Περιεχόμενα

Ευαίσθητο δέρμα

Νιώθετε ότι η ζέστη, η ρύπανση ή ακόμα και η χρήση μάσκας επιβαρύνουν το δέρμα σας και το κάνουν να αισθάνεται άβολα; Είναι η ερυθρότητα, το σφίξιμο ή ο κνησμός η καθημερινή σας πραγματικότητα; Κατανοώντας σε τι οφείλεται η ευαισθησία του δέρματός σας, μπορείτε να βρείτε τις σωστές λύσεις για την ανακούφισή του. Ξεκινάμε λοιπόν;

av_tolerance control_social_1_post_3282770138801_3282770138856_3282770142280_3282770142273_hd 472x472

Πώς θα διαπιστώσετε αν έχετε αλλεργία έκζεμα;

Το δέρμα σας έχει μερικές φορές πιο δυσάρεστη αίσθηση από ό,τι συνήθως, αλλά δεν ξέρετε γιατί; Δεν είστε οι μόνοι που αισθάνεστε τέτοια δυσφορία κατά διαστήματα (ή και συχνά). Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα δεν πάσχουν από κάποια συγκεκριμένη νόσο, αλλά βιώνουν δυσφορία, η οποία μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστη, όταν το δέρμα τους έρχεται αντιμέτωπο με ορισμένες συνθήκες. Και συχνά, η ευαισθησία αυτή αφορά το δέρμα στην περιοχή του προσώπου.
Οι δυσάρεστες αισθήσεις εκδηλώνονται όταν το πρόσωπό σας εκτίθεται σε κρύο αέρα ή στον ήλιο. Το δέρμα σας αντιδρά, μυρμηγκιάζει ή θερμαίνεται όταν δοκιμάζετε ένα νέο καλλυντικό προϊόν. Το δέρμα σας αισθάνεται σφιχτό όταν βγαίνετε από το ντους. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Τότε το δέρμα σας είναι σίγουρα πιο αντιδραστικό από τον μέσο όρο: αυτό είναι που αποκαλούμε ευαίσθητο δέρμα. 

Ευαίσθητο δέρμα: πώς να το αναγνωρίσετε;

Το ευαίσθητο δέρμα είναι το δέρμα που αντιδρά, ορισμένες φορές υπερβολικά, σε έναν εξωτερικό παράγοντα που του επιτίθεται. Η ευαισθησία αυτή εκδηλώνεται συχνότερα μέσω αισθήσεων, μερικές φορές πολύ δυσάρεστων, όπως τράβηγμα, υπερθέρμανση ή μυρμήγκιασμα. Μερικές φορές συνοδεύονται από ελαφριά ερυθρότητα.

Το ευαίσθητο δέρμα είναι συχνά ξηρό, γεγονός που ενισχύει την ευαισθησία του. Το υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος, το οποίο λειτουργεί ως προστατευτικός φραγμός, είναι ανεπαρκές: η ικανότητα άμυνας του δέρματος είναι μειωμένη, ενώ είναι πιο ευάλωτο και αντιδρά πιο έντονα στο περιβάλλον του.

av_tolerance control_social_5_post_3282770138801_3282770138856_3282770142280_3282770142273_hd 500x500

Πάντα είχα ευαίσθητο δέρμα, αλλά αισθάνομαι ότι με την ηλικία επιδεινώνεται, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η ξηρότητα.

Valerie, 52 ετών

 

Φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος: ποια προϊόντα να επιλέξετε;

Είναι δυνατή η ανακούφιση των δυσάρεστων αισθήσεων που έχει το ευαίσθητο δέρμα σας; Ναι, φυσικά. Θα πρέπει να βρείτε τα πιο κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα για τον καθαρισμό και τη φροντίδα του δέρματός σας, αλλά και να υιοθετήσετε τις σωστές κινήσεις σε καθημερινή βάση. 

Οι συμβουλές μας για τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος

 

Γιατί έχω ευαίσθητο δέρμα;

Η επιδερμίδα δρα ως προστατευτικός φραγμός έναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Ο άνεμος, η ηλιακή ακτινοβολία και η ρύπανση μπορούν να επιταχύνουν την αφυδάτωση του δέρματός σας και να το κάνουν πιο ευαίσθητο. Έτσι, αλλοιώνεται ο δερματικός φραγμός. Δεν σας παρέχει πλέον πλήρη προστασία από ορισμένους ευαισθητοποιητικούς παράγοντες, όπως τα ακατάλληλα καλλυντικά, μια ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας ή ένα έντονο συναίσθημα.

Κατανόηση του ευαίσθητου δέρματος

av_peaux-sensibles_trois-produits-neutres_1x1 472x472
av_instit-sensicure1-hdrvb_1x1 472x472

 

SensiCure: περιποιηθείτε το δέρμα σας με τη βοήθεια ειδικών

Το ευαίσθητο δέρμα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Το πρόγραμμα SensiCure σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από την εμπειρογνωμοσύνη η οποία συνήθως απευθύνεται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε υδροθεραπεία. Ιατρική εξέταση και δερμοκαλλυντική αξιολόγηση, υδροθεραπεία, εργαστήρια ευεξίας... Η εξατομικευμένη φροντίδα και υποστήριξη σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε με τον καλύτερο τρόπο στο προνομιακό περιβάλλον του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène.

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα Sensicure

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΕΚΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

AV_Tolerance Extreme_Instagram_Post_Quarter3-2018_Cream_3282770053135_Low-resolution
Tolérance EXTREME, το προϊόν φροντίδας του δέρματος που μου συστήνει εδώ και χρόνια ο δερματολόγος μου και με το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Ανακαλύψτε το προϊόν

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό.

Το ευαίσθητο δέρμα είναι πιο αντιδραστικό από το μέσο όρο. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το δέρμα σας, μπορείτε όμως να περιορίσετε τις δυσάρεστες αντιδράσεις. Για να το καταφέρετε αυτό, πρέπει να μειώσετε τον κίνδυνο ερεθισμού καταπραΰνοντας το δέρμα σας και ενισχύοντας την άμυνά του. Για να πετύχετε αυτόν το στόχο, πρέπει να υιοθετήσετε μια ρουτίνα ενυδάτωσης με τα κατάλληλα προϊόντα, αλλά και τις σωστές κινήσεις σε καθημερινή βάση.

Ναι! Τα σημάδια του «ευαίσθητου δέρματος» διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μπορεί να έχετε εύθραυστο δέρμα με φυσική ευαισθησία ή/και αντιδραστική ευαισθησία σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο καιρός ή κάποια καλλυντικά. Μπορεί επίσης το δέρμα σας να εκδηλώνει περιστασιακή ευαισθησία λόγω κάποιας δερματολογικής νόσου, όπως η ροδόχρους ακμή ή η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Υπάρχουν τόσες δερματικές ευαισθησίες όσοι και άνθρωποι, οπότε είναι σημαντικό να επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τις δικές σας δερματικές ευαισθησίες.

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε υποαλλεργικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα, ειδικά συστατικά που προσφέρουν καταπραϋντική δράση και προστασία του δερματικού φραγμού.

Αν το δέρμα σας είναι αλλεργικό, αντιδρά έντονα και σταθερά όταν έρχεται σε επαφή με ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο. Μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα όπως κνησμό ή αίσθηση καύσου. Εάν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Το υπερευαίσθητο δέρμα είναι πολύ αντιδραστικό και έχει πολύ χαμηλό όριο ανοχής σε ορισμένες επιθέσεις. Κατά συνέπεια, εκδηλώνεται συχνά δυσφορία, ακόμη και σε καθημερινή βάση. Έχει πραγματικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής. Στην περίπτωση του ευαίσθητου δέρματος, η δερματική δυσφορία παραμένει μέτρια και περιστασιακή, αν και μπορεί να γίνει δυσάρεστη.

Επιστροφή στην κορυφή