Περιεχόμενα

Φροντίζοντας το δέρμα σας καθημερινά κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου

Ξηρότητα, ερυθρότητα, ερεθισμός... κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου, το δέρμα σας δεν γλιτώνει από τις παρενέργειες των θεραπειών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να το φροντίσετε. Αυτό απαιτεί την υιοθέτηση καλών καθημερινών συνηθειών.

 

Καρκίνος: υγιεινή του δέρματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Χρειάζεται να προσαρμόσω την καθημερινή μου ρουτίνα φροντίδας κατά τη διάρκεια της θεραπείας; Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ξηρό, πιο ευαίσθητο και εύκολα ευερέθιστο. Ο απαλός και κατάλληλος καθαρισμός και η ενυδατική φροντίδα είναι, επομένως, ουσιώδεις για την πρόληψη και τη μη επιδείνωση των παρενεργειών πάνω στο δέρμα. Η υιοθέτηση της σωστής ρουτίνας για τη φροντίδα του προσώπου και του σώματός σας θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις επιπτώσεις της θεραπείας στο δέρμα σας και να νιώσετε καλύτερα. Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνονται ορισμένες προφυλάξεις, ιδίως όσον αφορά την επιλογή του προϊόντος.

av_peau-cancer_femme_miroir_doute_1x1 472x472
av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x472

 

Απαλά και μη επιθετικά: τα σωστά προϊόντα κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας

Για να φροντίζετε το δέρμα σας καθημερινά, τα προϊόντα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά. Ορισμένα ακατάλληλα προϊόντα μπορούν να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα σας. Γενικά, χρησιμοποιείτε μόνο «ήπια» προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για υπερευαίσθητο και αντιδραστικό δέρμα, χωρίς σάπωνες ή άρωμα, ώστε να μην αυξάνεται η ξηρότητα και η ευαισθησία του δέρματος. Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν τα καλλυντικά σας είναι αυστηρές: δεν πρέπει να περιέχουν συντηρητικά (που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες) ενώ πρέπει να διαθέτουν έναν ελάχιστο αριθμό συστατικών... Οι επαγγελματίες υγείας είναι εκεί για να σας καθοδηγήσουν. Να ζητάτε ΠΑΝΤΑ τη συμβουλή του ογκολόγου, του παθολόγου ή του δερματολόγου σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

 

 

Καθημερινή απαλότητα 

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, οι ανάγκες του δέρματός σας θα είναι πολύ συγκεκριμένες. Η συνέχιση της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας του εαυτού σας είναι σημαντική... αλλά με μερικές μικρές προσαρμογές. Ποιο προϊόν να χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το πρόσωπο και το σώμα σας; Τι γίνεται με την ενυδάτωσή τους; Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο σας αφρόλουτρο; Θα σας τα εξηγήσουμε όλα!

Υιοθετήστε ήπια υγιεινή

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών μου άλλαξα τα προϊόντα για το σώμα και το πρόσωπό μου, ήξερα ότι το δέρμα μου θα ήταν πολύ πιο ευαίσθητο, ακόμη και αντιδραστικό. Επέλεξα τα πιο ουδέτερα και ήπια προϊόντα και το δέρμα μου ανταποκρίθηκε με ένα μεγάλο ευχαριστώ! Καμία αντίδραση και σχετική άνετη αίσθηση!

Caroline
av_peau-tres-seche_1x1 472x472

 

Καρκίνος: καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος που σχετίζεται με τη θεραπεία

Η ασθένεια και οι θεραπείες έχουν αντίκτυπο στην υφή του δέρματος, το οποίο μπορεί να γίνει ξηρό. Η ξηροδερμία είναι μία από τις πιο συχνές συνέπειες της χημειοθεραπείας. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για απλή ξηρότητα κάποιου βαθμού. Αποτελεί, ωστόσο, πηγή δυσφορίας, καθώς δεν επηρεάζει μόνο το πρόσωπο αλλά ολόκληρο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών. Η τακτική ενυδάτωση με ένα μαλακτικό και ειδικά προϊόντα (π.χ. για τα χείλη) προσφέρει απαλή και άνετη αίσθηση. 

Καταπολέμηση του ξηρού δέρματος

 

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, προστατευθείτε από τον ήλιο...

Υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα από την ηλιοθεραπεία; Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, οι ακτίνες του ήλιου αυξάνουν τον κίνδυνο εγκαύματος και ορισμένα φάρμακα μπορεί να κάνουν το δέρμα σας υπερευαίσθητο και να προκαλέσουν υπερμελάγχρωση. Θα πρέπει, επομένως, να αποφεύγετε να εκθέτετε το δέρμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμη και σε μέτρια ηλιακή ακτινοβολία. Να θυμάστε πάντα να προστατεύεστε με μια αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας SPF 50+.

av_peau-cancer_exposition_soleil_1x1 472x472
av_acne_femme_maquillage_1x1 472x472

 

Μακιγιάζ, ένας σύμμαχος ομορφιάς

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η επιδερμίδα σας αλλάζει και το δέρμα σας χάνει τη λάμψη του. Οι βλεφαρίδες και τα φρύδια σας ενδέχεται να πέσουν, αλλάζοντας την εμφάνισή σας. Το ιατρικό μακιγιάζ είναι ένας μεγάλος σύμμαχος. Θα σας βοηθήσει να κρύψετε τα σημάδια της κόπωσης και τις επιπτώσεις των θεραπειών. Και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις κατά την επιλογή των προϊόντων σας και κατά τον τρόπο εφαρμογής τους. Επειδή ακόμη και το foundation δεν πρέπει να επιλέγεται επιπόλαια...

Αποκτήστε ξανά την αυτοπεποίθησή σας χάρη στο μακιγιάζ

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας

Αν το μακιγιάζ έχει πραγματικά μεγάλη σημασία για εσάς, τότε μην ξεχνάτε να το αφαιρείτε καθημερινά. Θα πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ για να απομακρύνετε το μακιγιάζ, τους ρύπους και τα μικρά νεκρά δερματικά κύτταρα. Απλώστε μικρή ποσότητα γαλακτώματος καθαρισμού ή λοσιόν στο μέτωπο, τη μύτη, τα μάγουλα (κ.λπ.) και κάντε απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά την περίσσεια με ένα χαρτομάντιλο. Για να ολοκληρώσετε το ντεμακιγιάζ, ψεκάστε λίγο ιαματικό νερό με καταπραϋντικές, μαλακτικές και αντιερεθιστικές δερματολογικές ιδιότητες.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό

Το μακιγιάζ δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Μπορείτε κι εσείς, κύριοι, να επωφεληθείτε από τα οφέλη του, ιδίως για την απόκρυψη τυχόν ακμοειδών εξανθημάτων. Εφαρμόστε με ένα σφουγγάρι και ταμποναριστές κινήσεις λίγο υγρό foundation στα σημεία αυτά και καλύψτε τις βλάβες.

Όπως και με τα προϊόντα καθημερινού καθαρισμού, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα ξυρίσματος που είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα και δεν περιέχουν αλκοόλη ή αρώματα. Αυτό ισχύει και για τα aftershave. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας, το δέρμα σας αποδυναμώνεται, και τα προϊόντα αυτά είναι πολύ επιθετικά. Για να καταπραΰνετε άμεσα τυχόν ερεθισμό από το ξυραφάκι, ψεκάστε λίγο ιαματικό νερό της Avène πριν εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων θεραπειών, το δέρμα είναι υπερβολικά εύθραυστο για αποτρίχωση, είτε με κερί, είτε με κρέμα, είτε με ηλεκτρική συσκευή. Πρώτα απ' όλα, απευθυνθείτε στον ογκολόγο σας. Αν σας δώσει το πράσινο φως, απευθυνθείτε σε έναν κοινωνικό αισθητικό, ειδικά εκπαιδευμένο για το δέρμα που έχει αποδυναμωθεί από τη θεραπεία.

Οι λύσεις μας για το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Προϊόντα Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθούν να νιώθετε καλύτερα με το δέρμα σας
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Έχει φυσική σύνθεση χωρίς συντηρητικά. Έτσι, αν εμφανίζετε ερυθρότητα, σφίξιμο, μυρμήγκιασμα και αισθάνεστε μια αίσθηση θερμότητας στο δέρμα, αυτή η κρέμα είναι για εσάς!

Elsa, 26 ετών

Επιστροφή στην κορυφή