Περιεχόμενα

Ξηροδερμία στα πόδια: ποιες είναι οι λύσεις;

Αν μετά το ντους αισθάνεστε ότι το δέρμα των ποδιών σας είναι σφιχτό, τραχύ και φολιδωτό (το περίφημο «δέρμα του κροκόδειλου»), τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε ξηρότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις για την αποκατάσταση της απαλότητάς τους. Θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε.

Γιατί το δέρμα στα πόδια μου είναι ξηρό;

Η ξηροδερμία είναι μια δερματική πάθηση. Πρόκειται για χρόνια πάθηση η οποία δεν επηρεάζει μόνο το πρόσωπο. Επηρεάζει και το υπόλοιπο σώμα. Όπως τα πόδια σας παράδειγμα.

Το πρόβλημα είναι ότι, εκτός από παράγοντες που είναι δύσκολο να ελεγχθούν (όπως η ηλικία ή η γενετική), υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ξηροδερμία των ποδιών. 

Έτσι, ίσως να είστε προετοιμασμένοι χωρίς να το γνωρίζετε. Το ντους ή το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό αλλοιώνει το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία της επιδερμίδας μας. Τα καλλυντικά που δεν είναι προσαρμοσμένα στο δέρμα σας (όπως τα σαπούνια με υπερβολικά υψηλό PH) έχουν επίσης αρνητικό αντίκτυπο. Ακριβώς όπως η συχνή αποτρίχωση με κερί ή το ξύρισμα των ποδιών ερεθίζουν και αποδυναμώνουν το δέρμα σας. 

Μάθετε περισσότερα για το ξηρό δέρμα

 

av_peau-seche-deshydratee_corps-jambe_1x1
av_peau-seche-deshydratee_jambes_1x1

Προσαρμόστε την καθημερινή σας ρουτίνα για να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία των ποδιών

Για να προστατεύετε καθημερινά το δέρμα των ποδιών σας, μια ρουτίνα «ομορφιάς» θα σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την ελαστικότητα και την απαλότητα:

  • Όπως γνωρίζετε, το πολύ ζεστό νερό είναι σκληρό για το δέρμα. Κάντε ντους με νερό σε θερμοκρασία μεταξύ 32 και 34°C.
  • Το νερό που χρησιμοποιείτε ίσως να είναι πολύ «σκληρό», γι' αυτό μην μένετε πολύ ώρα στο ντους.
  • Πλύνετε τα πόδια σας χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σας. Είναι πιο απαλά από τα γάντια καθαρισμού και άλλα σφουγγάρια...
  • Τα καθαριστικά και τα προϊόντα περιποίησης σώματος είναι απαραίτητα! Αναζητήστε απαλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος χωρίς σάπωνες.
  • Αν απολαμβάνετε το μπάνιο, προσθέστε ένα υγρό μαλακτικό, όπως ένα έλαιο καθαρισμού, ώστε να εξουδετερώσετε τη σκληρότητα του νερού,
  • Για να στεγνώσετε το σώμα σας, χρησιμοποιώντας μια μαλακή πετσέτα, κάντε απαλές, ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς τρίψιμο...

Εφαρμόζω πάντα ενυδατικό βάλσαμο μετά το ντους. Απλώνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα, και δεν χρειάζομαι μεγάλη ποσότητα.

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για το «δέρμα κροκόδειλου», η λύση της απολέπισης

Πιστεύετε ότι αν έχετε ξηρό δέρμα, θα πρέπει να αποφεύγετε την απολέπιση ώστε να μην αποδυναμωθεί περισσότερο το δέρμα σας; Αυτή είναι μια συχνή παρανόηση. Αντίθετα, η ήπια απολέπιση συμβάλλει στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος, στην εξομάλυνση και τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, καθώς και στην ενυδάτωσή της. Για τον σκοπό αυτό, εφαρμόστε το προϊόν σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ντους. Κάντε απαλό μασάζ, εστιάζοντας στα πιο σκληρά σημεία, όπως γόνατα και φτέρνες. Έπειτα ξεπλύνετε καλά.

Πώς να εφαρμόσετε τη θεραπεία στα πόδια σας;

Καθαρίστε, κάντε απολέπιση... και τώρα ενυδατώστε. Εδώ είναι ένα άλλο απαραίτητο βήμα για να κάνετε τα πόδια σας να αισθάνονται καλά. Αλλά πώς εφαρμόζετε τη θεραπεία σας;

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό

Γιατί; Πρόκειται για μια σύνθεση που ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Η λειτουργία «φραγμού» αποκαθίσταται και το δέρμα σας προστατεύεται. Αλλά επίσης αποκτά πιο απαλή αίσθηση, ενώ η δυσφορία και ο κνησμός μειώνονται.

Με ένα εύκολο βήμα.

Ιδανικά, μετά από κάθε ντους ή μπάνιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θεραπεία εφαρμόζεται καλύτερα σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα. Εφαρμόστε με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, από τη γάμπα προς το μηρό. Εστιάστε στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στην ξηρότητα, όπως τα γόνατα. Αν ξεχάσετε να το εφαρμόσετε μετά το ντους, τίποτα δεν σας εμποδίζει να το βάλετε βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά, για παράδειγμα...

Μην ξεχνάτε τα πόδια σας

Συχνά τα παραβλέπουμε, όμως τα πόδια αξίζουν την πλήρη προσοχή σας. Για να αποφύγετε το σχηματισμό κάλων, μην παραμελείτε τις φτέρνες σας. Και για να αποφύγετε τη δημιουργία παρωνυχίδων, να ενυδατώνετε τα νύχια και τα δάχτυλα των ποδιών σας καθημερινά.

Από την ίδια σειρά

Η λύση μας για την ανακούφιση του ξηρού ή αφυδατωμένου δέρματος

Προϊόντα φροντίδας με Ιαματικό Νερό της Avène σχεδιασμένα για ξηρά πόδια

Επιστροφή στην κορυφή