Περιεχόμενα

Αναγνώριση και φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος

Σφίγγει ή κοκκινίζει πολύ εύκολα... Το αφυδατωμένο δέρμα δεν έχει υγρασία. Συχνά συγχέεται με την ξηροδερμία. Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο; Ποια είναι τα σημάδια; Και κυρίως πώς μπορείτε να το φροντίσετε; Θα σας τα πούμε όλα.

av_peau-seche-deshydratee_schema_alteration-film-hydrolipidique_1x1 1 - Υποδερμίδα | 2 - Δέρμα | 3 - Επιδερμίδα | 4 - Νερό

Τι είναι το αφυδατωμένο δέρμα;

Το δέρμα των ενηλίκων αποτελείται κατά 70% από νερό. Από αυτό και μόνο, φαίνεται η σημασία του. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, το αφυδατωμένο δέρμα είναι εκείνο που στερείται υγρασίας. Και όταν συμβαίνει αυτό, η αφυδάτωση μετατρέπεται σε ένα φαύλο κύκλο.

Καθώς το δέρμα στερείται υγρασίας, το υδρολιπιδικό φιλμ που πρέπει να το προστατεύει είναι ανεπαρκές. Τα κύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία πρέπει να είναι ενωμένα, χάνουν τη συνοχή τους. Στη συνέχεια, η εξάτμιση της υγρασίας που περιέχεται στο δέρμα επιταχύνεται, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση του δέρματος... Και ούτω καθεξής. Ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει κάθε τύπο δέρματος: ξηρό δέρμα, αλλά και μικτό ή λιπαρό δέρμα. 

Ευτυχώς, αυτή η κατάσταση είναι συνήθως προσωρινή. Οι παράγοντες πυροδότησης είναι γνωστοί. Και η φροντίδα που μπορείτε να δώσετε στο δέρμα σας για να αποκαταστήσετε την ελαστικότητα και την άνεσή του είναι πολύ αποτελεσματική. Εδώ θα βρείτε τις συμβουλές μας. 

 

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε αν είναι αφυδατωμένο το δέρμα σας;

Για να διαπιστώσετε αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν έχετε παρατηρήσει οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρμα σας πρόσφατα. Αισθάνεστε ποτέ σφιχτά τα μάγουλά σας; Έχετε παρατηρήσει μικρές ρυτίδες όταν χαμογελάτε; Το μακιγιάζ σας παραμένει ομοιόμορφο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας; κοκ

Όλα αυτά υποδεικνύουν αφυδάτωση του δέρματος. Επειδή το δέρμα που στερείται νερού είναι συχνά θαμπό, ρυτιδιασμένο και συνηθίζει να σπάει τον χειμώνα... Αυτή η δυσφορία μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε λιπαρές κρέμες. Επιπλέον, το μακιγιάζ δεν κρατάει τόσο καλά...

Μάθετε περισσότερα για τα σημάδια του αφυδατωμένου δέρματος

av_peau-seche-deshydratee_front_1x1

Το δέρμα μου είναι πολύ αφυδατωμένο. Σκέτη συμφορά. Είναι τραχύ, ανομοιόμορφο και έχει πολλά νεκρά κύτταρα.

Σε τι οφείλεται το αφυδατωμένο δέρμα;

Το φαινόμενο της αφυδάτωσης συνδέεται και επιδεινώνεται από μια σειρά παραγόντων, τόσο εσωτερικών (ή ενδογενών) όσο και εξωτερικών (ή εξωγενών): 

Κάποιοι από τους ενδογενείς παράγοντες είναι οι εξής:

  • Γήρανση του δέρματος;
  • Δυσλειτουργία ορισμένων στοιχείων της επιδερμίδας
  • Δερματικές παθήσεις (όπως έκζεμα κ.λπ.).
  • Λήψη ορισμένων φαρμάκων (π.χ. ορισμένα φάρμακα κατά της ακμής, κ.λπ.).

Κάποιοι από τους εξωγενείς παράγοντες είναι οι εξής:

  • Κρύο, υπερβολικά ξηρή ατμόσφαιρα, υπεριώδης ακτινοβολία, ρύπανση, κλιματισμός κ.λπ.
  • Ακατάλληλα προϊόντα υγιεινής, απορρυπαντικά
  • Ξύρισμα, αποτρίχωση.
av_peau-seche-deshydratee_visage-lavage_1x1

Πώς να φροντίσετε το αφυδατωμένο δέρμα;

Αν ο νους σας πάει στην ενυδάτωση, είστε σε καλό δρόμο. Αν σκέφτεστε την προσαρμογή της καθημερινής σας ρουτίνας υγιεινής, τότε έχετε κάνει το πρώτο βήμα. Αντίθετα με αυτό που ίσως νομίζετε, δεν αρκεί η εφαρμογή μιας κρέμας το πρωί για την ενυδάτωση του δέρματός σας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας. Ένα τελετουργικό που αποτελείται από 3 βήματα. Μην ανησυχείτε, τίποτα δεν είναι αδύνατο:

  • Καθαρίστε το δέρμα σας (και αφαιρέστε το μακιγιάζ) πρωί και βράδυ. Αυτό είναι το πρώτο βήμα ομορφιάς σε κάθε ρουτίνα φροντίδας ώστε να διατηρείται το δέρμα λαμπερό και ισορροπημένο.
  • Καταπράυνση. Λίγοι ψεκασμοί με Ιαματικό Νερό της Avène μετά τον καθαρισμό συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ερεθισμών.
  • Αναζωογονήστε το δέρμα σας με έναν ορό.

Όλες οι συμβουλές μας για τη φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος

 

Ουσιαστική ενυδάτωση!

Η πρόκληση είναι να επανέλθει η ισορροπία του δέρματος. Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη νερού, ενός ζωτικού στοιχείου για την ενυδάτωση των κυττάρων, καθώς και λιπιδίων, που συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του δερματικού φραγμού για την καταπολέμηση των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων. 

Ο στόχος, όπως καταλαβαίνετε, είναι να μπει ένα τέλος στον φαύλο αυτό κύκλο και να καταπολεμηθεί η παράλογη απώλεια υγρασίας. Το δέρμα πρέπει να παραμένει υγρό (ενυδατωμένο) για την καλύτερη αναγέννηση των κυττάρων, αλλά και για να αποφεύγεται η διείσδυση εξωτερικών παραγόντων, ώστε να καταπολεμούνται όλα τα συμπτώματα: δυσφορίας, σφίξιμο, ερυθρότητα...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οφέλη της ενυδάτωσης

av_peau-seche-deshydratee_soin-corps-peau-foncee_1x1

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ορός, ο ιδανικός σύντροφος για το πρόσωπό σας! Όλο τον χρόνο, το δέρμα του προσώπου σας είναι το πιο ευάλωτο στις καιρικές συνθήκες, στη ζέστη, στο κρύο, στη βροχή... Κουράζεται και αφυδατώνεται. Η χρήση ενός ορού πριν από τη φροντίδα του δέρματός σας θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητά της και θα επαναφέρει τη φρεσκάδα του δέρματος σας. Μια ενυδατική μάσκα, αρκετές φορές την εβδομάδα, θα δώσει στο δέρμα σας μια πραγματική ώθηση.

Όλες οι συμβουλές μας για τη σωστή ενυδάτωση του προσώπου σας

av_peau-seche-deshydratee_mains-creme_1x1

Ενυδάτωση του σώματός σας

Ενώ πολλοί από εμάς δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ενυδάτωση του προσώπου, κάποιοι τείνουν να παραμελούν το σώμα τους. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντική. Επειδή, όπως και στο πρόσωπό σας, εάν δεν έχετε αρκετή υγρασία μπορεί πολύ γρήγορα να αισθανθείτε δυσφορία στο δέρμα (δέρμα κροκόδειλου κ.λπ.)
Η υιοθέτηση μιας καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας θα βοηθήσει στην πρόληψη αυτής της ξηρότητας, στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος, στη διευκόλυνση της κυτταρικής ανανέωσης και, φυσικά, στην πρόληψη του κνησμού.
Όσον αφορά τη σύνθεση, επιλέξτε μια γαλακτώδη ή κρεμώδη υφή που καταπολεμά την αφυδάτωση και τη μέτρια ξηρότητα και ένα βάλσαμο σε περίπτωση πιο έντονης ξηρότητας. Αυτή η συμβουλή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τη φροντίδα του σώματός σας.

Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές μας για τη σωστή ενυδάτωση του σώματός σας

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Παρουσιάζουμε τα δεδομένα ως έχουν: γι' αυτό είμαστε εδώ

ΛΑΘΟΣ. Η αφυδάτωση του δέρματος είναι μια προσωρινή κατάσταση. Το λιπαρό δέρμα είναι ένας τύπος δέρματος. Δεν αποκλείουν το ένα το άλλο. Μπορείτε να βρείτε ένα προϊόν φροντίδας του δέρματος που να συνδυάζει ενυδάτωση και σμηγματορυθμιστική δράση. Αφού καθαρίσετε και αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, εφαρμόστε αυτή την ελαφριά θεραπεία που είναι ειδική για λιπαρό δέρμα.

ΛΑΘΟΣ. Αν και, ας το παραδεχτούμε, το μακιγιάζ τείνει να μην κρατάει και τόσο καλά. Ο στόχος είναι να μη γίνουν περισσότερο εμφανείς οι γραμμές αφυδάτωσης με το μακιγιάζ και να αποφευχθεί η απολέπιση του δέρματος. Ο νικητήριος συνδυασμός είναι ο συνδυασμός ενός ορού και μιας ενυδατικής κρέμας ως βάση μακιγιάζ. Για το foundation, επιλέξτε ρευστές υφές που εφαρμόζονται με σφουγγαράκι και ταμποναριστές κινήσεις.

ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ. Δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να το κάνετε. Είναι όμως προτιμότερο να προσαρμόζετε τη φροντίδα του δέρματός σας ανάλογα με την εποχή. Για περισσότερη προστασία και άνεση το χειμώνα, επιλέξτε πιο κρεμώδεις συνθέσεις. Όσο για το καλοκαίρι, προτιμήστε ελαφριές, ρευστές υφές και συνθέσεις με αντηλιακή προστασία.

av_tolerance hydra 10_cream 3_post_eretail_3282770388336_1x1
Μια απολύτως απαραίτητη κρέμα που καταπραΰνει το δέρμα! Το δέρμα μου και το πρόσωπό μου αναζωογονήθηκαν. Κρέμα HYDRA-10 Tolerance
Επιστροφή στην κορυφή