Περιεχόμενα

Σωστή ενυδάτωση του σώματός σας

Ένα ντους με υπερβολικά ζεστό και σκληρό νερό, μια βόλτα στην ύπαιθρο με δροσερό καιρό, ένα δωμάτιο με υπερβολική θέρμανση... Αυτές είναι οι συνθήκες που μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα του σώματός σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε γι' αυτό.

Σώμα: γιατί το δέρμα μου είναι αφυδατωμένο;

Το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως συμβαίνει και με την περιοχή του προσώπου σας. Το κρύο, ο άνεμος και ο ήλιος μπορούν να προκαλέσουν ξήρανση και να το αφυδατώσουν, καθώς αποδυναμώνουν την ισορροπία του ανώτερου στρώματος του δέρματός σας. Το υδρολιπιδικό φιλμ που το καλύπτει αλλοιώνεται και δεν είναι πια σε θέση να συγκρατήσει την υγρασία.

Η υγρασία εξατμίζεται πιο εύκολα, πράγμα που προκαλεί μια δυσάρεστη αίσθηση στο δέρμα σας. Το δέρμα είναι σφιχτό, χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζει κόκκινες κηλίδες, μερικές φορές ακόμη και νιφάδες. 

Αυτή η αφυδάτωση παρατηρείται κυρίως τον χειμώνα, καθώς η θέρμανση αυξάνει την εξάτμιση της υγρασίας. Αυτό συμβαίνει επίσης με το χλώριο στην πισίνα, τα ακατάλληλα προϊόντα ή την υπερβολικά επιθετική αποτρίχωση.

Γιατί το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση;

 

av_peau-seche-deshydratee_corps-jambe_1x1

«Μόλις μπει ο χειμώνας, το χρώμα των ποδιών μου αλλάζει! Χωρίς κρέμα, γίνονται κάτασπρα λόγω των νεκρών κυττάρων που εμφανίζονται.»

av_peau-seche-deshydratee_actifs_1x1

Ποια δραστικά συστατικά μπορώ να χρησιμοποιήσω για να ενυδατώσω το σώμα μου;

Η ενυδάτωση του σώματος σημαίνει πρώτα απ' όλα να βοηθήσετε την επιδερμίδα να αποκαταστήσει το υδρολιπιδικό της φιλμ. Και αυτό επιτυγχάνεται με την παροχή θρεπτικών συστατικών που περιέχουν λιπίδια. Χωρίς αυτά τα λιπίδια, η ενυδάτωση του δέρματος δεν μπορεί να διατηρηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο.

Φροντίδα που βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, συνδυάζοντας επομένως δραστικά συστατικά που αποκαθιστούν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και περιορίζουν την εξάτμιση της υγρασίας, θρέφουν και καταπραΰνουν. Το δέρμα είναι επομένως προστατευμένο και λιγότερο ευαίσθητο στις εξωτερικές επιδράσεις.

Πώς ενυδατώνετε σωστά το πρόσωπό σας;

 

Πώς πρέπει να βάζετε την ενυδατική κρέμα σώματος;

Σε περιόδους που το δέρμα σας φαίνεται αφυδατωμένο, η συνέπεια είναι το κλειδί.

Καθημερινή ενυδάτωση του σώματός μου

Για να αποφύγετε την αύξηση της αφυδάτωσης, κάντε ντους ή μπάνιο με χλιαρό νερό. Στεγνώστε το δέρμα σας ταμποναριστά χωρίς να το ταλαιπωρήσετε και, στη συνέχεια, προχωρήστε στο επόμενο βήμα, αυτό της ενυδάτωσης του σώματος: απλώστε το προϊόν στα δύο χέρια και εφαρμόστε το με όλη την επιφάνεια του χεριού και με μεγάλες κυκλικές κινήσεις. Απαλά ή έντονα, ανάλογα με τη διάθεση!

Εβδομαδιαία απολέπιση για την ενίσχυση της ενυδάτωσης

Το γεγονός ότι το δέρμα σας είναι προσωρινά αφυδατωμένο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε απολεπιστικά σώματος. Αντιθέτως: το κατάλληλο απολεπιστικό μία φορά την εβδομάδα θα απολεπίσει το δέρμα σας με ήπιο τρόπο. Τώρα είναι έτοιμο για την ενυδατική φροντίδα σώματος!

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορείτε να προσαρμόσετε την υφή της θεραπείας ανάλογα με τον βαθμό αφυδάτωσης του δέρματός σας... ή την εποχή!

Υπάρχουν διάφορες υφές, ρευστές ή που αγκαλιάζουν, για τη σωστή ενυδάτωση του σώματός σας. Αν, πέρα από την αφυδάτωση, το δέρμα του σώματός σας είναι συνεχώς ξηρό, επιλέξτε μια πλούσια και θρεπτική φροντίδα, όπως ένα βάλσαμο, για παράδειγμα. Αν το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο σε παράγοντες που προκαλούν αφυδάτωση, δοκιμάστε ένα ελαφρύ γαλάκτωμα.
Για να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις εποχές: ανακουφιστικό βάλσαμο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα και θρεπτικό γαλάκτωμα από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.
Για να ντυθείτε γρήγορα μετά την εφαρμογή του προϊόντος φροντίδας του δέρματός σας, ανεξαρτήτως υφής, επιλέξτε μη λιπαρές συνθέσεις.

Βέλτιστες πρακτικές για να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο

Η ενυδάτωση του σώματός σας σημαίνει ότι του δίνετε τη φροντίδα που χρειάζεται για να ανακτήσει γρήγορα την ελαστικότητα και την άνεσή του... Από την κορφή ως τα νύχια! Έτσι, το βράδυ, όταν ενυδατώνετε τα πόδια σας (ξεκινώντας από τους μηρούς σας), μην ξεχνάτε τα πέλματα, τις φτέρνες και τα δάκτυλα!

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

Προϊόντα με Ιαματικό Νερό της Avène σχεδιασμένα για να ενυδατώνουν σωστά το σώμα σας

BODY Ενυδατικό Baume

BODY Ενυδατικό Baume

Ενυδατώνει - Θρέφει - Καταπραΰνει

TriXera NUTRITION Θρεπτικό- Baume

TriXera NUTRITION Θρεπτικό- Baume

Θρέφει - Καταπραΰνει

Επιστροφή στην κορυφή