Περιεχόμενα

Ξηρά χέρια: τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό;

Το κρύο, η χρήση υδροαλκοολικών ζελ ή σαπουνιών που είναι πολύ σκληρά μπορεί να ερεθίσουν και να στεγνώσουν τα χέρια μας. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα γίνεται κόκκινο, σφιχτό, σκασμένο και ραγισμένο... Πώς μπορείτε να το κάνετε ξανά απαλό; Εδώ θα βρείτε τις συμβουλές μας.

Τα χέρια που χρησιμοποιούνται καθημερινά

Το δέρμα των χεριών είναι ένα από τα λεπτότερα μέρη του σώματος, αλλά και ένα από τα πιο εκτεθειμένα. Στο κρύο (ειδικά αν δεν φοράτε γάντια τον χειμώνα), στην υγρασία, αλλά όχι μόνο. Για την υγεία σας, συνιστάται να πλένετε τακτικά τα χέρια σας. Μια απλή συνήθεια που συμβάλλει στην ενυδάτωση. Τα υδροαλκοολικά ζελ, αν και αποτελεσματικά στον να κρατούν μακριά τους ιούς, αλλοιώνουν επίσης το φυσικό προστατευτικό φιλμ. Το ίδιο ισχύει και για τα σαπούνια που είναι πολύ σκληρά και μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα σας, ειδικά αν συνδυάζονται με νερό που είναι πολύ σκληρό.

Μάθετε περισσότερα για το ξηρό δέρμα

av_peau-seche-deshydratee_mains-phalanges_1x1
av_peau-seche-deshydratee_mains-lavage-eau_1x1

Πώς πρέπει να φροντίζετε τα ξηρά χέρια σας;

Είναι ξηρά τα χέρια σας; Ίσως πρέπει να προσαρμόσετε τις συνήθειες πλυσίματος και περιποίησης της επιδερμίδας σας; Όσον αφορά την υγιεινή, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες. Αποτελούνται από 4 βήματα:

  • Για να πλύνετε τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν χωρίς σάπωνες ή ένα λάδι καθαρισμού που να ταιριάζει στο δέρμα σας,
  • Το ζεστό νερό είναι προτιμότερο από το καυτό νερό, το οποίο είναι πολύ ξηρό.
  • Αποφύγετε να τρίβετε τα χέρια σας όταν τα στεγνώνετε. Αυτό ενδέχεται να τα ερεθίσει περισσότερο. Για να τα στεγνώσετε, χτυπήστε τα μεταξύ τους, απαλά.
  • Ολοκληρώστε με μια συμπυκνωμένη κρέμα χεριών για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα, καθώς και τη νύχτα για καλύτερη ανάπλαση του δέρματος.

Το υδροαλκοολικό ζελ στεγνώνει τόσο πολύ τα χέρια μου, που για να τα φροντίσω, έχω ένα σωληνάριο κρέμας χεριών στο γραφείο, στο αυτοκίνητο και στην τσάντα μου.

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μια κρέμα Cold Cream για την ενίσχυση της θρέψης

Τι θα λέγατε για λίγη φροντίδα και άνεση για τα χέρια σας; Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η cold cream είναι η ιδανική λύση. Μέσα σε λίγες ημέρες, αυτό το ιδιαίτερα θρεπτικό προϊόν θα σας ανακουφίσει από το σφίξιμο.

Μια γρήγορη συμβουλή: μόλις τελειώσει η θεραπεία σας, διατηρήστε τα αποτελέσματα εφαρμόζοντας την κρέμα χεριών Cold Cream τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ειδικά το βράδυ για καλύτερο αποτέλεσμα. Και για να απαλλαγείτε από τις παρωνυχίδες, ξέρετε, αυτό το δυσάρεστο δέρμα, κάντε μασάζ στην περιοχή γύρω από τα νύχια σας... χρησιμοποιώντας πάντα Cold Cream.

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας για πολύ ξηρά χέρια;

Αν τα χέρια σας είναι πολύ ξηρά, χρειάζονται μια εντατική θεραπεία. Μην ανησυχείτε, η «εντατική θεραπεία» είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να είναι ήπια... Δύο τέτοιες μέθοδοι είναι οι εξής:

Βαμβακερά γάντια

Για να αποκαταστήσετε την απαλότητα των χεριών σας, ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια (γενναιόδωρη) ποσότητα Cold Cream. Στη συνέχεια, φορέστε βαμβακερά ή μεταξωτά γάντια και κοιμηθείτε χωρίς να τα αφαιρέσετε. Το πρωί θα παρατηρήσετε σαφή βελτίωση.

Η επιλογή της μεμβράνης

Αν δεν θέλετε να περιμένετε μια νύχτα και χρειάζεστε ένα γρήγορο αποτέλεσμα, εφαρμόστε ξανά την Cold Cream, αλλά αυτή τη φορά τυλίξτε τα χέρια σας με μεμβράνη. Κρατήστε τα ζεστά, κάτω από μια κουβέρτα για παράδειγμα, για 30 έως 45 λεπτά. Ακριβώς όσο χρειάζεται για να παρακολουθήσετε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς...

av_peau-seche-deshydratee_mains-application-creme_1x1 472x472

Δώστε στα χέρια σας ένα «δεύτερο δέρμα»

Εάν τα χέρια σας είναι πολύ ερεθισμένα, πάσχετε από έκζεμα ή εκτίθενται σε διάφορες ουσίες λόγω επαγγέλματος, ίσως χρειάζονται την προσοχή σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα χρειαστείτε μια κρέμα αποκατάστασης χεριών. Τυλίγοντας τα χέρια σας με μια προστατευτική αδιάβροχη μεμβράνη, θα τους χαρίσετε ένα «δεύτερο δέρμα» και θα βοηθήσετε στην αναδόμηση του δερματικού φραγμού. Ιδανικό μετά από συχνό πλύσιμο ή επανειλημμένη χρήση υδροαλκοολικών διαλυμάτων.

Από την ίδια σειρά

Η λύση μας για την ανακούφιση του ξηρού ή αφυδατωμένου δέρματος

Προϊόντα φροντίδας δέρματος με Ιαματικό Νερό της Avène σχεδιασμένα για ξηρά χέρια

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φραγμού

Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ Επανορθωτική Κρέμα Φ...

Ενυδατώνει - Προστατεύει - Επανορθώνει

Κρέμα Cold Cream

Κρέμα Cold Cream

Θρέφει - Προστατεύει

Επιστροφή στην κορυφή