Περιεχόμενα

Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα: πώς μπορείτε να τα αναγνωρίσετε;

Πιστεύετε ότι το ξηρό δέρμα και το αφυδατωμένο δέρμα είναι το ίδιο πράγμα; Αν και οι δύο όροι μπορεί πράγματι να φαίνονται συνώνυμοι (και τα σημάδια μπορεί να φαίνονται πανομοιότυπα), αφορούν δύο πολύ διαφορετικές πραγματικότητες. Η γνώση του τρόπου διάκρισης μεταξύ τους είναι ο καλύτερος τρόπος για να υιοθετήσετε τα κατάλληλα μέτρα και προϊόντα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να τα ξεχωρίζετε.

av_peau-seche-deshydratee_schema_peau-seche_1x1 472x472 1: Υποδερμίδα 2: Χόριο 3: Επιδερμίδα 4: Λιπίδια

Αισθάνεστε το δέρμα σας συνεχώς σφιχτό; Φαίνεται τραχύ και εμφανίζει ορισμένες φορές φολίδες; Σίγουρα πρόκειται για ξηρό δέρμα. 

Το ξηρό δέρμα είναι τύπος δέρματος, όπως και το λιπαρό δέρμα. Αυτή δεν είναι μια προσωρινή κατάσταση, αλλά μια μόνιμη κατάσταση.

Ο λόγος; Μια δυσλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή σμήγματος. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα στερείται λιπαρότητας (λιπίδια) και δεν μπορεί να προστατευτεί αποτελεσματικά.

Η γήρανση του δέρματος, οι ορμονικές αλλαγές ή ορισμένες δερματικές παθήσεις μπορεί να είναι η αιτία αυτής της δυσλειτουργίας και, συνεπώς, της ξηρότητας.

Μάθετε περισσότερα για το ξηρό δέρμα

 

Σε αντίθεση με το ξηρό δέρμα, το αφυδατωμένο δέρμα δεν στερείται λιπιδίων αλλά υγρασίας. Δεν πρόκειται για τύπο δέρματος, αλλά για δερματική πάθηση. Και σε αντίθεση με το ξηρό δέρμα, είναι αναστρέψιμη και προσωρινή. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να επηρεάσει όλους τους τύπους δέρματος: το ξηρό, αλλά και το λιπαρό δέρμα.

Ποια είναι η αιτία; Διάφοροι παράγοντες μπορούν να αλλοιώσουν τον φραγμό του δέρματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της επαρκούς ενυδάτωσης του δέρματος. Αυτό θα προκαλέσει υπερβολική εξάτμιση της υγρασίας που περιέχεται στην επιδερμίδα. Εξωτερικοί (όπως ο κρύος καιρός, τα σκληρά καλλυντικά, η επανειλημμένη χρήση υδροαλκοολικών ζελ, το ξύρισμα, η αποτρίχωση, οι ιατρικές θεραπείες, κ.λπ.) καθώς και εσωτερικοί παράγοντες (γήρανση, ορμονικές διακυμάνσεις, κ.λπ.).

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας είναι θαμπό, στερείται λάμψης και είναι εμφανώς σφιχτό.

Μάθετε περισσότερα για το αφυδατωμένο δέρμα

av_peau-seche-deshydratee_schema_peau-deshydratee_1x1 472x472 1: Υποδερμίδα 2: Χόριο 3: Επιδερμίδα 4: Νερό

Το δέρμα μου είναι μικτό και αισθάνομαι ότι σφίγγει τον χειμώνα. Χρησιμοποιώ πιο πλούσιες κρέμες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ωστόσο το δέρμα μου είναι γυαλιστερό στη ζώνη t και δεν είναι πλέον άνετο.

Κάντε τις σωστές ερωτήσεις

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε το ξηρό από το αφυδατωμένο δέρμα;

 

Ξηρό δέρμα

Νιώθετε το δέρμα σας σφιχτό και αισθάνεστε μυρμήγκιασμα σε όλο το πρόσωπό σας; Μπορεί αυτή η δυσφορία να διαρκέσει όλη την ημέρα; Το δέρμα σας δεν λάμπει ποτέ; Το μακιγιάζ σας κρατάει τέλεια; Το δέρμα σας απολαμβάνει λιπαρές υφές; Τότε μάλλον είναι ξηρό.

Αφυδατωμένο δέρμα 

Εάν το δέρμα σας είναι σφιχτό, αλλά μόνο στιγμιαία και σε συγκεκριμένες περιοχές. Αν αισθάνεστε αυτή την ενόχληση, ακόμη και μετά την εφαρμογή λιπαρών προϊόντων φροντίδας του δέρματος. Αν, τον χειμώνα, το πρόσωπό σας παρουσιάζει ροζ, τραχιές κηλίδες (κρούστες) και η επιδερμίδα σας φαίνεται «ρυτιδιασμένη». Και αν το μακιγιάζ σας δεν κρατάει καλά και σχηματίζει «μπαλώματα» κατά τη διάρκεια της ημέρας... Το δέρμα σας είναι μάλλον αφυδατωμένο.

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Είναι το δέρμα σας ξηρό; Θρέψτε το!

Όπως βλέπετε, το ξηρό δέρμα είναι υποσιτισμένο και χρειάζεται λάδι. Θα πρέπει να προσαρμόσετε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος σας ανάλογα με τις ανάγκες του.

Αν έχετε ξηρό δέρμα, μετά τον καθαρισμό του δέρματός σας, αναζητήστε μια θεραπεία με πλούσια υφή (πλούσια κρέμα ή βάλσαμο). Χάρη στα πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία συστατικά της, θα θρέψει σε βάθος το δέρμα σας. Αυτό γίνεται το πρωί και το βράδυ. Η δράση κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συμπληρώσει αυτή του πρωινού. Θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι το δέρμα σας θα γίνεται ολοένα και λιγότερο σφιχτό...

Οι συμβουλές μας για τη θρέψη του δέρματός σας

Ο σωστός τρόπος για την ενυδάτωση του δέρματός σας

Ο σωστός τρόπος για την ενυδάτωση του δέρματός σας

Το αφυδατωμένο δέρμα διψάει. Χρειάζεται νερό. Το λάθος θα ήταν να χρησιμοποιείτε μόνο λιπαρά προϊόντα για να το ενυδατώσετε. Επιλέξτε μια καταπραϋντική θεραπεία ενυδάτωσης με ιαματικό νερό και υαλουρονικό οξύ που θα επαναφέρει τη φρεσκάδα στο δέρμα σας. Γρήγορη συμβουλή: προτιμήστε έναν ορό. Αν τον χρησιμοποιείτε πριν από τη φροντίδα του δέρματός σας, θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητά του και είναι ιδανικός ως θεραπεία σε κάθε αλλαγή εποχής.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την αφυδάτωση του δέρματος
Από την ίδια σειρά

Η λύση μας για την ανακούφιση του ξηρού ή αφυδατωμένου δέρματος

Προϊόντα φροντίδας του δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε καλά στο δέρμα σας

TriXera NUTRITION Θρεπτικό- Baume

TriXera NUTRITION Θρεπτικό- Baume

Θρέφει - Καταπραΰνει

TOLERANCE HYDRA-10 Ενυδατική Κρέμα

TOLERANCE HYDRA-10 Ενυδατική Κρέμα

Θρέφει - Ενυδατώνει - Προσφέρει απαλότητα

Κρέμα Cold Cream

Κρέμα Cold Cream

Θρέφει - Προστατεύει

Λάδι Φροντίδας Σώματος

Λάδι Φροντίδας Σώματος

Θρέφει - Αναζωογονεί

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης

Θρέφει - Καταπραΰνει - Προστατεύει

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης RICHE

Κρέμα Θρέψης και Αναζωογόνησης RICHE

Θρέφει - Καταπραΰνει - Προστατεύει

Καταπραϋντική Μάσκα Λάμψης

Καταπραϋντική Μάσκα Λάμψης

Θρέφει - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

Επιστροφή στην κορυφή