av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Επεξήγηση των δερματικών εξανθημάτων

Τα δερματικά εξανθήματα είναι μέρος της ζωής, της φθοράς και της επανόρθωσης του δέρματος. Το δέρμα μας αποτελεί την πρώτη μας ασπίδα απέναντι στον έξω κόσμο. Μας προστατεύει καθημερινά από πολλούς διαφορετικούς ερεθισμούς. Ωστόσο μερικές φορές γίνεται «υπερβολικό»: ορισμένοι παράγοντες μεταβάλλουν τον δερματικό φραγμό και προκαλούν φλεγμονή.

Ερυθρότητα, πρήξιμο, κηλίδες, κάψιμο, αίσθηση τραβήγματος, κνησμός... Τα δερματικά εξανθήματα έχουν πολλές μορφές και εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων περιοχών. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την αιτία για να αντιμετωπίσετε το δερματικό εξάνθημα καταλλήλως. Το δέρμα σας σάς έχει ανάγκη: βοηθήστε το να καταπραϋνθεί και να επανορθωθεί...

Πώς να ξεχωρίσετε ένα δερματικό εξάνθημα από μια αλλεργία

Ερυθρότητα στο πρόσωπο, κηλίδες στα χέρια, σπυράκια ανάμεσα στα δάχτυλα ή στη κόγχη του ματιού... Όταν το δέρμα ζητάει βοήθεια, είναι φυσικό να θέλουμε να βρούμε μια εξήγηση. Και μερικές φορές τίθεται το ερώτημα: πρόκειται για αλλεργία ή «απλώς» για δερματικό εξάνθημα

Γενικά, τα δερματικά εξανθήματα είναι πολύ πιο συχνά από τις πραγματικές δερματικές αλλεργίες. Μοιάζουν με μια αρκετά τοπική φλεγμονή στο σημείο επαφής με έναν ερεθιστικό παράγοντα.

Οι αλλεργίες, από την άλλη, αποτελούν ανοσολογική αντίδραση (σε ένα αλλεργιογόνο). Στο δέρμα, αυτό εμφανίζεται με συμπτώματα: κόκκινες κηλίδες με μικρά κυστίδια εκζέματος, έντονο κνησμό, πρήξιμο και πύον, ενώ μερικές φορές συνοδεύεται από πολύ έντονο κνησμό.
Εάν εμφανίζετε αλλεργικές αντιδράσεις, συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας. Ενδέχεται να σας παραπέμψει σε δερματολόγο ή αλλεργιολόγο ώστε να πραγματοποιήσετε τεστ αλλεργίας και να προσδιορίσει τον παράγοντα που προκαλεί την αντίδραση του δέρματός σας.

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_1 473x473
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_2 473x473

«Το εξάνθημα που εμφάνιζα στο πρόσωπό μου είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία και στην αυτοπεποίθησή μου. Εξαιτίας αυτού, έγινα επίσης ιδιαιτέρως «ευερέθιστη»! Από τότε που εντόπισα την αιτία και προσάρμοσα αντίστοιχα την προσωπική φροντίδα μου, δεν το σκέφτομαι καν πλέον!»

Aurélie42 ετών

Ερεθισμός εξ επαφής: το πιο κοινό δερματικό εξάνθημα

Μεταξύ των πιο κοινών τύπων δερματικών εξανθημάτων είναι ο ερεθισμός εξ επαφής (ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής). Αυτό το δερματικό εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί όταν ένα ρούχο τρίβεται επανειλημμένα πάνω στο πηγούνι, όταν υπάρχει τριβή μεταξύ του δέρματος των μηρών, κατά την εφίδρωση στη διάρκεια άθλησης, αντίδραση σε ένα κακώς ανεκτό προϊόν (κρέμα, απορρυπαντικό κ.λπ.), καθώς και σε μικρούς καθημερινούς τραυματισμούς... Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες να έρθετε σε επαφή με ερεθιστικούς παράγοντες! Πώς μπορείτε να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα σας με λίγα απλά βήματα; Θα σας τα πούμε όλα!

Προλάβετε και καταπραΰνετε το δερματικό εξάνθημά σας

SOS για τον ερεθισμένο ποπό του μωρού

Ωχ... Είναι δύσκολο για εσάς να βλέπετε το ποπουδάκι του μωρού σας τόσο κόκκινο και πονεμένο. Όμως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το εξάνθημα της πάνας αποτελεί ήπιο δερματικό εξάνθημα που συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες, εάν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα.

 Όλα όσα χρειάζεστε για να περιποιηθείτε το μικρό σας!

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-fesses-bebe_1x1 473x473

Μολυσματικό δερματικό εξάνθημα: η επαγρύπνηση είναι το κλειδί

Έρπης, ανεμοβλογιά, έρπης ζωστήρα, έκζεμα προσώπου... Ορισμένα δερματικά εξανθήματα ενδέχεται να οφείλονται σε ιογενή, βακτηριακή ή μυκητιασική λοίμωξη, όπως συμβαίνει συχνά με τις λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων. Εάν πάσχετε από κάτι τέτοιο, φροντίστε να συμβουλευτείτε φαρμακοποιό ή γιατρό.

  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_varicelle_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_herpes_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_zona_4x5_367x460</span>

Τι γίνεται αν πρόκειται για δερματική ασθένεια;

Κηλίδες, ερυθρότητα, κνησμός... Έχετε ένα επαναλαμβανόμενο δερματικό εξάνθημα το οποίο έχει αρχίσει να καταλαμβάνει πολύ χώρο στη ζωή σας Ίσως πρόκειται για χρόνια δερματική νόσο, όπως ψωρίαση ή έκζεμα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές καταπραϋντικές λύσεις.

Όλες οι συμβουλές μας για την αντιμετώπιση της ψωρίασης και του εκζέματος

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Φροντίστε το δέρμα σας επιλέγοντας προϊόντα με βέλτιστη ανοχή για το ευαίσθητο δέρμα (με ελάχιστα συστατικά) και αποφεύγοντας εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες (όπως κρύο, ζέστη, άνεμο και ήλιο). Προσέξτε επίσης παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής: εξαλείψτε παράγοντες που προκαλούν άγχος, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, ορισμένα τρόφιμα και, φυσικά... Το στρες.

av_votre-peau_cicatrisation_peau-irritee_apaiser_1x1 473x473

Συμβουλές για θεραπεία του δερματικού εξανθήματος

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές αιτίες δερματικού εξανθήματος. Έτσι, φυσικά, οι λύσεις ποικίλλουν... Ωστόσο, μπορείτε να απαλλαγείτε από τους περισσότερους τύπους δερματικών εξανθημάτων με μερικά πολύ απλά βήματα. Πρέπει να ηρεμήσουμε;

  • Επιστρέψτε στο δέρμα να ξεκουραστεί σταματώντας τη χρήση οποιουδήποτε ύποπτου προϊόντος.
  • Καθαρίστε το δέρμα σας με ένα προϊόν με pH που ταιριάζει με αυτό της επιδερμίδας.

  • Εφαρμόστε ένα κατάλληλο προϊόν περιποίησης που μπορεί να ανεχθεί το δέρμα σας, για να βοηθήσετε στην επανόρθωση του δέρματος.
  • Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο με μια αντηλιακή κρέμα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντιμετώπιση του καθημερινού δερματικού εξανθήματος

Δέρμα και COVID-19: ας μιλήσουμε γι' αυτό

Μάσκες προσώπου, αλλαγές στον τρόπο ζωής, άγχος... Το δέρμα σας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Αυτή η πρωτοφανής κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση δερματικού εξανθήματος. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να καταπραΰνετε και να φροντίζετε το δέρμα σας.

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια του COVID-19

av_votre-peau_cicatrisation_covid-19_1x1 473x473

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τα απαραίτητα προϊόντα για επανόρθωση, καταπράυνση και καθαρισμό του ευαίσθητου, ερεθισμένου δέρματος για όλη την οικογένεια.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό.

Ναι. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, ειδικά σε όσους είναι ευαίσθητοι. Το άγχος επηρεάζει την ανοσία του δέρματός μας, καθιστώντας το περισσότερο εύθραυστο και λιγότερο ικανό να αναπλάθεται. Μπορεί να οδηγήσει απευθείας σε έκζεμα, ψωρίαση, ακμή και άλλες παθήσεις. Ποια είναι η λύση; Ανακαλύψτε τρόπους διαχείρισης του άγχους και αισθανθείτε καλύτερα με το δέρμα σας.

Τα περισσότερα καθημερινά δερματικά εξανθήματα σχετίζονται με την επαφή με έναν ερεθιστικό παράγοντα (τριβή, κρύο, άνεμος, ήλιος, αντίδραση σε κάποιο προϊόν, κ.λπ.). Ωστόσο, ορισμένα εξανθήματα ενδέχεται να οφείλονται σε ιογενή, βακτηριακή ή μυκητιασιακή λοίμωξη και πιθανώς να απαιτούν φαρμακευτική αγωγή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας.
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις αιτίες των δερματικών εξανθημάτων

Η αντιμετώπιση ενός δερματικού εξανθήματος εξαρτάται φυσικά από την αιτία. Υπάρχουν ωστόσο μερικοί τρόποι για να καταπραΰνετε το φλεγμονώδες δέρμα σας: εντοπίστε τον ερεθιστικό παράγοντα και εξαλείψτε τον (αυτή θα είναι η «αποστολή» σας!), χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι και εφαρμόστε κρέμα επανόρθωσης του δέρματος.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φροντίσετε το δερματικό εξάνθημά σας

Η θεραπεία των πρωκτικών δερματικών εξανθημάτων εξαρτάται από την αιτία. Η καλή υγιεινή είναι φυσικά απαραίτητη: καθαρίστε απαλά την περιοχή μετά από κάθε κένωση, είτε με νερό ή με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν χωρίς σαπούνι και στεγνώστε καλά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε καταπραϋντικές, επουλωτικές κρέμες. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό υγείας εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται.

Συνιστάται έντονα να συμβουλευτείτε γιατρό για να προσδιορίσετε την αιτία του δερματικού εξανθήματος. Ορισμένα δερματικά εξανθήματα στην ευαίσθητηπεριοχή σχετίζονται με βακτηριακή, μυκητιασική ή ιογενή λοίμωξη και χρήζουν ιατρικής περίθαλψης. Για ορισμένους τύπους φλεγμονών, όπως αυτές του αιδοίου (αιδοιοκολπίτιδα) ή της βαλάνου (βαλανίτιδα), μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια θεραπεία που συνδυάζει χαλκό και ψευδάργυρο για αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση.

Με απλά λόγια, το εξάνθημα από την πάνα αποτελεί εξάνθημα το οποίο προκαλείται επειδή οι μηροί του μωρού σας γίνονται υγροί και όξινοι (από τη χρήση της πάνας). Για να το αποφύγετε αυτό, είναι επομένως απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά την πάνα του παιδιού σας. Τι γίνεται όμως εάν προκληθεί εξάνθημα ούτως ή άλλως; Καταπραΰνετε το μωρό σας με απαλές, καταπραϋντικές, επανορθωτικές κρέμες.
Τα τελευταία νέα σε ό,τι έχει να κάνει με το εξάνθημα από την πάνα

AV_CICALFATE_Brand-website_Cicalfate-plus -Repair-cream

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Από τότε που ανακάλυψα αυτό το προϊόν, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Η επιδερμίδα μου επανήλθε μετά από ένα μεγάλο σπυράκι και ανέκτησε την ελαστικότητά της.

Karine, 42 ετών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΟΥΛΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΟΥΛΩΝ

Μια γρατζουνιά στο γόνατο, ένα κόψιμο στο δάχτυλο, ένα έγκαυμα στο χέρι, μια εκδορά στο πρόσωπο... Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά! Η γνωστή ομάδα καθημερινών μικροτραυματισμών! Γνωρίζετε όμως πώς να τα φροντίζετε σωστά ώστε να αποφύγετε τα ιδιαίτερα ορατά σημάδια στο δέρμα σας; Συμβουλές, κόλπα και κάποια εξτρά... Θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλή ίαση των ουλών σας.
Επιστροφή στην κορυφή