Περιεχόμενα

Πώς να φροντίσετε το αφυδατωμένο δέρμα;

Σε αντίθεση με το ξηρό δέρμα (το οποίο είναι μόνιμα ξηρό), το αφυδατωμένο δέρμα είναι μόνο προσωρινά ξηρό. Πως εξηγείται όμως αυτό; Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιώ; Δείτε εδώ μερικές συμβουλές που θα διευκολύνουν τη ζωή σας!

Γιατί αφυδατώνεται το δέρμα;

Για να φροντίσετε σωστά το αφυδατωμένο δέρμα, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τις αιτίες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι: καιρικές συνθήκες, ακατάλληλα προϊόντα, γήρανση... Όλες αυτές οι αιτίες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: ο άνεμος, το κρύο, ο ήλιος, η θέρμανση, ο κλιματισμός, τα στυπτικά προϊόντα για καλλυντική χρήση και η γήρανση του δέρματος συμβάλλουν στην αλλοίωση του υδρολιπιδικού φιλμ που είναι υπεύθυνο για τη συγκράτηση της υγρασίας στην επιδερμίδα.
Ως αποτέλεσμα, η υγρασία εξατμίζεται πολύ γρήγορα και προκαλεί δυσάρεστη αίσθηση, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.
Αυτό το σφίξιμο και οι ραβδώσεις αφυδάτωσης, αυτή η έλλειψη λάμψης και ελαστικότητας, αυτή η οξυμένη ευαισθησία επηρεάζουν όλους τους τύπους δέρματος: λιπαρό, κανονικό, μικτό ή ξηρό.

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε το αφυδατωμένο δέρμα;

av_peau-seche-deshydratee_schema_avant-apres_1x1 Α - Κανονικό δέρμα / Β - Αφυδατωμένο δέρμα: 1 - Υποδερμίδα | 2 - Δέρμα | 3 - Επιδερμίδα | 4 - Νερό | 5/6 - Εξωγενή αίτια

Όταν το δέρμα μου είναι αφυδατωμένο, το αισθάνομαι πολύ σφιχτό. Τα χείλη μου είναι ξηρά και το δέρμα στο πρόσωπό μου είναι πολύ σφιχτό.

Φροντίδα της αφυδατωμένου δέρματος στην περιοχή του προσώπου

Για να αποκαταστήσετε το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδερμική απώλεια νερού, επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν λιπίδια - για να εμποδίζεται η εξάτμιση της υγρασίας - και... μαντέψατε σωστά, ενυδατικά δραστικά συστατικά!
Όσον αφορά την υφή, έχετε τη δυνατότητα επιλογής: ένα ελαφρύ γαλάκτωμα αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, λιπαρό, κανονικό ή μεικτό, μια κρεμώδη υφή αν το ξηρό δέρμα σας χρειάζεται περισσότερη ανακούφιση και μια υφή ζελ για όλους τους τύπους δέρματος.  

Εφαρμόστε αυτά τα προϊόντα φροντίδας δέρματος κάθε μέρα με απαλές κινήσεις: απλώστε μια ποσότητα κρέμας σε μέγεθος μπιζελιού στα ακροδάκτυλα, εφαρμόστε στα μάγουλα, το μέτωπο και το λαιμό και, στη συνέχεια, απλώστε με λειαντικές κινήσεις από το κέντρο προς το περίγραμμα του προσώπου και του λαιμού. Αυτή η καθημερινή ρουτίνα ολοκληρώνεται με έναν ορό, μια μάσκα και ένα απολεπιστικό.

Πώς να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας;

 

av_peau-seche-deshydratee_soin-visage_1x1

Φροντίστε το αφυδατωμένο δέρμα του σώματος

Τα λιπίδια και η υγρασία είναι επίσης ένας επιτυχημένος συνδυασμός για να διατηρείται το δέρμα σας ενυδατωμένο. Γαλάκτωμα ή βάλσαμο, όλα είναι δυνατά!

Ένα βάλσαμο αν το δέρμα σας είναι ξηρό και αφυδατωμένο

Εάν έχετε περιστασιακή αφυδάτωση εκτός από το συνήθως ξηρό δέρμα σας, η επιδερμίδα σας χρειάζεται ακόμη πιο βαθιά θρέψη. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεστε ένα βάλσαμο για να επαναφέρετε την άνεση και την ελαστικότητα στο δέρμα σας.

Ένα γαλάκτωμα εάν το δέρμα σας είναι κανονικό και αφυδατωμένο

Ένα γαλάκτωμα με ελαφριά υφή αρκεί αν η αφυδάτωση δεν είναι μόνιμη ή είναι ήπια. Εξασφαλίζει καλή ενυδάτωση και χαρίζει άνεση στο δέρμα και η μη λιπαρή και μη κολλώδης υφή του σας επιτρέπει να ντύνεστε γρήγορα.

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εκτός από τη φροντίδα του δέρματος, κάποιες αλλαγές στις συνήθειές σας μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγρασίας του δέρματός σας.

Το επίπεδο υγρασίας του δέρματος εξαρτάται από παράγοντες που δεν ελέγχουμε (όπως η γήρανση του δέρματος) και από παράγοντες που μπορούμε να επηρεάσουμε. Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια υγρασίας είναι συχνά μεγαλύτερη τον χειμώνα, όταν υπάρχει η τάση να αυξάνεται η θέρμανση: ο ξηρός αέρας επιταχύνει την εξάτμιση του νερού από το δέρμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ανάμεσα στην εξωτερική και την εσωτερική θερμοκρασία, τόσο πιο εύθραυστο είναι το δέρμα. Στο σπίτι, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα για να διατηρείτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο. Το ίδιο ισχύει και το καλοκαίρι: ο κλιματισμός επίσης ξηραίνει την ατμόσφαιρα και αποδυναμώνει την ισορροπία του δέρματός σας. Για να περιορίσετε αυτές τις επιπτώσεις, μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα!

av_peau-seche-deshydratee_visage-application-creme-3_1x1 472x472

Καλές συνήθειες για φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος

Το διψασμένο δέρμα σας χρειάζεται ένα απαλό άγγιγμα. Ζεστό αντί για καυτό νερό, προϊόντα ήπιου καθαρισμού που περιέχουν ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες και προσαρμοσμένα προϊόντα φροντίδας με ελαφριά ή κρεμώδη υφή, ανάλογα με τις ανάγκες... και τις επιθυμίες σας!

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

Προϊόντα φροντίδας δέρματος με Ιαματικό Νερό της Avène σχεδιασμένα για τη φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος

TriXera NUTRITION Θρεπτικό- Baume

TriXera NUTRITION Θρεπτικό- Baume

Θρέφει - Καταπραΰνει

Hydrance AQUA-GEL

Hydrance AQUA-GEL

Δροσίζει - Ενυδατώνει

Επιστροφή στην κορυφή