Περιεχόμενα

Το δέρμα σας αισθάνεται ερεθισμένο. Εντάξει, αλλά ποια είναι η αιτία;

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_bras_1x1 1:1

Υπάρχει μια λύση για κάθε δερματικό εξάνθημα

Τα δερματικά εξανθήματα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής. Μικρές πληγές, τρίψιμο από τα ρούχα ή το δέρμα, κρύο, ήλιος, άνεμος, ερεθιστικά προϊόντα, βακτήρια, ιοί ή μύκητες... Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Οι επιθετικοί αυτοί παράγοντες αλλοιώνουν τον δερματικό φραγμό, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει τις συνήθεις λειτουργίες του, δηλαδή την προστασία και τη ρύθμιση της ενυδάτωσης. Φυσικά, η λύση θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του εξανθήματος. Ωστόσο, με σωστή φροντίδα και θεραπεία, μπορείτε πάντα να δώσετε στο δέρμα σας ένα χέρι βοήθειας για να επανορθωθεί. 

Λίγα λόγια από τους ειδικούς μας

Ορισμένοι παράγοντες ενδέχεται να ενεργοποιήσουν ή να επιδεινώσουν την υπερευαισθησία του δέρματός σας: αυτό συμβαίνει όταν το δέρμα σας αντιδρά έντονα σε μια ουσία στην οποία δεν θα έπρεπε. Τα δερματικά εξανθήματα μπορεί να αποτελούν πηγή μεγάλης σωματικής και ψυχολογικής δυσφορίας, οπότε δεν είναι κάτι που θέλουμε να βιώνουμε. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την αιτία του ερεθισμού για να βρείτε την κατάλληλη θεραπεία.

Τι προκαλεί ερεθισμό εξ επαφής και πώς να τον αντιμετωπίσετε

Έχετε ακούσει ποτέ για τον ερεθισμό εξ επαφής («δερματίτιδα εξ επαφής» για τους γνώστες!); Όλοι το έχουμε βιώσει κάποια στιγμή. Πρόκειται για έναν τύπο δερματικής φλεγμονής που συνδέεται με κάποιον εξωτερικό παράγοντα:  το κλίμα, η τριβή, το ξύρισμα, προϊόντα που δεν ανέχεται το δέρμα (κρέμες, οικιακά καθαριστικά, απορρυπαντικά κ.λπ.).
Το δέρμα σας κοκκινίζει και έχει ήπιο κνησμό.
Το δέρμα μπορεί να νιώθει πόνο, να έχει αίσθηση τραβήγματος, να μυρμηγκιάζει και μερικές φορές να έχει φαγούρα, ειδικά αν το δερματικό εξάνθημά σας οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση. Έτοιμοι να καταπραΰνετε το δέρμα σας;

Συμβουλές για ανακούφιση του δερματικού εξανθήματος 

  • Προσδιορίστε τον ερεθιστικό παράγοντα και εξαλείψτε τον.
  • Καθαρίστε το δέρμα σας με ένα ήπιο προϊόν χωρίς σαπούνι.
  • Εφαρμόστε ένα κατάλληλο προϊόν περιποίησης που το δέρμα σας μπορεί να ανεχτεί, με ισχυρή ενυδατική δράση. Εάν το δερματικό εξάνθημά σας έχει πύον, προτιμήστε μια ξηραντική σύνθεση. 
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_solager_conseils_1x1 1:1

Γιατί είναι σημαντικό να προσδιορίζετε

τα μολυσματικά δερματικά εξανθήματα;

Ορισμένα εξανθήματα έχουν μολυσματική αιτία. Και μερικές φορές οι ιοί, τα βακτήρια, οι μύκητες και άλλα παράσιτα δεν λυπούνται καθόλου το δέρμα μας. Η ανεμοβλογιά είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό, με το «πλεονέκτημα» ότι είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. Άλλοι τύποι εξανθημάτων εντοπίζονται στις πιο ευαίσθητες περιοχές μας και μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικοί στην καθημερινή ζωή, όπως τα κολπικά, αιδοιοκολπικά, πεϊκά ή πρωκτικά εξανθήματα.

Είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα. Αλλά πώς;

 

- Βοηθήστε την επανόρθωση του δέρματος: επιλέξτε θεραπεία που συνδυάζει χαλκό και ψευδάργυρο για αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή δράση.
- Μην ξύνεστε: αυτό καθυστερεί την αποκατάσταση του δέρματος και μπορεί να αφήσει αντιαισθητικά σημάδια.

- Μην παίζετε με την υγεία σας... Επομένως, μην παίζετε με το δέρμα σας: σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν φαρμακοποιό ή έναν γιατρό εάν έχετε κάποια ανησυχία. Ορισμένα εξανθήματα ίσως απαιτούν παρακολούθηση.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Όταν το άγχος αφήνει το σημάδι του στο δέρμα σας

Το άγχος που βιώνετε δεν είναι ποτέ ασήμαντο. Προκαλεί μυριάδες αντιδράσεις στο σώμα σας - και το δέρμα σας δεν τη βγάζει καθαρή! Εάν είστε επιρρεπείς σε δερματικά εξανθήματα και προβλήματα, το άγχος μπορεί να τα επιδεινώσει.
Αν ισχύει αυτό για εσάς, προτεραιότητά σας είναι να φτάσετε στην πηγή: προσπαθήστε να εντοπίσετε την αιτία του άγχους σας, ώστε να βρείτε λύσεις που λειτουργούν για εσάς. Άθληση, γιόγκα, διαλογισμός, ψυχοθεραπεία, μαγειρική, ράψιμο ή οριγκάμι... Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να διώξετε την ένταση που νιώθετε. Βρείτε αυτό που σας εκφράζει. Το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί γι' αυτό! Αξίζει τον κόπο, έτσι δεν είναι;

Τα σωστά βήματα για να φροντίσετε το ποπουδάκι του μωρού σας

Τα σωστά βήματα για να φροντίσετε το ποπουδάκι του μωρού σας

Ελάχιστα μωρά αποφεύγουν τα δερματικά εξανθήματα: το γνωστό «εξάνθημα πάνας». Αν και καλοήθης, αυτή η φλεγμονή μπορεί να είναι επώδυνη για το παιδί σας, όπως και για εσάς καθώς το βλέπετε να υποφέρει. Έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φροντίζετε το απαλό δέρμα του μωρού σας!

Όλες οι συμβουλές μας για πρόληψη και θεραπεία του εξανθήματος από την πάνα
Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τα απαραίτητα για την επανόρθωση, την καταπράυνση και τον καθαρισμό του ευαίσθητου, ερεθισμένου δέρματος για όλη την οικογένεια.

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Επανορθώνει - Στεγνώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική...

Καταπραΰνει - Επανορθώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Καταπραΰνει - Σβήνει τις ουλές

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φραγμού

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φ...

Ενυδατώνει - Προστατεύει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή