας να φαίνονται όλα τα δόντια σας. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 10 φορές. 
 

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις βαθιές ρυτίδες

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-milieu_volume-joues_1x1_v1 472x472

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τονίστε τα μάτια σας

Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής. Επομένως, θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τη νεότητά σας. Επειδή το κουρασμένο βλέμμα οφείλεται συχνά σε χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των βλεφάρων, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή εκεί. Υπάρχουν δύο λόγοι γι' αυτό:

  • Ανοίξτε τα μάτια σας όσο το δυνατόν πιο διάπλατα, σαν να εκπλήσσεστε
  • Τοποθετήστε τους δείκτες σας στο κόκκαλο του φρυδιού σας και ανοιγοκλείστε τα μάτια σας με έντονο τρόπο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 10 φορές.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Γυμναστική προσώπου: το άνω μέρος του προσώπου

Το άνω μέρος του προσώπου χαρακτηρίζεται συχνά από την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, των περίφημων γραμμών έκφρασης. Μην ανησυχείτε όμως, μπορείτε να κάνετε κάτι και σε αυτή την περίπτωση!

  •  Γραμμή συνοφρύωσης. Ξέρετε, αυτές οι κάθετες γραμμές ανάμεσα στα φρύδια. Για να τις λειάνετε και να τις απαλύνετε, τοποθετήστε ένα δάχτυλο ανάμεσα στα δύο φρύδια, και πιέστε προς τα πάνω ενώ σηκώνετε τα φρύδια. Επαναλάβετε αυτή τη χειρονομία γρήγορα 10 φορές (βλ. εικόνα).
  • Οι οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου εμφανίζονται όταν σηκώνετε τα φρύδια σας (όταν εκπλήσσεστε ή όταν βάφεστε για παράδειγμα). Για να απαλύνετε και να συσφίξετε το πάνω μέρος του προσώπου, τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στη γραμμή των μαλλιών πάνω από τους κροτάφους. Στη συνέχεια, σπρώξτε το δέρμα σας προς τα πάνω καθώς και προς τα πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τις ρυτίδες του μετώπου

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-haut_ride-du-lion_1x1_v1 472x472

ΜΑΣΑΖ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ

Πώς να εφαρμόζετε τα προϊόντα αντιγήρανσης;

 

Τόνος και απαλότητα

Όταν εφαρμόζετε τον ορό, το προϊόν για το περίγραμμα των ματιών ή την κρέμα ημέρας, η κίνηση είναι η ίδια. Εφαρμόστε το προϊόν σας ταμπονάροντας. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνει την απορρόφηση των δραστικών συστατικών. Στη συνέχεια κάντε λειαντικές κινήσεις προς το εξωτερικό μέρος του προσώπου. 

Διέγερση

Αρκεί να τσιμπήσετε απαλά το πρόσωπο και το λαιμό με τον
αντίχειρα και το δείκτη σας.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη
μέθοδο της βεντούζας, ιδιαίτερα στο μέτωπο και στη γραμμή του
σαγονιού.
Τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας στο πρόσωπό σας
και σηκώστε
τις γρήγορα για να βελτιώσετε τη μικροκυκλοφορία του αίματος. 

av_anti-age_closeup_massage_visage_1x1_v1 472x472

Πρωί και βράδυ, γρήγορες και εύκολες κινήσεις 

Το πρωί: απλώστε την φροντίδα ημέρας σε όλη την επιφάνεια των δακτύλων σας. Απλώστε απαλά στα μάγουλα, το μέτωπο και το λαιμό, από το κέντρο προς τα έξω. Για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας, ολοκληρώστε με τη μέθοδο της βεντούζας, ασκώντας ελαφριά πίεση με τις παλάμες στο πρόσωπο, το λαιμό και τη γραμμή του σαγονιού. 

Το βράδυ: αφού εφαρμόσετε τη θεραπεία σας και κάνετε μασάζ, τσιμπήστε απαλά το δέρμα σας με τον αντίχειρα και το δείκτη. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος του λαιμού και προς τα πάνω, με κινήσεις από αριστερά προς τα δεξιά. Για τη γραμμή του σαγονιού, ξεκινήστε από το πηγούνι και προς τα αυτιά. Για τα μάγουλα, από το κέντρο έως το εξωτερικό μέρος του προσώπου. Για τους κροτάφους: από τα πόδια της χήνας μέχρι τη γραμμή των μαλλιών. Και για το μέτωπο, από τα δεξιά προς τα αριστερά, ξεκινώντας από τη βάση των φρυδιών και ανεβαίνοντας προς τη γραμμή των μαλλιών. 

Υιοθετήστε καλές συνήθειες

Επιστροφή στην κορυφή