Περιεχόμενα

Υδροθεραπεία μετά τον καρκίνο: μια ιδιαίτερη στιγμή για να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας με ηρεμία και γαλήνη

Ουλές, πόνος, πολύ ξηρό δέρμα, εγκαύματα από την ακτινοθεραπεία, σωματική και ψυχική εξάντληση... οι θεραπείες για τον καρκίνο μπορούν να αφήσουν ίχνη - ορατά και αόρατα - στο σώμα. Η υδροθεραπεία είναι ένας τρόπος για να βρείτε ανακούφιση σε όλα τα επίπεδα χάρη στα οφέλη του ιαματικού νερού της Avène.

Τα οφέλη της θεραπείας μετά τον καρκίνο

Η παραμονή για μερικές εβδομάδες σε ένα καταπραϋντικό και περιποιητικό περιβάλλον επιτρέπει στους ασθενείς να χαλαρώσουν και να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους μετά από τη θεραπεία τους για τον καρκίνο. Αυτό το ιαματικό διάλειμμα σας προσφέρει τη δυνατότητα να ανακουφιστείτε από τις παρενέργειες της θεραπείας, καταπολεμώντας την ξηρότητα του δέρματος, τον κνησμό ή ακόμη και τις επιπτώσεις των ουλών και της ακτινοδερματίτιδας. Η θεραπεία μετά τον καρκίνο είναι επίσης ένας τόπος και μια περίοδος που σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε την ενέργειά σας. Πρόκειται για ένα καταπραϋντικό διάλειμμα, μια στιγμή ανάπαυλας, ένα καταφύγιο γαλήνης, που πλαισιώνεται από ειδικούς φροντιστές.

av_peau-cancer_cure-dermatologique_bain_1x1 472x472
av_peau-cancer_cure-dermatologique_douche_jets_1x1 472x472

 

Δερματολογική θεραπεία: ποια είναι τα οφέλη της;

Υπάρχουν πολλές θεραπείες για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία καρκίνου. Μεταξύ αυτών, η δερματολογική θεραπεία της Avène στοχεύει στην αντιμετώπιση των παρενεργειών στο δέρμα. Η χειρουργική επέμβαση, η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και οι στοχευμένες θεραπείες μπορούν να αφήσουν πολύ επώδυνα και ορατά σημάδια στο δέρμα. Οι προσαρμοσμένες και εξατομικευμένες ιαματικές θεραπείες συντελούν σημαντικά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας, της πάχυνσης του δέρματος και των σκασιμάτων ειδικότερα. Μειώνουν την ερυθρότητα, βελτιώνουν τις ουλές και καταπραΰνουν το δέρμα.

Υδροθεραπείες

Μετά από ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο, αισθανόμαστε πραγματικά υπέροχα, όπως μετά από μια θεραπεία. Όμως όχι! Το ιαματικό νερό της Avène είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την απαλότητα του δέρματος.

Isabelle, θεραπεία μετά από καρκίνο τον Ιούνιο του 2020

Μια συνταγογραφούμενη θεραπευτική αγωγή

Η υδροθεραπεία μπορεί να συνταγογραφηθεί από τον παθολόγο, τον ογκολόγο ή τον χειρουργό σας. Συμπληρώνουν μαζί σας το έντυπο Cerfa (αριθμός 11139*02) ώστε να λάβετε αποζημίωση από την ασφάλειά σας. Τα περισσότερα θεραπευτικά προγράμματα διαρκούν τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων 18 ημερών θεραπείας. Στείλτε το συμπληρωμένο έγγραφο Cerfa στην ασφαλιστική σας ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα καλύψει το κόστος της θεραπείας σας εντός τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Παρακαλούμε φυλάξτε αυτό το έγγραφο και παραδώστε το στο διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υδροθεραπείας την πρώτη ημέρα της θεραπείας σας. Θυμηθείτε να κλείσετε τη διαμονή σας για θεραπεία επικοινωνώντας με το Κέντρο Υδροθεραπείας (ραντεβού με τον ιατρό του spa, προγραμματισμός της θεραπείας και διαμονή).
Οι μικρότερες θεραπευτικές αγωγές διάρκειας μίας ή δύο εβδομάδων, όπως το πρόγραμμα SensiCure, δεν αποζημιώνονται.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα SensiCure

 

Πότε συνιστάται η συμμετοχή στη θεραπεία μετά τον καρκίνο της Avène;

Η υδροθεραπεία συνιστάται μετά το τέλος της θεραπείας του καρκίνου. Πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του ιατρού (ή του ογκολόγου) σας προκειμένου να προσδιορίσετε την κατάλληλη περίοδο. Ο θερμοθεραπευτής μπορεί επίσης να προτείνει ειδικές ενυδατικές θεραπείες (δερμοκαλλυντικές θεραπείες: μασάζ σώματος ή περιτυλίξεις του τριχωτού της κεφαλής για παράδειγμα), καθώς και σεμινάρια φυσικής αγωγής, όπως προσαρμοσμένη γυμναστική ή διαιτητική.

av_peau-cancer_medecin_consultation_suivi_1x1 472x472

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Εκμεταλλευθείτε πλήρως τα σεμινάρια υποστήριξης! Το ιαματικό νερό της Avène είναι το βασικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, ενώ η στοχευμένη υποστήριξη και οι συμβουλές μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας. Αυτό ισχύει για τα σεμινάρια και τις διαλέξεις που προσφέρει το Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène. Οι διαλέξεις για τη διαιτητική και τον αθλητισμό σας διδάσκουν τη θεωρία. Στα εργαστήρια, μαθαίνετε βήμα προς βήμα, στο πλαίσιο μιας ομάδας, προσαρμοσμένες και εξατομικευμένες τεχνικές φυσικής άσκησης ή χαλάρωσης. Και γιατί να μην μάθετε πώς να εφαρμόζετε μακιγιάζ στο πρόσωπό σας ώστε να εξαφανίζετε τα σημάδια κόπωσης και να αποκτάτε ξανά νεανική επιδερμίδα ή να καλύπτετε μια ουλή;

Τα εργαστήρια υποστήριξής μας

 

Υδροθεραπείες, η βάση του θεραπευτικού προγράμματος

Το Ιαματικό Νερό της Avène, είναι καταπραϋντικό, αντι-ερεθιστικό και ανακουφίζει τον κνησμό. Αποτελεί τη βάση των μετακαρκινικών θεραπειών. Στην αρχή της διαμονής σας, ο θερμοθεραπευτής θα φτιάξει για εσάς ένα ημερήσιο πρόγραμμα θεραπείας, διάρκειας περίπου 1,5 ώρας, από Δευτέρα έως Σάββατο. Τα ντους, τα μπάνια με υδρομασάζ, τα σπρέι και οι κομπρέσες θα σας καταπραΰνουν και θα προσφέρουν διαρκή ανακούφιση στο δέρμα σας. Το ιαματικό νερό της Avène μπορεί επίσης να καταναλωθεί ως πόσιμο νερό παρέχοντας τα οφέλη του εκ των έσω.

av_peau-cancer_cure-thermale_1x1 472x472
av_peau-cancer_soins-dermocosmetiques_massage_1x1 472x472

 

 

Δερμοκαλλυντικές θεραπείες: ήπιες συμπληρωματικές αγωγές

Αν και προαιρετικές κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι ειδικές ενυδατικές θεραπείες προσφέρουν ευεξία, παρατείνοντας τη δράση του ιαματικού νερού της Avène. Όλες αυτές οι θεραπείες χρησιμοποιούν μαλακτικά από το ίδιο νερό, τα οποία θρέφουν, καταπραΰνουν και απαλύνουν το δέρμα, προσφέροντας στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό

Αυτή η θεραπεία είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένη μετά από καρκίνο του δέρματος. Οι θεραπείες με βάση το ιαματικό νερό και οι δερμο-ενυδατικές θεραπείες βελτιώνουν την άνεση του δέρματος και την εμφάνιση των ουλών, ενώ τα φυσιοθεραπευτικά μασάζ ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος και προλαμβάνουν τις συμφύσεις.

Για τη διαχείριση των «απλών» παρενεργειών στο δέρμα, οι οποίες περιλαμβάνουν ελαφρώς ξηρό και ανελαστικό δέρμα, το πρόγραμμα SensiCure είναι ιδανικό. Ωστόσο, για την αντιμετώπιση των παρενεργειών στο δέρμα από την ακτινοθεραπεία, των φλεγμονωδών ουλών, των ουλών που προσκολλώνται στο δέρμα ή πριν από την αποκατάσταση του μαστού, μια θεραπεία υδροθεραπείας θα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Καθόλου. Οι θεραπείες συνιστώνται για όλους τους ασθενείς. Το Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène υποδέχεται και άνδρες, αν και είναι λιγότεροι σε σχέση με τις γυναίκες στις θεραπείες για μετά από καρκίνο.

Η υδροθεραπεία της Avène μετά τον καρκίνο δρα πολύ αποτελεσματικά κατά των παρενεργειών στο δέρμα, παρέχοντας ήπια περιποίηση σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον που λειτουργεί ταυτόχρονα υπό αυστηρές προδιαγραφές. Επιπλέον, γεφυρώνει την περίοδο μεταξύ του τέλους της θεραπείας και της επιστροφής στην κανονική ζωή. Μια πολύ σημαντική στιγμή για να ξαναχτίσετε τον εαυτό σας.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για την καταπράυνση του δέρματος

Προϊόντα Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθούν να νιώθετε καλύτερα με το δέρμα σας

Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα Αποκατάστασης Sterile Cosmetics®

Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα...

Ενυδατώνει - Ηρεμεί - Ενισχύει τον φραγμό του δέρματος

Tolérance CONTROL Καταπραϋντικό Baume Αποκατάστασης

Tolérance CONTROL Καταπραϋντικό Baume...

Ενυδατώνει - Ηρεμεί - Ενισχύει τον φραγμό του δέρματος

XeraCalm A.D Baume για Αναπλήρωση των Λιπιδίων

XeraCalm A.D Baume για Αναπλήρωση των...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Επιστροφή στην κορυφή