Περιεχόμενα

Τι μπορείτε να κάνετε για το ξηρό δέρμα στο πρόσωπό σας;

Η έλλειψη σμήγματος μπορεί να εξασθενήσει και να ξηράνει το δέρμα του προσώπου σας. Το δέρμα θα είναι πιο επιρρεπές στην αίσθηση σφιξίματος, την ερυθρότητα καθώς και στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Πώς μπορείτε να προστατεύσετε και να θρέψετε το δέρμα σας αλλά και να αποκαταστήσετε τη λάμψη του; Ανακαλύψτε τις συμβουλές μας

av_peau-seche-deshydratee_reconnaitre-la-peau-seche_visage_1x1 472x472  1/2: Ξηρό δέρμα 

Αναγνώριση της ξηροδερμίας στο πρόσωπο

Το δέρμα του προσώπου είναι πολύ ιδιαίτερο από πολλές απόψεις.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ξηρό δέρμα προκύπτει από δυσλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Αυτό οδηγεί σε έλλειψη σμήγματος και μια υδρολιπιδική μεμβράνη που δεν λειτουργεί πλέον ως φραγμός. Και δεδομένου ότι το πρόσωπο διαθέτει πολλούς σμηγματογόνους αδένες, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της ξηροδερμίας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: το δέρμα του προσώπου είναι ιδιαίτερα λεπτό και συνεχώς εκτεθειμένο σε εξωτερικές επιδράσεις. Ορισμένες περιοχές μάλιστα, όπως τα μάτια ή τα χείλη, είναι πιο ευαίσθητες. 

Ξηρό δέρμα σημαίνει επομένως δέρμα που στερείται λάμψης, έχει πιο σφιχτή υφή και χάνει την ελαστικότητά του... Κάθε πρωί, λοιπόν, επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Αισθάνεστε το δέρμα του προσώπου σας σφιχτό, πιο ευαίσθητο και λιγότερο απαλό. Βλέπετε ότι η επιδερμίδα σας είναι πιο θαμπή. Μερικές φορές υπάρχει ξεφλούδισμα και ερυθρότητα.

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπίσετε όλες αυτές τις ενοχλήσεις. 

Μάθετε περισσότερα για τις αιτίες της ξηροδερμίας

 

Πώς μπορείτε να θρέψετε το δέρμα του προσώπου σας;

Μη συγχέετε το ξηρό δέρμα με το αφυδατωμένο δέρμα! Ενώ το αφυδατωμένο δέρμα χρειάζεται νερό, το ξηρό δέρμα απαιτεί πρώτα και κύρια λιπίδια ή έλαια.

Θα πρέπει να καθαρίζετε το δέρμα σας πρωί και βράδυ με ένα ήπιο, καταπραϋντικό, προϊόν ντεμακιγιάζ που δεν στεγνώνει, το οποίο θα εφαρμόζετε με τις άκρες των δακτύλων σας. Για επιπλέον απαλότητα, αφαιρέστε το με ένα επαναχρησιμοποιούμενο βαμβάκι εμποτισμένο με Ιαματικό Νερό της Avène.

Βήμα δεύτερο: προστατέψτε και θρέψτε το δέρμα σας. Στην πραγματικότητα χρειάζεται άνεση. Επιλέξτε μια θρεπτική κρέμα με υφή που λιώνει την οποία θα εφαρμόζετε πρωί και βράδυ. Γιατί και τη νύχτα; Το δέρμα σας ανανεώνεται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν υποφέρει από εξωτερικές επιθέσεις. Συνεπώς, θα τρέφεται περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί θα είναι πιο απαλό και λιγότερο λαμπερό. Σφριγηλότητα: αποκαθιστά γρήγορα την ελαστικότητα και τη λάμψη. Και σε περίπτωση έντονης ξηρότητας, μια κρέμα Cold Cream, που εφαρμόζεται ως βραδινή θεραπεία, θα σας προσφέρει ανακούφιση.

Τέλος, ειδικά τον χειμώνα, ορισμένα σημεία του προσώπου σας υποβάλλονται σε δοκιμασία. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τα χείλη. Μην ξεχνάτε να τους προσφέρετε θρέψη με την κατάλληλη φροντίδα.

Πώς να φροντίσετε το ξηρό δέρμα

 

av_peau-seche-deshydratee_visage-application-creme-2_1x1 472x472

Έχω ξηροδερμία από παιδί και ξέρω ότι αν σταματήσω να χρησιμοποιώ κρέμα, αισθάνομαι το δέρμα μου αμέσως να σφίγγει.

Παράγοντες που επιδεινώνουν την ξηροδερμία στο πρόσωπο

Εκτός από τη γενετική προδιάθεση ή την ηλικία, υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες, τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

Περιβαλλοντικά αίτια

Τα συμπτώματα της ξηροδερμίας είναι εντονότερα όταν ο αέρας είναι κρύος και ξηρός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ξηροδερμία είναι χειρότερη τον χειμώνα. Και μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση και την ξηρότητα του δέρματος: επιχείρηση αντηλιακή προστασία. Ανεξάρτητα από την εποχή, προσαρμόστε τη φροντίδα σας: τον χειμώνα, προτιμήστε μια πλούσια υφή. Το καλοκαίρι, προτιμήσετε ρευστές υφές όπως ένα γαλάκτωμα καθώς είναι πιο ελαφριά για το δέρμα όταν κάνει ζέστη.

Κακή υγιεινή

Οι υπερβολικά επιθετικές θεραπείες προσώπου - όπως ορισμένα σαπούνια - μπορεί να ερεθίσουν και να ξηράνουν το δέρμα σας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα υγιεινής που είναι κατάλληλα για το ξηρό δέρμα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως γαλάκτωμα ή λοσιόν σε μορφή ζελ για τον ήπιο καθαρισμό του προσώπου.

 

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορώ να εφαρμόσω μακιγιάζ στο ξηρό μου δέρμα;

Τα καλά νέα είναι ότι όταν το δέρμα είναι ελαφρώς ξηρό, το μακιγιάζ κρατάει καλύτερα. Όμως σε περίπτωση σοβαρής ξηροδερμίας, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Για ευκολότερη εφαρμογή, ξεκινήστε με μια θρεπτική κρέμα ημέρας. Διευκολύνει την προσκόλληση των χρωστικών ουσιών στο μακιγιάζ.

Αν έχετε ελαφριές κηλίδες, προτιμήστε μια ρευστή υφή foundation. Αν είναι όμως έντονες, επιλέξτε μια συμπαγή κρέμα για την επιδερμίδα με άνετη υφή.

Για ταχύτερη εφαρμογή, απλώστε το foundation με τα δάκτυλα. Για να καλύψετε τις περιοχές που ξεφλουδίζουν και να μη φαίνεται το δέρμα σας ραγισμένο, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι. Για περισσότερη ελαφρότητα, επιλέξτε ένα πινέλο.

Μην παραλείπετε την απολέπιση

Μην παραλείπετε την απολέπιση

Μύθος #1: Αν έχετε ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, ίσως νομίζετε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τα προϊόντα απολέπισης επειδή προκαλούν περαιτέρω βλάβη στον δερματικό φραγμό.

Λάθος. Γιατί όμως; Η χρήση απολεπιστικού για ευαίσθητο δέρμα μία φορά την εβδομάδα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος, απολεπίζει με ήπιο τρόπο και αποκαθιστά τη λάμψη. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το απολεπιστικό μαζί με μια θρεπτική μάσκα.

Από την ίδια σειρά

Η λύση μας για την ανακούφιση του ξηρού ή αφυδατωμένου δέρματος

Προϊόντα φροντίδας δέρματος με Ιαματικό Νερό της Avène σχεδιασμένα για το πρόσωπό σας

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης

Θρέφει - Καταπραΰνει - Προστατεύει

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης RICHE

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης RICHE

Θρέφει - Καταπραΰνει - Προστατεύει

Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ

Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

Κρέμα Cold Cream

Κρέμα Cold Cream

Θρέφει - Προστατεύει

Hydrance UV RICHE Κρέμα Ενυδάτωσης SPF 30

Hydrance UV RICHE Κρέμα Ενυδάτωσης SP...

Προστατεύει - Ενυδατώνει

Tolérance CONTROL Καταπραϋντικό Baume Αποκατάστασης

Tolérance CONTROL Καταπραϋντικό Baume...

Ενυδατώνει - Ηρεμεί - Ενισχύει τον φραγμό του δέρματος

Cold Cream Βaume Χειλιών Εντατικής Θρέψης

Cold Cream Βaume Χειλιών Εντατικής Θρ...

Απαλή Τονωτική Λοσιόν

Απαλή Τονωτική Λοσιόν

Καταπραΰνει - Τονώνει

Απαλό Peeling Προσώπου

Απαλό Peeling Προσώπου

Απολεπίζει

Επιστροφή στην κορυφή