Περιεχόμενα

Επούλωση μετά από τατουάζ

Το πήρατε απόφαση. θα το κάνετε. Το τατουάζ των ονείρων σας! Πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή που θα σημαδέψει εσάς και το δέρμα σας για πάντα. Και δεδομένου ότι θέλετε να ξεχωρίζει και να διατηρηθεί για την υπόλοιπη ζωή σας, η απόφαση αυτή δεν πρέπει να ληφθεί επιπόλαια. Εδώ, θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε το τατουάζ σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

av_cicalfate_paulina_015-1x1 473x473

Πώς να θεραπεύσετε σημάδια από τατουάζ

Τα τατουάζ είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Αλλά ποτέ δεν αποτελούσε μια απλή διαδικασία.
Για να εισάγει το μελάνι κάτω από την επιδερμίδα, ο tattoo artist πρέπει να τρυπήσει το δέρμα χιλιάδες φορές με μια βελόνα η οποία περιέχει μείγμα διαλυτών και χρωστικών ουσιών. Όλα αυτά είναι σαν μικρές πληγές στο δέρμα σας, οι οποίες ανοίγουν την πόρτα στα βακτήρια. Γι' αυτό, είναι απαραίτητο να φροντίζετε το τατουάζ σας ώστε να αποφύγετε τυχόν μόλυνση, να βοηθήσετε την επούλωση και να απολαύσετε πλήρως το νέο έργο τέχνης σας.

Ένα τατουάζ αποτελεί σημάδι στο δέρμα σας για το υπόλοιπο της ζωής σας. Επιλέξτε προσεκτικά τον tattoo artist με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Βεβαιωθείτε ότι σέβεται τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες φροντίδας που θα σας υποδείξει. Πάνω απ' όλα, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί: το δέρμα σας επουλώνεται σταδιακά. Και όσο καλύτερη η επούλωση, τόσο πιο όμορφο θα είναι το τατουάζ σας!

Αναγνώριση κακής επούλωσης τραυμάτων

Συμβουλές για το πώς να αναγνωρίζετε σημάδια μόλυνσης χωρίς να πανικοβάλλεστε τη στιγμή που νιώθετε φαγούρα ή γαργάλημα.
Τις πρώτες ημέρες, το δέρμα σας θα είναι ζεστό και πιθανώς θα βγάζει ένα υγρό μείγμα από πλάσμα και μελάνι. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα σας θα αρχίσει να ξεφλουδίζει και το τατουάζ σας πιθανόν να σας προκαλεί φαγούρα. Αυτό αποτελεί συνήθως καλό σημάδι! Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σας αναπλάθεται. 

Υπάρχουν συμπτώματα που αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια; 

Ναι, σίγουρα. Εάν το τατουάζ σας έχει βυθισμένη όψη, υπάρχει ένα ύποπτο έκκριμα το οποίο επιμένει, σας δίνει έντονο πόνο ή ερυθρότητα ή έχετε πυρετό, συμβουλευτείτε το συντομότερο δυνατό τον γιατρό σας.
 

av_cicalfate_paulina_108-1x1_3282770148763 473x473

Φροντίστε το τατουάζ σας

Καλές συνήθειες

Για 2-3 εβδομάδες: καθαρισμός και επανόρθωση

Στο τέλος της συνεδρίας, ο tattoo artist σας θα προστατεύσει το τατουάζ σας με μια διαφανή μεμβράνη, την οποία θα πρέπει να αφαιρέσετε σε καθορισμένο χρόνο. Έπειτα, 2 έως 3 φορές την ημέρα: καθαρισμός του τατουάζ με σαπούνι φυσιολογικού pH ή καθαρό νερό και απαλό στέγνωμα. Μόλις επουλωθεί η επιδερμίδα, μπορείτε να εφαρμόζετε ένα λεπτό στρώμα επουλωτικής κρέμας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας: φροντίστε να ενυδατώνετε και να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο

Φροντίστε να ενυδατώνετε το τατουάζ σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διατηρηθεί η διαύγειά του και προστατέψτε το από τον ήλιο με μια κρέμα υψηλής προστασίας (SPF 50+) για να διατηρήσετε την ένταση των χρωμάτων του. Ένα όμορφο τατουάζ αποτελεί έργο ζωής!

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Θέλετε περισσότερες συμβουλές για ένα όμορφο τατουάζ;

  • Να είστε ασυμβίβαστοι σε ό,τι έχει να κάνει με την υγιεινή σας. Οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το τατουάζ σας κατά τη διαδικασία της επούλωσης πρέπει να είναι καθαρά: χέρια, πετσέτες, ρούχα, σεντόνια κ.λπ.
  • Μην ξύνετε το τατουάζ σας! Διακινδυνεύετε να σκίσετε τις ουλές και να αφήσετε σημάδια. 
  • Αποφύγετε την κολύμβηση (λουτρά, θάλασσα, πισίνα, καθώς επίσης σάουνες και σπα). 
  • Κάντε ένα μικρό διάλειμμα από τις αθλητικές δραστηριότητές για 1 έως 2 εβδομάδες μετά το τατουάζ: η επιδερμίδα πρέπει να ξεκουραστεί για να επουλωθεί σωστά.
  • Φορέστε φαρδιά, άνετα ρούχα για να αποφύγετε την τριβή, η οποία επιβραδύνει την επούλωση.
Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τα απαραίτητα για την επανόρθωση, την καταπράυνση και τον καθαρισμό του ευαίσθητου, ερεθισμένου δέρματος για όλη την οικογένεια.

Cicalfate POST ACTE, POST-TATTOO Επανορθωτική Emulsion

Cicalfate POST ACTE, POST-TATTOO Επαν...

Καταπραΰνει - Ενυδατώνει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή