Πώς λειτουργεί η επούλωση πληγών

Όταν το δέρμα σας έχει τραυματιστεί, ξεκινά αυτόματα μια φυσική διαδικασία αποκατάστασης 3 σταδίων: η επούλωση των ουλών. 

Όλα ξεκινούν με μια «φλεγμονώδη» φάση διάρκειας 2 έως 7 ημερών, η οποία επιτρέπει στο σώμα σας να αμυνθεί: κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής, το δέρμα σας θα είναι κόκκινο και ζεστό.   Εν συνεχεία, τα κύτταρα του δέρματός σας ενεργοποιούνται για να κλείσουν την πληγή με νέο ιστό (το στάδιο «πολλαπλασιασμού»). Έπειτα από περίπου 15 ημέρες, η ουλή σας εισέρχεται σε φάση «επιδερμικής αναδιαμόρφωσης», η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια!

Εάν η βλάβη είναι επιφανειακή, τότε το δέρμα σας μπορεί να αναγεννηθεί πλήρως. Για βαθύτερα τραύματα, συχνά παραμένει μια ουλή. Ωστόσο μπορείτε ακόμα να δράσετε για να συμβάλετε στην επούλωση της πληγής σας.

av_votre-peau_cicatrisation_processus_schema test
av_votre-peau_cicatrisation_types-cicatrices_4x5_473x590

Αναγνωρίστε τον τύπο της ουλής σας για να την αντιμετωπίσετε καλύτερα

Υπάρχουν πολλών ειδών ουλές. Η κατανόηση του τύπου της ουλής σας σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε σωστές συνήθειες και φροντίδα για την επούλωσή της. 

ΕΠΙΠΕΔΗ Ή ΛΕΥΚΗ - Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ουλής. Ομαλή και διακριτική, ξεθωριάζει με τον καιρό, μέχρι που μερικές φορές γίνεται σχεδόν αόρατη.

ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΗ - Πρησμένη και κοκκινωπή στο σημείο της αρχικής βλάβης, αυτός ο τύπος ουλής μπορεί να προκαλέσει κνησμό και να είναι επώδυνη. Οι ουλές αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με καλές συνήθειες.

ΧΗΛΟΕΙΔΗΣ - Κόκκινη, πρησμένη και συχνά επώδυνη, αυτός ο τύπος ουλής εξαπλώνεται γύρω από το αρχικό τραύμα. Οι ουλές αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή ή ακόμη και με χειρουργική επέμβαση. 

ΑΤΡΟΦΙΚΗ - Τα σημάδια αυτά παραμένουν μετά από σοβαρή ακμή ή ανεμοβλογιά, ενώ είναι συχνά κυκλικά και ελαφρώς βαθουλωμένα στο δέρμα. Η καλύτερη λύση γι’ αυτές τις ουλές είναι η πρόληψη.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επούλωση ουλών

«Η ουλή αυτή είναι πλέον μέρος του εαυτού μου. Σίγουρα θα προτιμούσα να μην την έχω! Όμως, χάρη στην περιποίηση που της παρείχα, έχει μειωθεί. Την έκανα δική μου και πλέον την αποδέχομαι».

Julia38 ετών

Ο χρυσός κανόνας για καλή επούλωση: δράστε γρήγορα

Μια «ξεγυρισμένη» πτώση με ποδήλατο, ένα μαχαίρι που γλιστράει στην κουζίνα, μια πληγή που μολύνεται, μια χειρουργική επέμβαση... Το δέρμα μας φέρει όλα τα σημάδια των εμπειριών μας. 

Αν και ορισμένες ουλές έχουν φευγαλέα εμφάνιση, άλλες διαρκούν περισσότερο. Κάποιες φορές μπορεί να είναι βαρύ να τις έχεις. Για να αποτρέψετε σε αυτά τα σημάδια να καταλάβουν πολύ χώρο στη ζωή σας, είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα και να είστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόοδο της επούλωσης. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε το τραύμα σας έχει μεγάλη σημασία για την ποιότητα της ουλής σας

Πώς να θεραπεύσετε καλά την ουλή σας

Σταματήστε τις ουλές ακμής

Όλοι έχουμε αναμνήσεις από την εφηβεία μας που θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε. Αλλά όταν φεύγουν τα σπυράκια, μερικές φορές παραμένουν οι ουλές, το ίδιο και η απογοήτευσή μας. Είναι δύσκολο να ζήσεις με τις ουλές. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις ουλές ακμής είναι να αποτρέψετε την εμφάνισή τους. Ας συζητήσουμε το θέμα αυτό.

Μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε τις ουλές ακμής

av_votre-peau_cicatrisation_acne_asiatique_jeune-femme_1x1 473x473

Πώς μπορείτε να φροντίσετε την ουλή σας μετά από χειρουργική επέμβαση

Δεν πρέπει να υποτιμούνται οι σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις μιας μετεγχειρητικής ουλής. Ποια είναι τα μυστικά για να ζήσετε καλά με την ουλή σας; Φροντίστε την ουλή σας με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα, σε συνδυασμό με τακτικό μασάζ.

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5

 

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση της ουλής σας μετά από χειρουργική επέμβαση

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
 

Ουλές και ήλιος, κακός συνδυασμός. Αποφύγετέ τον με κάθε κόστος! Εάν η ουλή σας δεν καλύπτεται από επίδεσμο ή τα ρούχα σας, προστατέψτε την με ένα προϊόν πολύ υψηλής αντηλιακής προστασίας.

Όλες οι καλές συνήθειες που χρειάζεστε για να προστατευτείτε από τον ήλιο

av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_1x1 473x473

Πώς να αποφύγετε τις ουλές της ανεμοβλογιάς

Η ανεμοβλογιά είναι γραμμένη στο βιβλιάριο υγείας... Αποτελεί όμως και ένα στάδιο στη ζωή μας ως γονείς. Μην το ξεχνάμε αυτό! Είναι δύσκολο να βλέπετε το παιδί σας να ταλαιπωρείται από την ανεπιθύμητη παρόρμηση να ξυστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, οι φουσκάλες που θα ξύσουν θα αφήσουν σημάδια. Πρέπει να ηρεμήσετε τα πράγματα;

Μάθετε πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τον κνησμό και να ενθαρρύνετε την επούλωση της ανεμοβλογιάς

Τα οφέλη του μασάζ για την ουλή σας

Ηρεμήστε και χαλαρώστε. Ώρα για μασάζ! Για να βελτιώσετε την εμφάνιση της ουλής σας, συνδυάστε τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων με λίγο μασάζ για να μειώσετε τις συμφύσεις. Θέλετε να αρχίσουμε;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σωστό μασάζ στις ουλές σας

av_votre-peau_cicatrisation_massage_1x1 473x473

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό.

Ο χρυσός κανόνας είναι να ενεργείτε γρήγορα, με την ανάλογη προσοχή και τις σωστές ενέργειες. 3 βήματα για μικροτραυματισμούς.
1/ Καθαρίστε την πληγή σας με νερό και ήπιο σαπούνι.
2/ Εφαρμόστε επουλωτική κρέμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να καταπραΰνετε, καθαρίσετε και επανορθώσετε το δέρμα σας.
3/ Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο με αντηλιακή κρέμα εξαιρετικά υψηλής προστασίας (SPF50+).
Τα τελευταία νέα για το πώς να επουλώνετε σωστά τις ουλές σας

Ένας απλός τραυματισμός που δεν αντιμετωπίζεται σωστά μπορεί γρήγορα να επιδεινωθεί. Θα πρέπει να παρατηρείτε προσεκτικά τα σημεία μόλυνσης. Ύποπτο έκκριμα, δυσάρεστη οσμή, επίμονη ερυθρότητα, πρήξιμο, αίσθηση καύσου, έντονος πόνος... Όλα αυτά μαρτυρούν ότι η επούλωσή σας δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε. Μην περιμένετε: συμβουλευτείτε γρήγορα έναν ειδικό.

Η κρούστα αποτελεί σημάδι κακής επούλωσης της ουλής. Όσο υπάρχει η κρούστα, το δέρμα δεν μπορεί να επανορθωθεί μόνο του. Προς αποφυγή αυτού, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα προϊόν επανόρθωσης του δέρματος.

Όπως συμβαίνει με πολλά προβλήματα που αφορούν το σώμα και το δέρμα σας, η βασική λύση είναι η πρόληψη. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε ουλές ακμής είναι να αντιμετωπίσετε σωστά την ακμή σας. Εάν έχετε γρατζουνίσει ένα σημείο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρέμα που θα προάγει την επανόρθωση και θα περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης σημαδιών.
Πώς να αποφύγετε τις ουλές ακμής

Η επούλωση εξαρτάται από τον τύπο, τη σοβαρότητα και τη θέση του τραύματος. Ορισμένα σημεία του σώματος επουλώνονται λιγότερο καλά από άλλα (θώρακας, στέρνο, πλάτη και αρθρώσεις). Ωστόσο διαδραματίζουν καίριο ρόλο πολλοί επιπλέον παράγοντες: η γενική κατάσταση της υγείας σας, η διατροφή σας, το αν καπνίζετε, η ηλικία σας, ο τύπος του δέρματός σας, κ.λπ.
Τα τελευταία νέα για το πώς να επουλώνετε σωστά τις ουλές σας

20-gouttes_logo_eta le don d_apaiser_ft carre

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ
Τα απαραίτητα για την επανόρθωση, την καταπράυνση και τον καθαρισμό του ευαίσθητου, ερεθισμένου δέρματος για όλη την οικογένεια.
av_cicalfate_repairing-protective-cream_front_40ml_3282770204667

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική κρέμα για όλα τα είδη δερματικών προβλημάτων: από ξηρότητα και ερυθρότητα μέχρι δερματικά εξανθήματα, η κρέμα αυτή πρέπει να βρίσκεται πάντα στο ντουλάπι σας

Christiane, 69 ετών

Ανακαλύψτε το προϊόν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ

Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα μας, ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές. Νιώθετε φαγούρα; Τσιμπήματα; Αίσθηση καψίματος; Σας ενημερώνουμε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ώστε να καταπραΰνετε το εξάνθημά σας και να φροντίσετε το ευαίσθητο δέρμα σας.
Επιστροφή στην κορυφή