Περιεχόμενα

Ξηρό δέρμα ή αφυδατωμένο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η κοιλιά που φουσκώνει δεν είναι το μόνο ορατό σημάδι της εγκυμοσύνης. Η ξηροδερμία και η έλλειψη ενυδάτωσης είναι άλλο ένα ορατό σημάδι. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να φροντίσετε το δέρμα σας με ασφάλεια για εσάς και το μωρό σας.

av_peau-seche-deshydratee_etats-peau-2_1x1 472x472

Γιατί το δέρμα μου φαίνεται πιο ξηρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι ορμονικές επιδράσεις προκαλούν πολλές αλλαγές στη μέλλουσα μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μέσα στο σώμα φυσικά, αλλά και πάνω στο δέρμα. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την ακμή, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί για πρώτη φορά ή να επανεμφανιστεί, ή τη «μάσκα της εγκυμοσύνης»· η υπερμελάγχρωση του δέρματος που συνδέεται με την έκθεση στον ήλιο. Καθώς το δέρμα τεντώνεται σταδιακά, η ελαστικότητά του τίθεται επίσης σε δοκιμασία και ενδέχεται να εμφανίσει ραγάδες. Σε ορισμένες γυναίκες, το δέρμα μπορεί επίσης να γίνει πιο ξηρό.

Στην πραγματικότητα, οφείλεται κυρίως στην αφυδάτωση: οι ορμονικές αλλαγές διαταράσσουν την ισορροπία του δέρματος και μεταβάλλουν το υδρολιπιδικό φιλμ που είναι υπεύθυνο για την προστασία του. Για να ανακτήσει τη λειτουργία του ως φραγμός και την άνεσή του, καθώς και για να αποτραπεί η εμφάνιση ραγάδων και να περιοριστεί η αίσθηση κνησμού, η οποία μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα πρέπει βέβαια να τρέφεται με έλαια και κυρίως με ενυδατικούς παράγοντες.

Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα: ποια είναι η διαφορά;

 

Είχα δέρμα με τάση ακμής. Από τη γέννηση της κόρης μου, αισθάνομαι το δέρμα μου να σφίγγει. Τώρα χρησιμοποιώ κρέμα το βράδυ για να το ανακουφίσω.

av_peau-seche-deshydratee_grossesse-hydrater_1x1 472x472

Εγκυμοσύνη: ενυδάτωση του δέρματος εσωτερικά... και εξωτερικά

Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας. Παρόλο που, όπως πολλές έγκυες γυναίκες, σας ανησυχεί η κατακράτηση υγρών, είναι πάντα σημαντικό να πίνετε 1,5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα. Και μην ξεχνάτε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς πρόκειται για καλές πηγές νερού. Το αγγούρι, για παράδειγμα, αποτελείται κατά 96% από νερό!

Για να αποτρέψετε την επιδείνωση της αφυδάτωσης του δέρματός σας, να αποφύγετε τους χώρους με ξηρό λόγω θέρμανσης περιβάλλον (αν είστε έγκυος κατά τη διάρκεια του χειμώνα) ή τον κλιματισμό (αν είστε έγκυος το καλοκαίρι). Σκεφτείτε να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιό σας. Και στο μπάνιο, επιλέξτε προϊόντα και θεραπείες που είναι ασφαλείς για χρήση στην εγκυμοσύνη.

Πώς να φροντίσετε το αφυδατωμένο δέρμα;

 

Καθαρίστε και στεγνώστε το δέρμα σας για να το προστατέψετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να καθαρίζετε και να στεγνώνετε το δέρμα σας με ήπιο τρόπο.

 

Πώς να πλένεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το αφυδατωμένο δέρμα και το ζεστό νερό δεν έχουν καλές σχέσεις, ειδικά όταν το νερό είναι σκληρό: ο κίνδυνος σύσφιξης αυξάνεται. Για την καθημερινή σας ρουτίνα, κάντε ντους με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε ένα πλούσιο, κρεμώδες αφρόλουτρο. Θα λαμβάνεται έτσι τους απαραίτητους θρεπτικούς και ενυδατικούς παράγοντες ώστε να αποκαταστήσετε την άνεση στο δέρμα σας.

Πώς να στεγνώνετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το στέγνωμα του δέρματος πρέπει να γίνεται απαλά, διαφορετικά θα αφυδατωθεί και θα ξεραθεί ακόμα περισσότερο. Κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων μηνών, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την πετσέτα σας ταμποναριστά στο σώμα σας, ειδικά εάν υποφέρετε από ελαφρύ κνησμό, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εγκυμοσύνη: επιλογή ασφαλών, αισθητηριακών προϊόντων

Μετά το ντους, είναι η ώρα να ενυδατώσετε το σώμα σας. Όσον αφορά την υφή, υπάρχουν αρκετές επιλογές ανάλογα με την έκταση της ξηρότητας του δέρματός σας. Απαλές ή πλούσιες θεραπείες, υπό τη μορφή γαλακτώματος ή βάλσαμου: η επιλογή δική σας! Για να ντυθείτε γρήγορα μετά την ενυδάτωση του σώματός σας, δοκιμάστε συνθέσεις που δεν αφήνουν λιπαρά κατάλοιπα στο δέρμα.

Για να αποφύγετε τα καλλυντικά συστατικά που δεν συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω πιθανής τοξικότητας για εσάς ή το αγέννητο μωρό σας, επιλέξτε δερμοκαλλυντικά προϊόντα που υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους και τα οποία μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία.

Ενυδάτωση του προσώπου σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ενυδάτωση του προσώπου σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η αφυδάτωση του δέρματός σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με τις αλλαγές που υφίσταται. Κατά τη διάρκεια αυτής της συγκεκριμένης περιόδου, μπορεί να σας ωφελήσει μια αλλαγή στη ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας με προϊόντα πιο πλούσια και περισσότερο θρεπτικά και ενυδατικά. Και όσον αφορά το σώμα, επιλέξτε προϊόντα που σέβονται το ευαίσθητο δέρμα μιας εγκύου.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για τη φροντίδα του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη

Προϊόντα με βάση το Ιαματικό Νερό της Avène σχεδιασμένα για το αφυδατωμένο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

TOLERANCE HYDRA-10 Ενυδατική Κρέμα

TOLERANCE HYDRA-10 Ενυδατική Κρέμα

Θρέφει - Ενυδατώνει - Προσφέρει απαλότητα

Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα Αποκατάστασης Sterile Cosmetics®

Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα...

Ενυδατώνει - Ηρεμεί - Ενισχύει τον φραγμό του δέρματος

Hydrance LEGERE emulsion

Hydrance LEGERE emulsion

Ενυδατώνει

TriXera NUTRITION Θρεπτικό- Baume

TriXera NUTRITION Θρεπτικό- Baume

Θρέφει - Καταπραΰνει

Επιστροφή στην κορυφή