Περιεχόμενα

Αποτρέψτε και καταπραΰνετε το δερματικό εξάνθημά σας

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Αναγνωρίζοντας πότε το δέρμα είναι ερεθισμένο

Το 20% του πληθυσμού γεννιέται με ευαίσθητο δέρμα, αλλά είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε περιστασιακά δερματικά εξανθήματα. Καθημερινά χτυπήματα, τρίψιμο, χρήση προϊόντων που το δέρμα δεν αντέχει, κλίμα, λοιμώξεις... Αυτοί οι εξωτερικοί επιβλαβείς παράγοντες αλλοιώνουν τον δερματικό φραγμό και προκαλούν φλεγμονή στο δέρμα σας. Μπορείτε να το δείτε: ερυθρότητα, ξηρότητα, σκασίματα... Και μπορείτε να το νιώσετε: κάψιμο, αίσθηση τραβήγματος, πόνος και μερικές φορές φαγούρα... Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Βοηθήστε το δέρμα σας να καταπραϋνθεί με τη σωστή φροντίδα!

Ορισμένα δερματικά εξανθήματα είναι προσωρινά και ξεχνιούνται αμέσως μόλις εμφανιστούν. Άλλα έχουν την τάση να επιστρέφουν. Αν σκεφτείτε ότι το δέρμα είναι η πρώτη σας επαφή με τον έξω κόσμο, είναι πολύ εύκολο να φανταστείτε τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα χρόνια εξανθήματα στη ζωή σας. Υπάρχει η σωματική ταλαιπωρία, αλλά υπάρχει και η συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ταλαιπωρία... Γι' αυτό είναι σημαντικό να αναλάβετε δράση!

ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ: Ο ΟΔΗΓΟΣ

Δεν είναι εύκολο να δώσει κανείς γενικές συμβουλές όταν πρόκειται για δερματικά εξανθήματα. Τα εξανθήματα έχουν ποικίλες αιτίες και μπορεί να εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος: πρόσωπο, βλέφαρα, άκρεςτων χειλιών, χέρια, μηρούς, βραχίονες... Ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως συμβαίνει με τα κολπικά εξανθήματα.  Η θεραπεία εξαρτάται από το δερματικό εξάνθημα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καταπραΰνετε το δέρμα σας. Θέλετε να αρχίσουμε;

Πώς μπορείτε να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα σας

  • Αφήστε το δέρμα σας να ξεκουραστεί: σταματήστε να χρησιμοποιείτε ύποπτα προϊόντα.
  • Καθαρίστε την ερεθισμένη περιοχή με χλιαρό νερό κι ένα προϊόν με pH που ταιριάζει με αυτό του δέρματος.
  • Εφαρμόστε κατάλληλη θεραπεία στην ερεθισμένη περιοχή για να βοηθήσετε την επανόρθωση του δέρματός σας.
  • Έχετε αμφιβολίες ή ανησυχίες; Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας.
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_conseils_traitement_1x1 473x473

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα εξανθήματα στο πρόσωπο

Ερυθρότητα, κηλίδες, σκασίματα... Εάν υπάρχει ένα σημείο του σώματος στο οποίο θα θέλαμε να μην έχουμε εξανθήματα, αυτό είναι το πρόσωπο, επειδή είναι το μόνο που βλέπουμε στον καθρέφτη. Πώς να προλάβετε και να καταπραΰνετε τα δερματικά εξανθήματα στο πρόσωπο πρωί και βράδυ; Ακολουθήστε ένα απλό τελετουργικό για το ευαίσθητο δέρμα σας.

- Καθαρίστε την επιδερμίδα σας με ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς σαπούνι, με pH που ταιριάζει με αυτό του δέρματος.
- Ψεκάστε ιαματικό Νερό για να καταπραΰνετε και να ηρεμήσετε το ερεθισμένο δέρμα σας – ένας ψεκασμός με σπρέι είναι ιδανικός για να καταπραΰνετε τον ερεθισμό από το ξυραφάκι και το ηλιακό έγκαυμα!

- Εφαρμόστε μια ουδέτερη, αντιερεθιστική ενυδατική κρέμα.
- Περιορίστε τη χρήση μακιγιάζ μέχρι να υποχωρήσει το δερματικό εξάνθημα.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Και πάνω απ' όλα, μην ξύνεστε!
 

Όταν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, κάποιες φορές καίει ή φαγουρίζει και είναι δύσκολο να μην υποκύψετε στην ανάγκη να το ξύσετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αντισταθείτε στην παρόρμηση. Το ξύσιμο μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μικροπλακών, οι οποίες αποτελούν ανοιχτές πύλες για τα βακτήρια και άλλα ανεπιθύμητα συστατικά που καθυστερούν την αποκατάσταση του δέρματός σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βρείτε το ζεν σας, να ενυδατώνεστε τακτικά και να εφαρμόζετε μια θεραπεία που βοηθά την επανόρθωση του δέρματος.

Θέλετε ένα μικρό καταπραϋντικό μπόνους; Αερίστε την περιοχή (χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα ή ένα κομμάτι χαρτόνι κ.λπ.) και/ή τοποθετήστε παγοκύστη.

Καλές συνήθειες για  καλή ίαση

Καλές συνήθειες για καλή ίαση

Είτε πρόκειται για πτώση με το ποδήλατο, είτε για έγκαυμα από το μπάρμπεκιου, είτε για κόψιμο κατά την κηπουρική, όποια κι αν είναι η ηλικία σας, είναι δύσκολο να ξεφύγετε από τις καθημερινές ατυχίες! Έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποκαταστήσετε το δέρμα σας και να αποφύγετε τις αντιαισθητικές ουλές.

Όλες οι συμβουλές μας για καλή επούλωση
Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τα απαραίτητα για την επανόρθωση, την καταπράυνση και τον καθαρισμό του ευαίσθητου, ερεθισμένου δέρματος για όλη την οικογένεια.

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Επανορθώνει - Στεγνώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική...

Καταπραΰνει - Επανορθώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Cicalfate+ Gel για τις Ουλές

Καταπραΰνει - Σβήνει τις ουλές

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φραγμού

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φ...

Ενυδατώνει - Προστατεύει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή