Κατανοήστε το δέρμα σας για να το βοηθήσετε να επουλωθεί 

Το δέρμα σας είναι σαν μια σούπερ ασπίδα με 3 στρώματα (επιδερμίδα, χόριο, υποδερμίδα), το οποίο επανορθώνεται από μόνο του με φυσικό τρόπο όταν έρχεται σε επαφή με επιβλαβείς παράγοντες. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ενεργοποιείται αυτόματα μια διαδικασία επούλωσης πολλών σταδίων για ανάπλαση των ιστών σας.
Η διαδικασία ωρίμανσης μιας ουλής (επιδερμική αναδιαμόρφωση) μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια! Ωστόσο, καθώς το δέρμα σας έχει την απίστευτη δύναμη να αυτο-επανορθώνεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήνετε να τα βγάζει πέρα μόνο του. Μπορούμε να βοηθήσουμε τη διαδικασία επούλωσης με στοχευμένη φροντίδα, από την αρχή.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ουλών: λευκές και διακριτικές, υπερτροφικές, κελοειδείς και ατροφικές. Υπάρχει όμως ένας κανόνας που ισχύει για όλες: ακόμα και το πιο μικρό πράγμα που κάνετε μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά στη βελτίωση της εμφάνισης της ουλής σας. Και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο!

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση της ουλής σας; 

Δεν μπορείτε ποτέ να προσφέρετε αρκετή φροντίδα στο δέρμα σας - ή στην ουλή σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας (εντάξει, τους κανόνες!).

Κανόνας 1: να είστε πειθαρχημένοι Ακολουθήστε κατά γράμμα τις συμβουλές του χειρουργού σας για να αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση θα μπορούσε να καθυστερήσει την επούλωση: καθαρισμός τραύματος, αλλαγή επιδέσμου κ.λπ.

Κανόνας 2: να είστε σε εγρήγορση Από τα πρώτα στάδια της επούλωσης μπορείτε να εφαρμόσετε μια κατάλληλη θεραπεία για να προωθήσετε την επανόρθωση και να αποφύγετε την εμφάνιση κρούστας, η οποία μπορεί να προκαλέσει αντιαισθητικές ουλές.

Κανόνας 3: πάνω απ' όλα, επιμονή!
Μόλις ανανεωθεί η επιδερμίδα γύρω από την ουλή
(φάση επιδερμικήςεπανόρθωσης), συνδυάστε τη χρήση των στοχευμένων προϊόντων με τακτικές μαλάξεις, δύο φορές την ημέρα για 5 λεπτά. Αυτό συμβάλλει στο να μαλακώσουν οι ιστοί, να μειωθούν οι συμφύσεις και να τονωθεί η κυκλοφορία.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1 473x473

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΣΑΖ ΣΤΗΝ ΟΥΛΗ ΣΑΣ
 

Το πρώτο βασικό βήμα είναι να προσδιορίσετε πόσο ώριμη είναι η ουλή σας.
Είναι πολύ απλό: αρκεί να ελέγξετε τον χρόνο που χρειάζεται το δέρμα για να ξαναβρεί το χρώμα του όταν το πιέσετε με το δάκτυλό σας.

 • Λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο: μη ώριμη ουλή (συνήθως έως 1 μήνα μετά το κλείσιμο του τραύματος).
 • Μεταξύ 1 και 2 δευτερολέπτων: ώριμη ουλή 2 μηνών.
 • 3 δευτερόλεπτα ή περισσότερο: ώριμη ουλή (συνήθως μετά από 3 μήνες).

Προσοχή: το υπερβολικό μασάζ μπορεί να επιδεινώσει την εξέλιξη και την εμφάνιση της ουλής. Μην κάνετε μασάζ σε μια ουλή που εξακολουθεί να είναι φλεγμονώδης.
Ολοκληρώσατε αυτό το μικρό τεστ; Βρείτε μια κατάλληλη θεραπεία και κάντε μασάζ!

 • <p><strong>&Mu;&eta; &#974;&rho;&iota;&mu;&epsilon;&sigmaf; &omicron;&upsilon;&lambda;&#941;&sigmaf;: &Epsilon;&Phi;&Alpha;&Rho;&Mu;&Omicron;&Sigma;&Tau;&Epsilon; &Alpha;&Pi;&Alpha;&Lambda;&Alpha;</strong></p><p>&Alpha;&rho;&chi;&#943;&sigma;&tau;&epsilon; &epsilon;&phi;&alpha;&rho;&mu;&#972;&zeta;&omicron;&nu;&tau;&alpha;&sigmaf; &alpha;&pi;&alpha;&lambda;&#940; &tau;&eta; &theta;&epsilon;&rho;&alpha;&pi;&epsilon;&#943;&alpha; &sigma;&tau;&eta;&nu; &omicron;&upsilon;&lambda;&#942; &kappa;&alpha;&iota; &tau;&eta; &gamma;&#973;&rho;&omega; &pi;&epsilon;&rho;&iota;&omicron;&chi;&#942;, &pi;&iota;&#941;&zeta;&omicron;&nu;&tau;&alpha;&sigmaf; &epsilon;&lambda;&alpha;&phi;&rho;&iota;&#940;. &#904;&pi;&epsilon;&iota;&tau;&alpha;, &alpha;&pi;&lambda;&#974;&sigma;&tau;&epsilon; &omicron;&mu;&omicron;&iota;&#972;&mu;&omicron;&rho;&phi;&alpha; &pi;&rho;&omicron;&sigmaf; &tau;&eta;&nu; &kappa;&alpha;&tau;&epsilon;&#973;&theta;&upsilon;&nu;&sigma;&eta; &tau;&eta;&sigmaf; &omicron;&upsilon;&lambda;&#942;&sigmaf;.</p>
  Μη ώριμες ουλές: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΠΑΛΑΑρχίστε εφαρμόζοντας απαλά τη θεραπεία στην ουλή και τη γύρω περιοχή, πιέζοντας ελαφριά. Έπειτα, απλώστε ομοιόμορφα προς την κατεύθυνση της ουλής.
 • <p><strong>&#911;&rho;&iota;&mu;&eta; &omicron;&upsilon;&lambda;&#942; 2 &mu;&eta;&nu;&#974;&nu;: &Mu;&Alpha;&Lambda;&Alpha;&Xi;&Tau;&Epsilon; &Kappa;&Alpha;&Iota; &Kappa;&Alpha;&Nu;&Tau;&Epsilon; &Mu;&Alpha;&Sigma;&Alpha;&Zeta;</strong></p><p>&Tau;&sigma;&iota;&mu;&pi;&#942;&sigma;&tau;&epsilon; &alpha;&pi;&alpha;&lambda;&#940; &tau;&omicron; &delta;&#941;&rho;&mu;&alpha; &alpha;&nu;&#940;&mu;&epsilon;&sigma;&alpha; &sigma;&tau;&omicron;&nu; &alpha;&nu;&tau;&#943;&chi;&epsilon;&iota;&rho;&alpha; &kappa;&alpha;&iota; &tau;&omicron;&nu; &delta;&epsilon;&#943;&kappa;&tau;&eta; &sigma;&alpha;&sigmaf;, &kappa;&upsilon;&lambda;&#974;&nu;&tau;&alpha;&sigmaf; &tau;&eta;&nu; &pi;&tau;&upsilon;&chi;&#942; &pi;&rho;&omicron;&sigmaf; &tau;&alpha; &pi;&#940;&nu;&omega; &kappa;&alpha;&iota; &pi;&rho;&omicron;&sigmaf; &tau;&eta;&nu; &kappa;&alpha;&tau;&epsilon;&#973;&theta;&upsilon;&nu;&sigma;&eta; &tau;&eta;&sigmaf; &omicron;&upsilon;&lambda;&#942;&sigmaf;, &mu;&#941;&chi;&rho;&iota; &nu;&alpha; &epsilon;&iota;&sigma;&chi;&omega;&rho;&#942;&sigma;&epsilon;&iota; &eta; &theta;&epsilon;&rho;&alpha;&pi;&epsilon;&#943;&alpha; (&pi;&epsilon;&rho;&#943;&pi;&omicron;&upsilon; 5 &lambda;&epsilon;&pi;&tau;&#940;).</p>
  Ώριμη ουλή 2 μηνών: ΜΑΛΑΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣΑΖΤσιμπήστε απαλά το δέρμα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη σας, κυλώντας την πτυχή προς τα πάνω και προς την κατεύθυνση της ουλής, μέχρι να εισχωρήσει η θεραπεία (περίπου 5 λεπτά).
 • <p><strong>&#911;&rho;&iota;&mu;&eta; &omicron;&upsilon;&lambda;&#942;: &Tau;&Epsilon;&Nu;&Tau;&Omega;&Sigma;&Tau;&Epsilon;</strong></p><p>&Tau;&epsilon;&nu;&tau;&#974;&sigma;&tau;&epsilon; &tau;&eta;&nu; &omicron;&upsilon;&lambda;&#942; &sigma;&alpha;&sigmaf; &mu;&epsilon; &tau;&omicron;&nu; &delta;&epsilon;&#943;&kappa;&tau;&eta; &kappa;&alpha;&iota; &tau;&omicron; &mu;&epsilon;&sigma;&alpha;&#943;&omicron; &delta;&#940;&chi;&tau;&upsilon;&lambda;&omicron; &kappa;&alpha;&iota; &pi;&#940;&lambda;&iota; &pi;&rho;&omicron;&sigmaf; &tau;&eta;&nu; &kappa;&alpha;&tau;&epsilon;&#973;&theta;&upsilon;&nu;&sigma;&eta; &tau;&eta;&sigmaf; &omicron;&upsilon;&lambda;&#942;&sigmaf;, &mu;&#941;&chi;&rho;&iota; &nu;&alpha; &epsilon;&iota;&sigma;&chi;&omega;&rho;&#942;&sigma;&epsilon;&iota; &eta; &theta;&epsilon;&rho;&alpha;&pi;&epsilon;&#943;&alpha; (&pi;&epsilon;&rho;&#943;&pi;&omicron;&upsilon; 5 &lambda;&epsilon;&pi;&tau;&#940;).</p>
  Ώριμη ουλή: ΤΕΝΤΩΣΤΕΤεντώστε την ουλή σας με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο και πάλι προς την κατεύθυνση της ουλής, μέχρι να εισχωρήσει η θεραπεία (περίπου 5 λεπτά).

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπόνους συμβουλές για μια ακόμα πιο όμορφη ουλή! 

- Προστατέψτε την ουλή σας από τον ήλιο με επίδεσμο, ένδυμα ή αντηλιακή κρέμα πολύ υψηλής προστασίας (SPF50+), ειδικά έπειτα από αισθητική χειρουργική επέμβαση ή δερματολογικές επεμβάσεις στο πρόσωπο. 

- Αποφύγετε τα ρούχα που τρίβονται πάνω στην ουλή και την ερεθίζουν (π.χ. έπειτα από καισαρική τομή, χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης στήθους, μείωση στήθους κ.λπ.)

- Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Αποδεχτείτε ότι θα πρέπει να ζήσετε σε αργούς ρυθμούςγια λίγο καιρό, ώστε να μην επιβαρύνετε υπερβολικά την ουλή σας. 

- Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, πρωτεΐνες και σίδηρο, που προάγουν την επούλωση. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού.

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τα απαραίτητα για την επανόρθωση, την καταπράυνση και τον καθαρισμό του ευαίσθητου, ερεθισμένου δέρματος για όλη την οικογένεια.

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Επανορθώνει - Στεγνώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική...

Καταπραΰνει - Επανορθώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Καταπραΰνει - Σβήνει τις ουλές

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φραγμού

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φ...

Ενυδατώνει - Προστατεύει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή