Περιεχόμενα

Το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου

Ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο προκαλούν δερματικά προβλήματα. Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο ή ευερέθιστο. Αυτό έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του ασθενούς. Οι περισσότερες από αυτές τις ενοχλήσεις εξαφανίζονται μόλις τελειώσουν οι θεραπείες. Εν τω μεταξύ, το δέρμα σας θα χρειαστεί την κατάλληλη υγιεινή και την ανάλογη φροντίδα για να ανακουφιστεί.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Αν το δέρμα σας έχει αποδυναμωθεί από τις θεραπείες για τον καρκίνο, είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην επιδεινώσετε τις παρενέργειες πάνω στο δέρμα σας. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να κάνετε σωστή επιλογή των προϊόντων. Για τον καθαρισμό, επιλέξτε εξαιρετικά πλούσια gel, έλαια ή δερματολογικές πλάκες χωρίς σάπωνες ή άρωμα, και με φυσιολογικό pH. Για να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία, συνιστάται να εφαρμόζετε ένα μαλακτικό τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα. Για να καλύψετε κοκκινίλες, ουλές και μαύρους κύκλους ή να ξανασχεδιάσετε τα φρύδια σας, το μακιγιάζ είναι μια καλή επιλογή... επιλέξτε όμως «διορθωτικό» και «ιατρικό» μακιγιάζ. Ακολουθήστε όλες τις συμβουλές μας.

Φροντίζοντας το δέρμα σας καθημερινά κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου

av_peau-cancer_maquillage_sourcils_trace_1x1 472x472
av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x472

Πρόληψη των παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο

Η περιποίηση του δέρματος σας είναι το πρώτο βήμα. Πέρα όμως από τον καθαρισμό, θα πρέπει επίσης να υιοθετήσετε ορισμένες συνήθειες (οι οποίες είναι εύκολο να εφαρμοστούν, μην ανησυχείτε λοιπόν). Είτε πρόκειται για χημειοθεραπεία, είτε για ακτινοθεραπεία, είτε για στοχευμένες θεραπείες, οι αντικαρκινικές αγωγές παρέχουν σήμερα τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης της νόσου. Ωστόσο, ενίοτε προκαλούν παρενέργειες που μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα, τα νύχια ή το τριχωτό της κεφαλής, ειδικότερα, και να βλάψουν την αυτοεκτίμησή σας και την ποιότητα ζωής σας. Μερικά παραδείγματα:

  • ξηροδερμία
  • κνησμός (ή φαγούρα)
  • δερματικών εξανθημάτων:
  • σκασίματα
  • εγκαύματα
  • αλωπεκία κ.λπ.

Προστασία του δέρματός σας από τις παρενέργειες των αντικαρκινικών θεραπειών

 

Επειδή η Eau Thermale Avène φροντίζει και το πιο ευαίσθητο δέρμα, θέλουμε να σας συνοδεύσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης περιόδου.

Η ομάδα της Eau Thermale Avène

Ανακούφιση από τις παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο

Ορισμένες παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου, όπως η τριχόπτωση, είναι γνωστές. Άλλες όμως, όπως η ξηροδερμία, ο κνησμός ή η ευαισθησία των νυχιών, μερικές φορές εκπλήσσουν τους ασθενείς. Δύσκολα μπορεί κανείς να συμβιβαστεί με αυτά τα συμπτώματα, ενώ μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και τη συνέχιση της θεραπείας του καρκίνου. Επομένως, είναι σημαντικό να διαχειρίζεστε σωστά αυτές τις παρενέργειες. Πράγματι, είναι δυνατή η πρόληψη, η μείωση και η ανακούφιση αυτών των ανεπιθύμητων επιδράσεων στο δέρμα, χάρη, ιδίως, στις εύχρηστες δερμοκαλλυντικές θεραπείες. 

Προστασία του δέρματός σας από τις παρενέργειες των αντικαρκινικών θεραπειών

 

Φροντίδα των ουλών

Οι χειρουργικές επεμβάσεις συχνά αφήνουν ουλές. Ενώ ορισμένες κρύβονται εύκολα κάτω από τα ρούχα, άλλες παραμένουν ορατές. Ωστόσο, λύσεις υπάρχουν. Σας ενημερώνουμε σχετικά με ό,τι αφορά τις θεραπείες που βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης των ουλών: από μασάζ για τη μείωσή τους μέχρι μακιγιάζ για την απόκρυψή τους.

 Μείωση του ουλώδους ιστού μετά από χειρουργική επέμβαση

 

av_votre-peau_cicatrisation_palper-rouler_1x1 472x472

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό

Αυτό είναι λάθος. Οι παρενέργειες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες: τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, τις δοσολογίες και τους ίδιους τους ασθενείς. Κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά σε διαφορετικές θεραπείες. Ορισμένες από αυτές τις παρενέργειες μπορούν να προληφθούν με την κατάλληλη υγιεινή και φροντίδα του δέρματος.

Αυτό είναι λάθος. Αυτές οι παρενέργειες παραμένουν συνήθως κατά τη διάρκεια της θεραπείας μόνο. Επομένως, είναι αναστρέψιμες και δεν έχουν συνέπειες για την υγεία.

Ναι, είναι αλήθεια. Κάνοντας μαλακτικές και κυκλικές κινήσεις με τα δάκτυλά σας από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά, το δέρμα σας θα γίνει γρήγορα πιο ελαστικό και θα σας επιτρέψει να κινείστε πιο εύκολα. Αν δεν σας είναι εύκολο, μπορείτε να ζητήσετε από το ιατρό σας να σας παραπέμψει σε φυσιοθεραπευτή.

Οι λύσεις μας για το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου

Προϊόντα Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθούν να νιώθετε καλύτερα με το δέρμα σας
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Με την κρεμώδη, εξαιρετικά θρεπτική και ανακουφιστική υφή του, το βάλσαμο επιτρέπει την άμεση ανακούφιση και τον μακροπρόθεσμο έλεγχο της υπερ-αντιδραστικότητας του δέρματος. Tolérance CONTROL Καταπραϋντικό Baume Αποκατάστασης
Επιστροφή στην κορυφή