Περιεχόμενα

Πρόληψη και θεραπεία του εξανθήματος από την πάνα

av_votre-peau_cicatrisation_erytheme-fessier_1x1 473x473

Τι ακριβώς είναι το εξάνθημα πάνας;

Το εξάνθημα πάνας αποτελεί δερματικό εξάνθημα στον ποπό του μωρού σας, το οποίο εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του.
Όπως γνωρίζετε, το δέρμα λειτουργεί ως προστατευτικός φραγμός έναντι των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων. Όμως το δέρμα του μωρού σας είναι ακόμα πολύ λεπτό και εύθραυστο (και τόσο μαλακό, πάνω απ' όλα!). Ωστόσο, ο ποπός του μωρού σας είναι εκτεθειμένος μέρα και νύχτα σε υγρασία, θερμότητα και τρίψιμο από τις πάνες. Εκτίθεται επίσης στην οξύτητα των κοπράνων και των ούρων και μερικές φορές σε προϊόντα τα οποία δεν είναι καλά ανεκτά. Το αποτέλεσμα είναι ότι μερικές φορές το δέρμα παθαίνει φλεγμονές. Αλλά μην ανησυχείτε - μπορείτε να το ξεφορτωθείτε γρήγορα με τη σωστή φροντίδα.

Στα μωρά, ο δερματικός φραγμός απέχει πολύ από το να αποτελεί πλήρη φραγμό. Επομένως, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν μετά από λίγες ημέρες το εξάνθημα της πάνας δεν έχει υποχωρήσει ή εάν φοβάστε για πιθανή δευτερογενή λοίμωξη, ζητήστε οπωσδήποτε ιατρική συμβουλή.

Πώς αντιμετωπίζεται το εξάνθημα πάνας;

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε το εξάνθημα πάνας; Το εξάνθημα πάνας εμφανίζεται ως ξηρή ή πυώδης ερυθρότητα, κηλίδες ή μικρά σπυράκια στους γλουτούς, τους μηρούς και τα γεννητικά όργανα. Η περιοχή μπορεί επίσης να είναι ζεστή στην αφή. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, πονάει, συνεπώς το μωρό σας μπορεί να είναι αναστατωμένο και γκρινιάρικο. Αν λάβετε τα σωστά μέτρα, τα συμπτώματα συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες. Θέλετε να αρχίσουμε;

Φροντίδα για τους γλουτούςτου μωρού: οδηγίες χρήσης

  • Πλύνετε τον ποπό με ένα ήπιο προϊόν φυσιολογικού pH και στεγνώστε καλά.
  • Ψεκάστε με ιαματικό Νερό για να αυξήσετε την καταπραϋντική δράση.
  • Εφαρμόστε καταπραϋντική και επανορθωτική κρέμα. Σε περίπτωση δερματικού εξανθήματος με πύον, επιλέξτε μια ξηραντική σύνθεση. 
  • Αερίστε! Αφήστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των γλουτών του μωρού σας ελεύθερο να αεριστεί. Το μωρό σας θα το λατρέψει!
av_votre-peau_cicatrisation_fesses_bebe_mode-d-emploi_1x1 473x473

Πώς εφαρμόζετε την κρέμα;

Ας ακούσουμε μερικές τεχνικές συμβουλές!

1. Θα χρειαστείτε άψογη υγιεινή!
Ένα εξάνθημα πάνας μπορεί να είναι καλοήθες, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί δερματική βλάβη. Για να αποφύγετε κάθε κίνδυνο μόλυνσης, είναι επομένως απαραίτητο να πλένετε καλά τα χέρια σας προτού αλλάξετε πάνα και εφαρμόσετε την κρέμα. Αν είστε ο τύπος του ανθρώπου που βρίσκεται πάντα εν κινήσει και αλλάζει το μωρό του σε ένα παγκάκι ή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τζελ αλκοολούχο και αντισηπτικό.

2. Εφαρμόστε απαλά την κρέμα.
Το μωρό σας πονάει και δεν θέλετε να το επιβαρύνετε. Φροντίστε, λοιπόν, τον ποπό τουμε προσοχή! Απλώστε την κρέμα σε καθαρό δέρμα και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι θα λέγατε για την προσέγγιση «πρόληψη έναντι θεραπείας»;

Πώς μπορείτε να αποφύγετε το εξάνθημα από την πάνα; Είναι σίγουρα αλήθεια ότι αν μπορούσατε να το αποφύγετε (μαζί με μερικές ταραγμένες νύχτες!), θα ήταν καλύτερα για εσάς και το μωρό σας. 

  • Αγοράστε σωστό μέγεθος πάνες και μην τις σφίγγετε υπερβολικά, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας.
  • Αλλάζετε την πάνα όσο το δυνατόν συχνότερα για να αποφύγετε αλλοιώσεις.
  • Καθαρίζετε τον ποπό σε κάθε αλλαγή πάνας με ένα πολύ ήπιο προϊόν χωρίς σαπούνι (από μπροστά προς τα πίσω για τα κορίτσια). Στεγνώστε καλά τους γλουτούς και τις πτυχές τους, ταμποναριστά. 
  • Για προληπτικούς λόγους, εφαρμόστε μια προστατευτική κρέμα μετά από κάθε αλλαγή πάνας.
Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τα απαραίτητα για την επανόρθωση, την καταπράυνση και τον καθαρισμό του ευαίσθητου, ερεθισμένου δέρματος για όλη την οικογένεια.

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Επανορθώνει - Στεγνώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική...

Καταπραΰνει - Επανορθώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Καταπραΰνει - Σβήνει τις ουλές

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φραγμού

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φ...

Ενυδατώνει - Προστατεύει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή