Περιεχόμενα

Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η ουλή σας επουλώνεται καλά;

Γιατί είναι τόσο σημαντική η παρακολούθηση της επούλωσής σας;

Όταν το δέρμα σας τραυματίζεται, ενεργοποιείται ένας φυσικός μηχανισμός επούλωσης για την επανόρθωσή του. Αυτή είναι η μαγεία του σώματός σας! Ένα ολόκληρο γκρουπ κυττάρων αναλαμβάνει δράση για να αναπλάσει το δέρμα σας, βήμα-βήμα. Σταματούν την αιμορραγία, προστατεύουν, απολυμαίνουν και κλείνουν την πληγή προτού προβούν σε αναδόμηση του ιστού... Ο μεταβολισμός σας τίθεται σε δοκιμασία για να προσφέρει επούλωση! Ναι, το δέρμα σας έχει εκπληκτικές φυσικές δυνάμεις. Όμως προσέξτε τον κίνδυνο επιπλοκών που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την επούλωση. Παραμείνετε σε εγρήγορση και προσφέρετε στο δέρμα σας τη σωστή φροντίδα.

Μια ουλή μπορεί να χρειαστεί αρκετούς μήνες ή ακόμη και χρόνια για να επιτύχει την τελική εμφάνισή της. Οπότε τα νέα είναι καλά. Έχετε χρόνο για να ενεργήσετε... Όμως όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο! Βοηθήστε τον εαυτό σας παρέχοντάς του μεγαλύτερες πιθανότητες να έχετε μία όμορφη ουλή, χρησιμοποιώντας κρέμες και άλλες κατάλληλες θεραπείες.

Κανόνας 1: προσέχετε καλά το τραύμα σας 

Η ποιότητα της ουλής σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το τραύμα σας. Μια πληγή είναι μια ζωντανή περιοχή και η εμφάνισή της θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, περισσότερο ή λιγότερο γρήγορα, ανάλογα με τη φύση της βλάβης

Με απλά λόγια: αν η πληγή σας είναι κόκκινη κατά τα αρχικά στάδια, αυτό αποτελεί συνήθως καλό σημάδι.  Σημαίνει ότι ο ουλώδης ιστός σας επουλώνεται. Προσέξτε όμως αν δείτε να έχει κιτρινωπή, κολλώδη εμφάνιση ή μαυριδερό χρώμα ή/και κηλίδες. 

Πότε πρέπει να ανησυχείτε;

 Εάν το τραύμα σας δεν έχει επουλωθεί έπειτα από 6 εβδομάδες, γίνεται επώδυνο, έχει πολλές εκκρίσεις ή δυσάρεστη οσμή, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας.

av_votre-peau_cicatrisation_plaie-infection_1x1 473x473

Καλές συνήθειες για καλή ίαση

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για όλη την οικογένεια ώστε να θεραπεύει καθημερινούς τραυματισμούς; Διαβάστε, ξαναδιαβάστε και απομνημονεύστε αυτές τις συνήθειες, ώστε να μην αναρωτιέστε κάθε φορά!

1: Καθαρισμός
Είναι τα χέρια σας καθαρά; Καθαρίστε την πληγή σας με ήπιο σαπούνι και νερό για να απομακρύνετε ξένα σώματα. Κατόπιν στεγνώστε το τραύμα, κατά προτίμηση με κομπρέσα. Σε περίπτωση μεγάλου τραύματος, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να απομονώσετε το τραύμα με επίδεσμο.

2: Επιτάχυνση της επανόρθωσης
Εφαρμόστε κρέμα επούλωσης τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να τονώσετε τη διαδικασία επανόρθωσης του δέρματος. Εάν το τραύμα σας έχει πύον, επιλέξτε σύνθεση η οποία προσφέρει ξηρότητα.

3: Αντηλιακή προστασία
Στις ουλές δεν αρέσει ο ήλιος. Τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, λάβετε κατάλληλα μέτρα για να απολαμβάνετε τον ήλιο με απόλυτη ασφάλεια.

 

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι πρέπει να τρώω για να θεραπευτώ σωστά;

Το σώμα και το δέρμα σας χρειάζονται μια υγιεινή διατροφή με ποικιλία για να επουλωθούν σωστά. Η τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσετε νέες συνταγές! 

Γεμίστε το πιάτο σας με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, ακτινίδια, φράουλες, μαύρα φραγκοστάφυλα, πιπεριές, κόκκινες σταφίδες κ.λπ.) και πρωτεΐνες, όπως αυγά, κρέας και ψάρια. Θα πρέπει επίσης να επικεντρωθείτε σε τροφές πλούσιες σε σίδηρο: θαλασσινά, κόκκινο κρέας, όσπρια κ.λπ. 

Ορισμένες τροφές πρέπει να αποφεύγονται, όπως το γάλα, η ζάχαρη (δυστυχώς!) και ορισμένα μπαχαρικά (κουρκουμάς, τζίντζερ κ.λπ.).

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τα απαραίτητα για την επανόρθωση, την καταπράυνση και τον καθαρισμό του ευαίσθητου, ερεθισμένου δέρματος για όλη την οικογένεια.

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Επανορθώνει - Στεγνώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική...

Καταπραΰνει - Επανορθώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Καταπραΰνει - Σβήνει τις ουλές

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φραγμού

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φ...

Ενυδατώνει - Προστατεύει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή