Περιεχόμενα

Φροντίδα δέρματος το ευαίσθητο δέρμα

Το κρύο προκαλεί τσούξιμο στο πρόσωπό σας, το δέρμα σας αντιδρά μετά την εφαρμογή μιας κρέμας, η ερυθρότητα εκδηλώνεται ξαφνικά μόλις αγχωθείτε... Αφήστε πίσω σας αυτές τις δυσάρεστες στιγμές και ξαναβρείτε την άνεσή σας επιλέγοντας προσαρμοσμένα προϊόντα φροντίδας και ανακαλύπτοντας τις σωστές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε και προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ακολουθούν οι συμβουλές μας για την καταπράυνση του πιο ευαίσθητου, και συνεπώς πιο απαιτητικού δέρματος.

Πώς να καθαρίσετε το ευαίσθητο δέρμα; 

Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της άνεσης όταν έχετε ευαίσθητο δέρμα είναι να υιοθετήσετε τη σωστή ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου. Πρόκειται για ένα βήμα φροντίδας που επαναλαμβάνεται καθημερινά, οπότε είναι σημαντικό να αποφεύγετε οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα σας κατά τον καθαρισμό:

  • Χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό για να πλένετε το πρόσωπο και το σώμα σας. Το υπερβολικά ζεστό νερό αυξάνει την ευαισθησία και την αντιδραστικότητα του ευαίσθητου δέρματος.
  • Περιορίστε τη χρήση του νερού της βρύσης για το ξέπλυμα του ευαίσθητου δέρματος στο πρόσωπό σας, καθώς το χλώριο και τα άλατα που περιέχει μπορεί να το ερεθίσουν.
  • Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

  • Αποφύγετε τη χρήση σφουγγαριών ή γαντιών καθαρισμού, καθώς αυτά μπορεί να περιέχουν βακτήρια που μπορούν να βλάψουν το δέρμα.
  • Να στεγνώνετε απαλά το δέρμα σας, χωρίς ποτέ να το τρίβετε.
  • Φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, για ασφαλή εφαρμογή.
b2_av_peaux-sensibles_nettoyage_visage_1x1_v2 472x472
av_peaux-sensibles_trois-produits-neutres_1x1 472x472

 

Ποια μάσκα προσώπου πρέπει να επιλέξετε για ευαίσθητο δέρμα; Μην το πολυσκέφτεστε! Μείνε στα απλά πράγματα.

«Καλύτερα να το παρακάνεις παρά να μη κάνεις τίποτα»: προσοχή, αυτό δεν ισχύει καθόλου για το ευαίσθητο δέρμα! Όσο περισσότερα καλλυντικά εφαρμόζετε στο δέρμα σας, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να το ερεθίσετε. Έτσι, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε έναν λογικό αριθμό καλλυντικών και να αποφεύγετε να δοκιμάζετε νέα προϊόντα πολύ συχνά μέχρι να βρείτε μια ρουτίνα φροντίδας που καταφέρνει να μειώσει την ευαισθησία του δέρματός σας προσφέροντάς σας μόνιμη αίσθηση άνεσης.

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το μακιγιάρισμα του ευαίσθητου δέρματος είναι εφικτό!

Το ευαίσθητο δέρμα δεν συνεπάγεται απαραίτητα την απομάκρυνση του foundation ή του κραγιόν από το νεσεσέρ σας. Θα πρέπει απλά να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα για μια επιτυχημένη και μη επιθετική ρουτίνα ομορφιάς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα, με υποαλλεργική σύνθεση, για να αποφύγετε την έκθεσή σας σε ερεθιστικές ουσίες. Είναι επίσης σημαντικό να εφαρμόζετε το μακιγιάζ με ήπιο τρόπο. Να αποφεύγετε να τρίβετε το δέρμα σας και να εφαρμόζετε το υγρό foundation ή τη συμπαγή κρέμα σας ταμπονάροντας και εξομαλύνοντας.

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Προϊόντα φροντίδας της Eau Thermale Avène για την ανακούφιση των πιο απαιτητικών τύπων δέρματος

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Couvrance Υγρό Διορθωτικό make up Naturel

Couvrance Υγρό Διορθωτικό make up Nat...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Μακιγιάζ

Επιστροφή στην κορυφή